reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ładny kącik :) Choc jak dla mnie baldachim i ochraniacze zbędne, ale co kto lubi :) My mamy "tylko" prześcieradełko, kołderkę i podusię, ale nie zakladam jeszcze poscieli, zeby sie nie ukurzyła, mąz zalozy jak bedziemy ze szpitala z małym wychodzic :)
mam takie same podejście:) podobaja mi się takie łóżeczka, ale sama tak nie obandażuję maluszka.

lwiczka - a tę zawieszaną "szafkę" z kieszonkami to można kupić osobno? ja tutaj nie moge znależć, a takie cos bym chętnie zawiesiła, aby w nocy miec wszystko pod ręką.

reklama
I tak nie mogę spać,także proszę,oto wyrko Wiki.Nawet mój mężu jest zachwycony i to on trzaskał fotki hi hi.Wreszcie wychodzi z niego dumny tato:-)

A nie boicie się stawiać łóżeczka przy oknie? Choć może z baldachimem i ochraniaczem to nie będzie miało większego znaczenia.

My raczej minimalistycznie do łóżeczka podchodzimy. To znaczy - materac, osłonka na materac przed zasikaniem ;), prześcieradło. Do tego kołderka albo kocyk/śpiwór - zależy, w czym będzie małemu najwygodniej. Bez poduszki. Ewentualnie założymy ochraniacz, jeśli będą przeciągi. Mamy też takie wałki podtrzymujące do spania na boku, jeśli by mały ulewał. Ale generalnie to Franek pójdzie na prześcieradło + jakieś przykrycie.

Tego wieszaka na łóżeczko nie kupuję, bo mam wrażenie, że mało się tam rzeczy mieści. Będę mieć pod łóżeczkiem pudła z zapasowymi gratami, a na regale tuż obok łóżeczka w koszyku wszystkie potrzebne kosmetyki do przewijania - żeby w razie konieczności przewinięcia małego w innym pokoju wziąć po prostu jego po jedną ręką, koszyczek pod drugą i tyle. Zobaczymy, jak to się sprawdzi. Aha - bo my mamy przewijak nakładany na łóżeczko, a nie osobny.

Przy okazji pytanie do osób z przewijakami na łóżeczko - kupujecie na nie osłonki czy po prostu kładziecie pieluchę? Bo ja się na pieluchę nastawiam. Tylko nie wiem, czy się nie będzie zsuwać.

Ja też mam łóżeczko w wersji minimalistycznej. Baldachim by mnie denerwował, bo nie mogłabym widzieć małej. A tak leżąc w naszym łóżku będę mogła bez wstawania zobaczyć, czy z dzidzią wszystko ok.
Chociaż, jak patrzę na takie śliczne kąciki to troszkę mnie zazdrość w serduszko kuje.

Ewa86 - ja kupiłam jedną osłonkę na przewijak tak na wszelki wypadek. Jak się okaże, że pielucha niewygodna, to dokupię jeszcze jedną, a jak nie to ta jedna na zmianę z pieluszką wystarczy.

Ewa ja mam dwa pokrowce na przewijak,to fajna sprawa bo jak ubierasz malucha to masz komfort że nic się nie zsunie i maluda nie wyląduje na zimnej ceracie. Z Oli pieluchy się nie sprawdziły w miom przypadku bo jak była większa to wierzgała nóżkami i cały czas skopywała pieluszkę,a pokrowce są milusie i nic się nie ma prawa zsunąć.
A jeśli chodzi o okno to wyrko stoi tam tylko narazie,docelowo ma być na przeciwległej ścianie ale narazie stoją tam fotele:-)

Antylopka wstawiam linka,ja mam identyczny,jest naprawdę pojemny.ŚLICZNY PRZYBORNIK UNIWERSALNY Z APLIKACJĄ (1312412881) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
lwiczka - a tę zawieszaną "szafkę" z kieszonkami to można kupić osobno? ja tutaj nie moge znależć, a takie cos bym chętnie zawiesiła, aby w nocy miec wszystko pod ręką.

ja też chętnie zawieszę przybornik sobie na łóżeczku tylko, że planuję to uszyć sama, niby nie jest trudne, a 3 dychy wykładać na coś takiego trochę nie na moją kieszeń na razie, no i dostosuję wymiary kieszonek takie jakie mi będą pasowały, a że do całej pościeli nie za bardzo będzie pasowało, to jakoś sobie nadrobię aplikacjami, bo i tak pościel mam w 2 różnych wariantach więc pasowałoby albo do jednego albo do drugiego...

Przy okazji pytanie do osób z przewijakami na łóżeczko - kupujecie na nie osłonki czy po prostu kładziecie pieluchę? Bo ja się na pieluchę nastawiam. Tylko nie wiem, czy się nie będzie zsuwać.
ja też mam prześcieradło na przewijak i myślę że mi wystarczy jak się zabrudzi to będę na zmianę kładła pieluchę

reklama
Właśnie przyszła mi jedna z ostatnich paczek,wreszcie mogę wszystko prać,prasować i szykować torby:-)Z oliwaią nie miałam tego problemu bo pomogła mi mama i tego czego nie zdążyłam ona zrobiła,teraz muszę liczyć na siebie więc wolę być przygotowana:-)
Idę włączyć pierwsze dzieciowe pranie,jupi:-D

Do góry