reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

a ja dalej ni ekupiłam przewijaka i butelek.... najgorzej jak sie tak odkłada musze sie zebrac w sobie i je kupic niech mi na głowie nie siedza ze jeszcze nie kupione.
Ja przyborniki też lubie. Dobra rzecz zeby miec wszystko niezbędne pod ręką i zawsze mozna uprac albo nawet wytrzepać z kurzu...

reklama
Ja nakładek na przewijak nie kupiłam. Z Matim miałam pieluchy flanelowe i było ok.
Jesli chodzi o przybornik to zainwestowałam w taki (beżowy) DREWEX __ Pięęękny __ PRZYBORNIK __ AT (1301886869) - Aukcje internetowe Allegro
i zawiesiłam go w ten sposób, aby go nie było widać (obok stołu). Zmieściłam w nim wszystkie kosmetyki, szczotkę do włosków, patyczki, fridę, zestaw do pazurków i przynajmniej mam wszystko pod ręką. Ja muszę się nieźle nagimnastykować aby wszystko pomieścić i jeszcze aby jakoś to wyglądało bo mam mikroskopijne mieszkanko (jeszcze) +kot+ rybki+ dwoje dzieci:)

A jakie rzeczy warto mieć przy łóżeczku? Bo ja myślałam w sumie tylko o pieluszkach na zmianę, mokrych chusteczkach, jakimś kremie do pupy, ewentualnie wacikach do przemycia jej wodą. I to chyba tyle...
Fridę, szczotki, rzeczy do kąpieli, patyczki i płyny do oczu/nosa będę mieć w łazience, bo tam będzie się cała toaleta odbywać przed myciem :)
Tak sobie przynajmniej kombinuję. A jak wyjdzie, to pewnie życie pokaże.

Dokładnie ewa życie pokaże. Zależy gdzie będziesz kąpała. Ja w pokoju na stole, więc siłą rzeczy obok łóżeczka. Z resztą u mnie wszystko jest obok czegoś:) w końcu metraż 36 m mówi sam za siebie:)

właśnie odkryłam, że nie wiem czego szukam po francusku (nie wiem jak się nazywa tutaj ten przybornik zawieszany na łóżeczko)... kurak, muszę więcej poszperać na ebay.

Przybornik zamówiłam w komplecie z pościelą i jakoś nie stresuję się tym, ze do drugiego kompletu nie będzie pasować;) Ważne żeby spełniał swoją funkcję. Na kosmetyki mam zamiar też kupić jakiś koszyk, po pierwsze żeby wszystko było w jednym miejscu i łatwo to było przenieść, po drugie, żeby mi komody nie zapaskudziło.

No widzę że zakupowe szaleństwo pełną parą a ja tam mam na razie postój:confused2: Pościeli na razie nie będę kupować bo kupiłam śpiworek i w tej sytacji wydaje mi sie ze zakup kolderki jest po prostu zbędny a z poduszkę i tak od razu nie będzie korzystać:tak: o coś w tym stylu ale mój jest różowy z dużym królikiem i innej firmy UROCZY CIEPŁY ŚPIWOREK DARLAND (1295361382) - Aukcje internetowe Allegro jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie i sie pochwalę:cool2:
Przybornik zamówiłam w komplecie z pościelą i jakoś nie stresuję się tym, ze do drugiego kompletu nie będzie pasować;) Ważne żeby spełniał swoją funkcję. Na kosmetyki mam zamiar też kupić jakiś koszyk, po pierwsze żeby wszystko było w jednym miejscu i łatwo to było przenieść, po drugie, żeby mi komody nie zapaskudziło.
o koszyk to by mi się bardziej przydał niż ten przybornik:rofl2:
I tak nie mogę spać,także proszę,oto wyrko Wiki.Nawet mój mężu jest zachwycony i to on trzaskał fotki hi hi.Wreszcie wychodzi z niego dumny tato:-)
łóżeczko wraz z wyposażeniem jest prześliczne:-):-):-)

mam takie same podejście:) podobaja mi się takie łóżeczka, ale sama tak nie obandażuję maluszka.

lwiczka - a tę zawieszaną "szafkę" z kieszonkami to można kupić osobno? ja tutaj nie moge znależć, a takie cos bym chętnie zawiesiła, aby w nocy miec wszystko pod ręką.

Antylopka takie przyborniki widziałam w Ikei, chociaż ja tam wolę mieć wszystko w szufladach :)

Przy okazji pytanie do osób z przewijakami na łóżeczko - kupujecie na nie osłonki czy po prostu kładziecie pieluchę? Bo ja się na pieluchę nastawiam. Tylko nie wiem, czy się nie będzie zsuwać.

Ja z Julcia uzywałam wiekszego materiału z flanelki, żeby nie kłasc małej na zimnej ceracie, czasem mały kocyk jak flanelka była w praniu. Teraz kupiłam dwa pokrowce z frotte w Ikei i mysle, ze wystarcza :) Ale jakbym ich nie miała to tez by było dobrze :)

A jakie rzeczy warto mieć przy łóżeczku? Bo ja myślałam w sumie tylko o pieluszkach na zmianę, mokrych chusteczkach, jakimś kremie do pupy, ewentualnie wacikach do przemycia jej wodą. I to chyba tyle...
Fridę, szczotki, rzeczy do kąpieli, patyczki i płyny do oczu/nosa będę mieć w łazience, bo tam będzie się cała toaleta odbywać przed myciem :)
Tak sobie przynajmniej kombinuję. A jak wyjdzie, to pewnie życie pokaże.

Ja przewijak mam na komodzie a nie na łóżeczku i w pierwszej szufladzie pod przewijakiem trzymam cały ten staff :tak::-) czyli wlasnie wszystkie kosmetyki, szczotke, gaziki do pepka, patyczki do uszu, pampersy, pieluchy tetrowe, zeby miec pod reka. Takich rzeczy jak szczotka nie trzymałabym na wierzchu np. bo sie szybko kurzy. Z Jula obok lóżeczka mialam postawiony taki koszyk na kółkach (trolla) z trzema poziomami i tam trzymałam wszystko co powinnam miec pod reka.Ja bede małego kapac w sypialni a nie w lazience wiec w lazience nigdy nie trzymałam takich rzeczy.

A co do poscieli to mam jeszcze po Juli - tylko poszewki nowe kupiłam, zebym młody nie spał pod rozowym. Poduszke na razie schowałam gleboko w dolna szuflade - przez pierwszy rok wg. mnie sie nie przyda :) Zreszta na poczatku mały pewnie bedzie spał w otulaczku niczym nie przykryty, ew. jakims lekkim kocykiem, a kolderka to tylko tak, w razie gdyby było naprawde zimno. W ogole uwazam, ze posciel przez pierwszy okres jest zbedna :)

reklama
Dokładnie ewa życie pokaże. Zależy gdzie będziesz kąpała. Ja w pokoju na stole, więc siłą rzeczy obok łóżeczka. Z resztą u mnie wszystko jest obok czegoś:) w końcu metraż 36 m mówi sam za siebie:)
No to takie wielkie jak moje...I też kombinuje jak koń pod gore żeby poustawiac.
ślicznie wygląda łóżeczko Lwiczka.
Ja w ogóle przewijaka nie mam, przy Małym tez nie miałam. Przewijałam albo w łózeczku albo w łóżku.
W tym tygodniu Małz ma przynieśc lóżeczko...

Do góry