reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Ja też już wszystko mam... niestety... już poprane, poprasowane i teraz chodzę i przekładam z miejsca na miejsce :) Powinnam już urodzić, bo nie mogę sobie miejsca znaleźć :D Doczekać się nie mogę...
W sumie brakuje termometru i karuzelki nad łóżeczko, ale to mamy zamówione u rodziców :)

Mi brakuje:
spirytusik z apteki
sól fizjologiczna
kosmetyki
pieluchy-pampersy
szczoteczka do włosków
proszku do prania ubranek
dla mnie kapci do szpitala
biustonosz do karmienia
łóżeczko z wyposażeniem plus rożek zamówiony ma dojść
tak samo pościel do wózeczka
pewnie coś jeszcze brakuje ale w tej chwili nie pamiętam
żadnych zabawek ani karuzeli na razie nie kupuję, będzie na to czas po narodzinach:)

ja dzisiaj wykorzystałam ze mąż ma wolne i pojechaliśmy kupić przewijak, pokrowiec na przewijak, leżaczek do kąpieli, butelki i smoczki.
Zostałby mi juz tylko linomag w aptece ale mam krem na początek wiec linomag zakupie przy okazji.
Karuzelke to pewnie kupie blizej swiat bo z tym nie ma pospiechu a bedzie od razu prezent gwiazdkowy:)

Ja tylko czekam na materac,bo zamówiłam wczoraj i raczej wszystko mam,a jak nie to wyjdzie w praniu co jeszcze potrzeba :) Teraz tylko czekać na maluszka :) Już za tydzień mógłby wyjść na spotkanie z rodzicami :)
ja to bym chciala koniec listopada początek grudnia-byle przed terminem;)
wlasnie sobie uswiadomiłam ze brakuje mi termometra...

Ja już w zasadzie od dzisiaj mam wszystko. Fotelik i wózek odebrane - właśnie Małżon się bawi w montowanie i rozmontowywanie. Jutro jak będzie ładne słoneczko, to strzele foty i się pochwalę.
Kupiłam też te okropne podkłady - ale one wielgachne są - położyłam je razem z tymi okropnymi koszulami do karmienia i nie chcę na nie patrzeć aż do dnia porodu.

A chustę też mam Azimi i bardzo mi się podoba. Ćwiczyłam wiązanie na poduszce i wydaje się banalne, ale z wierzgającym stworem chyba już nie będzie tak łatwo ;-)

co powinnam kupić a aptece? chodzi mi o sól witaminy itp

Witaminę D3. Czytałam ,ze dzieci karmione naturalnie powinny przyjmować ją dodatkowo, te karmione butelką nie, bo w mleku modifikowanym jest juz ta witamina, choć moja matka karmiła siosrtę butelką (12 lat temu) to lekarz wypisał witaminę D3. Wydaje mi sie ,ze to warto skonsultować z lekarze.
a tak to sól fizjologiczna, spirt (trzeba rozcieńczyc z wodą, powinien być 70 %). Moja koleżanka mówiła, że przyda sie woda ulteniona, jak odpadnie kikut.
Herbatki na laktację, krem na brodawki.

Wit D3 przepisuje lekarz, więc teraz jej nie kupisz. Dawkę oraz jak długo ją podawaćdziecku też ustala lekarz. Ja miałam zalecone podawanie wit D3 córce mimo że była na sztucznym mleku.

reklama
Wit D3 przepisuje lekarz, więc teraz jej nie kupisz. Dawkę oraz jak długo ją podawaćdziecku też ustala lekarz. Ja miałam zalecone podawanie wit D3 córce mimo że była na sztucznym mleku.
Miałam pisac to samo. Wit.D3 zresztą jest na recepte. Ja dostałam recepte na nią w szpitalu jak i ilosc dawkowania, potem tylko dokonsultowałam to z pediatrą. Co do witaminek to tez radze sie skonsultowac z pediatrą, mysmy mieli Juvit w kropelkach zalecony.

Do góry