reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

o koszyk to by mi się bardziej przydał niż ten przybornik:rofl2:

Jeśli chodzi o koszyki to polecam odwiedzić Ikeę. Do ich mebli nie mam przekonania - jakieś liche mi się wydają. Ale drobiazgi czasem tam kupuję. Ostatnio właśnie zestaw 4 koszyków w różnych rozmiarach za 15 zł :) Takie plecionki z wikliny zwykłe, ale dość przydatne :)

Ja bede małego kapac w sypialni a nie w lazience wiec w lazience nigdy nie trzymałam takich rzeczy.

A co do poscieli to mam jeszcze po Juli - tylko poszewki nowe kupiłam, zebym młody nie spał pod rozowym. Poduszke na razie schowałam gleboko w dolna szuflade - przez pierwszy rok wg. mnie sie nie przyda :) Zreszta na poczatku mały pewnie bedzie spał w otulaczku niczym nie przykryty, ew. jakims lekkim kocykiem, a kolderka to tylko tak, w razie gdyby było naprawde zimno. W ogole uwazam, ze posciel przez pierwszy okres jest zbedna :)

My zamierzamy kąpać w łazience - pokój jest za duży, żeby go dobrze nagrzać. Dlatego mam zamiar rozdzielić "oprzyrządowanie" na zestaw "zmiana pieluchy" i zestaw "kosmetyka" - pierwszy do pokoju, drugi do łazienki. Jutro wyrzucam ręczniki z szafki łazienkowej i mi się dwie półki zwolnią, więc miejsce będzie :)

Pościel kupiłam, ale faktycznie raczej z myślą o przyszłości. Jak na razie nastawiam się na śpiwór, ewentualnie kocyk (mam cienki bawełniany i grubszy - nie pamiętam z czego ;)).

reklama
No to takie wielkie jak moje...I też kombinuje jak koń pod gore żeby poustawiac.
ślicznie wygląda łóżeczko Lwiczka.
Ja w ogóle przewijaka nie mam, przy Małym tez nie miałam. Przewijałam albo w łózeczku albo w łóżku.
W tym tygodniu Małz ma przynieśc lóżeczko...
bo ja to mam paryski apartament!! 35 metrów:D hehe
ale mamy dla Wiki mezzanine i pod spodem są dwie spore szafki i jeszcze miejsce na jej zabawki. Czyli u nas nie dosyć że wszystko obok czegoś, to jeszcze mamy nad i pod czyms, bueheheheheh
A łóżeczko małego zaraz obok naszego, bo ja jestem zbyt wygodna, aby w nocy wstawać, karmić, odkładać i wracać do siebie.

ja mam w kaciku Alicji lozeczko i komode z przewijakiem. dla mnie ten przewijak jest super, bo jest duzo miejsca i przede wszystkim nie musze sie schylac (a mam problemy z kregoslupem). wszystkie akcesoria bede miala w koszyczkach pod przewijakiem. przed kapiela na przewijaku bedzie rozbieranie, przemywanie oczu, buzi, pielegnacja pepeuszka. potem kapiel w lazience i z powrotem na przewijak. taki mialam system przy Nince i sie sprawdzilo :)

a dzis kupilam super dresik welurowy w h&M za 19,90 :DDDD

Jeśli chodzi o koszyki to polecam odwiedzić Ikeę. Do ich mebli nie mam przekonania - jakieś liche mi się wydają. Ale drobiazgi czasem tam kupuję. Ostatnio właśnie zestaw 4 koszyków w różnych rozmiarach za 15 zł :) Takie plecionki z wikliny zwykłe, ale dość przydatne :)
szkoda ze najbliższą Ikee mam koło Warszawy:confused2:
Gufi a gdzie Kochana foteczka tego dresika ?;-)

Wrrr napisałam napisałam i skasowałam niechcący no szlag by to. Pewnie zaraz sie popłaczę, ostatnio mi to starsznie doskwiera, że bylo co a ja ryk ;/ Tym bardziej że małż za godz jedzie do niemiec, więc ja już cała w nerwach :( Na szczęscie jutro wieczorem wraca.Ale stres jest :( Ja siedzę oglądam telewizję a on śpi. oj chyba się przebudził, bo słyszę, że drze sie na psa, że go w nos gryzie a on zaraz wstaje.
dzieki za porady odnośnie Pani od finansów.Wkurzyło mnie to, że mój nr dała jej moja dyrektorka, nie pytając mnie o zgodę... I nawet powiedziała jej, że jestem w ciąży i takie tam.
A co do koszul, to nie ma mowy, żeby sam sobie wyprasował, woli powiedzieć- jak nie chcesz prasować to mogę to wszystko zawieźć do mamy. Wiecie co mi się wtedy ciśnie na usta? :)
Dobrze, że jesteście kochane :*

Ile ja bym dała, zeby mieć H&M obok siebie - uwielbiam robic tam zakupy... Najbliższy w Dublinie, 150 km :/ Ale za to wczoraj wpadłam na strone Nexta, gdzie mozna sobie zamówić łaszki przez net - dla nas to nie ale dla Juli i Adaśka na pewno będę zamawiała, no i dostała tylko 5 eurasków ;)

A co do koszul, to nie ma mowy, żeby sam sobie wyprasował, woli powiedzieć- jak nie chcesz prasować to mogę to wszystko zawieźć do mamy. Wiecie co mi się wtedy ciśnie na usta? :)

heh, w takiej sytuacji to ja bym na pewno nie poprasowała :confused2: Pamietam jak moj mąż czasem mowil, ze jego mama jak cos ugotowała to smakowało inaczej, nie mowił, ze mu nie smakuje tylko, ze inaczej ale nigdy czy lepiej czy gorzej... I pamietam jak tesciowa przyleciała do nas i ugotowała jakas tam zupe czy coś, nalał sobie jak wrocił z pracy, zaczał jesc i mowi, wiesz chyba nie bardzo Ci ta zupa wyszła a ja do niego:
Kochanie ale to przecież Twoja mamusia ugotowała...

To powiedzial tylko wtedy, ze pamięć jest bardzo zawodna za to nigdy już nie słyszałam, ze coś smakuje inaczej ;-)

ja mam w kaciku Alicji lozeczko i komode z przewijakiem. dla mnie ten przewijak jest super, bo jest duzo miejsca i przede wszystkim nie musze sie schylac (a mam problemy z kregoslupem). wszystkie akcesoria bede miala w koszyczkach pod przewijakiem. przed kapiela na przewijaku bedzie rozbieranie, przemywanie oczu, buzi, pielegnacja pepeuszka. potem kapiel w lazience i z powrotem na przewijak. taki mialam system przy Nince i sie sprawdzilo :)
mój system identyczny -no podobny :) Też mam wszystko w koszyczkach tzn w jednym najpotrzebniejsze a w drugim mniejpotrzebne rzeczy.
uwielbiam h&m dresów już mam 4 w różnych rozmiarach ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Uwielbiam ciuszki z h&m ale ja je główni ze szmateksu kupuje. He he he. Ikea najbliższa w Katowicach....Niby niedaleko ale w moim stanie raczej takie wycieczki dwoma autobusami malo wskazane.A uwielbiam ich koszyki i drobiazgi i dodatki. Kurcze musze męża przekonać, żeby mi jakiś dresik kupił na po porodzie...Ciekawe czy się da naciagnąć...

Do góry