reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Butki dla maluchów są śliczne, ale ja się chyba jednak oprę pokusie i nie będę małego w nie ubierać ;) Mam jedną parę, która była w paczce z Allegro i stoją sobie jako dekoracja obok zdjęcia buźki z USG ;) Najlepiej się stopy rozwijają jak są bez butów, a i pierwsze kroki lepiej robić boso. Buty z prawdziwego zdarzenia młody dostanie jak pójdzie biegać na pole ;)

Właśnie zamówiłam na Allegro prawie ostatnie rzeczy - dla siebie dwie koszule nocne i piżamę na guziki, a dla Franka pieluchy flanelowe i kocyk bawełniany.
Jeszcze tylko mini-mydło i mini-pasta do szpitala dla mnie, biustonosze ze dwa minimum do karmienia i Oilatum (choć się jeszcze co do niego waham ;)). I będzie całość... Pozostanie się spakować ;)

reklama
my zakupiliśmy dzisiaj baaardzo fajny nawilżacz:) można ustawić jaki ma być% wilgotności i dodatkowo, czy mgiełka ciepła, czy zimna ma wylatywać:) Od razu lepiej m sie oddycha:) jeszcze tylko spirytus, termometr i laktator (ten już po porodzie).

Mnie miło zaskoczyła teściowa i odkupiła ta wanienkę od znajomych;-) Bardzo fajny jest ten leżaczek bo mogę Małego spokojnie sama kąpać bez pomocy innych osób.
Zaszalałam dzisiaj i kupiłam Młodemu adidasy rozmiar 0-3 m... ale mi tak dziwnie jak dziecko bucików nie ma :-D
Zobacz załącznik 297356
Teraz muszę mu jeszcze dopasować ubranko na wielkie wyjście w Święta ;-)

To miło ze strony tesciowej. Ja tez mam nadzieje, ze bede z tej wanienki zadowolona, szczegolnie w razie cc.

Mysmy tez zakupili niedawno nawilzacz z delikatną mgiełką - tez jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje, ze długo posluzy i dzieciom i nam ;-)

O własnie termometr - jaki najlepszy kupić??

Wiolcia ja mysle, ze najlepiej sprawdzaja sie termometry douszne, ja mam taki:

BRAUN TERMOMETR DOUSZNY NA PODCZERWIE THERMOSCAN IRT 4020 kupić tanio

są higieniczne i szybko mierzą tempke. Ja tam w zadne termometry w smoczkach nie wierze a nie mam sumienia pchac termometru w pupkę...

Wiolcia urocze te buciki są:-):-)

Ja o zakupie termometra czy nawilżacza powietrza nawet nie pomyślałam:zawstydzona/y: Z Amandą mialam/mam taki zwykły elektroniczny więc może i tym razem wystarczy chociaż ten co Ty Myangel był by dużo bardziej praktyczniejszy tylko ta cena na dzien dzisiejszy mnie dobija bo ostatnio sporo kasy poszło na moje i Amandy leki, badania i do tego jeszcze jutrzejsza wizyta:dry:
Kicia87 no nieźle poszalałaś w biedronce:-)

my zakupiliśmy dzisiaj baaardzo fajny nawilżacz:) można ustawić jaki ma być% wilgotności i dodatkowo, czy mgiełka ciepła, czy zimna ma wylatywać:) Od razu lepiej m sie oddycha:)

Mysmy tez zakupili niedawno nawilzacz z delikatną mgiełką - tez jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje, ze długo posluzy i dzieciom i nam ;-)

A możecie jakimiś linkami zarzucić?...

olcia pokaż jakiegoś linka do tego nawilżacza:)

buciki wystrzałowe;p
ja mam ale takie bardziej kapciochy ale to na wiosnę na spacerek:)

daję linka do sprzedawcy, bo tak na niego trafiłam - myslę że można dokupić u niego wiele potrzebnych brakujących pierdułek;)
To co u niego dojrzałam to mydło Biały Jeleń (szare) w dozowniku w płynie i je zakupię sobie do szpitala do higieny intymnej, ja myłam w szpitalu tylko tym i tamtum rosa. Tak na zalecali w SR! a W domu płyn z dodatkiem z kory dębu.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17711672

reklama
Tego nawilżacza, który my kupiliśmy jakoś nie mogę znaleźć, ale jest w zasadzie identyczny (nasz ma dodatkowo podświetlenie, i o pół litra większy zbiornik, ale zasięg ma do 50 m, a nie 60 jak ten na allegro). Zakupiliśmy go w Castoramie.
bardzo podobny do tego:
Nawilżacz powietrza Boneco 7135 ultradźwiękowy (1295924666) - Aukcje internetowe Allegro
no tani nie jest:/...a cenowo jak się mają do siebie?

ja właśnie zakupiłam u tego sprzedawcy co linka wyżej podałam to:
HiPP Herbatka dla Kobiet Karmiących na laktację (1305440774) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHY flanelowe POLSKIE gładkie 11 kolorów (1303183628) - Aukcje internetowe Allegro
PODKŁADY poporodowe duuuże 34cm TANIA WYS. (1302041247) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEWIJAK - NADSTAWKA SZTYWNA - na łóżeczko (1301619227) - Aukcje internetowe Allegro
PŁATKI kosmetyczne DZIDZIUŚ CLEANIC (1297508342) - Aukcje internetowe Allegro
PATYCZKI dla dzieci ANTYBAKTERYJNE duuuuże (1297508333) - Aukcje internetowe Allegro
FRIDA aspirator do nosa NIE GRUSZKA + 4 filtry (1294484445) - Aukcje internetowe Allegro
FRIDA filtry 10 szt (1294484416) - Aukcje internetowe Allegro
Mięciutkie GAZIKI do pielęgnacji 100szt (1294484323) - Aukcje internetowe Allegro
Poszewka na poduszkę KLIN do łóżeczka (1293345842) - Aukcje internetowe Allegro
Super poduszka KLIN dla niemowlaczków (1293345810) - Aukcje internetowe Allegro
BIAŁY JELEŃ hipoalergiczne mydło dla NIEMOWLĄT (1291520569) - Aukcje internetowe Allegro
POKROWIEC na przewijak - NAJTANIEJ aż 15 kolorów (1287432167) - Aukcje internetowe Allegro

o i jeszcze to http://allegro.pl/lano-masc-do-pielegnacji-brodawek-ziajka-tanio-i1285704222.html
za wszystko razem z przesyłką 164,15 :)

Ostatnia edycja:
Do góry