reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Nie wiem, czy wiecie, że w Tesco na dziale dziecięcym są laktatory Avent Isis za 99,50 i butelki Tommee Tippiee: mała za 12,50 i duża za 15,00. Wczoraj kupiliśmy. Co lepsze nie leżą tam, gdzie pozostałe butelki, tylko po drugiej stronie regału na samym dole, że ciężko zauważyć. Pytaliśmy obsługi i wynika z tego, że jest to standardowy asortyment. Podlegają normalnie gwarancji...

reklama
ja do niedawna mialam najblizsza Ikee w Warszawie. ale od paru miesiecy mam pod nosem, doslownie 15 min samochodem :)))) plus obok wielka galeria handlowa - jeszcze nie dalam rady przejsc jej calej

ja mam Ikeę w Poznaniu i to niestety na drugim końcu miasta jak jadę ode mnie więc odpada wypad. ale powiem wam, że już mnie nie zachwyca jak kiedyś. jak wybieraliśmy meble to dużo lepsze, porządniejsze i wcale nie aż takie drogie poszukaliśmy w innych sklepach meblowych. to samo dotyczy różnych innych drobiazgów. kiedyś się nastawiałam, że tylko Ikea a teraz wiem, że wcale nie mają jakiegoś super asortymentu

heh, w takiej sytuacji to ja bym na pewno nie poprasowała :confused2: Pamietam jak moj mąż czasem mowil, ze jego mama jak cos ugotowała to smakowało inaczej, nie mowił, ze mu nie smakuje tylko, ze inaczej ale nigdy czy lepiej czy gorzej... I pamietam jak tesciowa przyleciała do nas i ugotowała jakas tam zupe czy coś, nalał sobie jak wrocił z pracy, zaczał jesc i mowi, wiesz chyba nie bardzo Ci ta zupa wyszła a ja do niego:
Kochanie ale to przecież Twoja mamusia ugotowała...

To powiedzial tylko wtedy, ze pamięć jest bardzo zawodna za to nigdy już nie słyszałam, ze coś smakuje inaczej ;-)

mój małż tak specjalnie mi lubił mówić, że jego mama to robiła inaczej. wiedzial, że się wkurzam - łoś jeden hehe teściowa za to mi zawsze mówila, że za każdym razem mam mu strzelić w dziuba jak tak mówi i go olać. teraz już nie gada bo przestałam reagować więc nie ma frajdy hehe a moje jedzonko to mu raczej smakuje. chyba że zrobie coś z curry to nie zje na pewno :D

ja mam Ikeę w Poznaniu i to niestety na drugim końcu miasta jak jadę ode mnie więc odpada wypad. ale powiem wam, że już mnie nie zachwyca jak kiedyś. jak wybieraliśmy meble to dużo lepsze, porządniejsze i wcale nie aż takie drogie poszukaliśmy w innych sklepach meblowych. to samo dotyczy różnych innych drobiazgów. kiedyś się nastawiałam, że tylko Ikea a teraz wiem, że wcale nie mają jakiegoś super asortymentu
my lubilismy jeździć do Ikei na do strefy malucha na górze, przy restauracji, zamiast to bawialni w centrach handlowych. Tam sa fajne zabwki, dzieci w brzydka pogodę moga się wspólnie pobawić a rodzice coś zjeść czy wypić. Mi się podobają ich zabawki drewniane - kuchenki, ciuchcie, układanki itp. Teraz, jak chodzi do przedszkola, to bez sensu, ale w ubiegła jesień/zimę przy brzydkiej pogodzie korzystaliśmy z tego.

mój małż tak specjalnie mi lubił mówić, że jego mama to robiła inaczej. wiedzial, że się wkurzam - łoś jeden hehe teściowa za to mi zawsze mówila, że za każdym razem mam mu strzelić w dziuba jak tak mówi i go olać. teraz już nie gada bo przestałam reagować więc nie ma frajdy hehe a moje jedzonko to mu raczej smakuje. chyba że zrobie coś z curry to nie zje na pewno :D
mój nigdy tak nie komentował. Sa potrawy, które najlepiej robi jego mama, moja mama, czy któras z babć, ale to są takie dania popisowe, że nikt z tym nie konkuruje. Natomiast zawsze mnie chwalił, jak robiłam coś co bardzo lubił z kuchni domowej i zawsze starał się dopomóc np. przy doprawianiu aby było superowe:)
Ostatnio jak zrobiłam roladki schabowe (przepis od jego mamy), to usłyszałam, że są superowe:)
Za to ciągle wspomina, że jego mama dodawała do pomidorowej śmietankę z wytłumaczeniem - Bo Marcinek lubi, a on tego nie cierpiał, hehe

Uwielbiam ciuszki z h&m ale ja je główni ze szmateksu kupuje. He he he. Ikea najbliższa w Katowicach....Niby niedaleko ale w moim stanie raczej takie wycieczki dwoma autobusami malo wskazane.A uwielbiam ich koszyki i drobiazgi i dodatki. Kurcze musze męża przekonać, żeby mi jakiś dresik kupił na po porodzie...Ciekawe czy się da naciagnąć...
Co do dresiku to od przyszłego tyg w LIDLU mają być dresy welurowe za 39.90, więc może uda się CI upolować:)

A nam właśnie przyszło akwarium :) :) :) W ramach dostarczania dziecku świeżych bodźców wzrokowych ;) A w rzeczywistości - jako nowa zabawka Męża ;) Dziś jedziemy po roślinki i kamyczki, a za 2 tygodnie po rybki, bo podobno tyle musi stać woda z roślinkami i całym sprzętem, żeby przygotować środowisko dla rybek w nowym akwarium :) Walczę o neonki :)

reklama
ja tez lubie Ikee walsnie ze wzgledu na to, ze jest duzo miejsc dla dzieci - np. w resturacja mozna spokojnie pogadac i zjesc, podczas gdy dzieciaki sie bawia :) teraz to ja tez mam dobrze, bo Ninka uwielbia zostawac w tej sali zabaw IKEA, gdzie dzieci sa bez rodzicow. wtedy mam godzinke dla siebie :D

musze obczaic te dresiki w LIDLU. ostatnio to moj ulubiony sklep. po remoncie pieka pieczywko pyszne - polecam ciemny chleb ze slonecznikiem :) no i ostsnio kupilam tam kozaczki skorzane dla mnie za 59,90 ...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry