reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Ja też nie bede wycinać, chyba, że zauważe coś niepokojącego na skórze synka. A mój małżonek zakupił dziś piękne niebieskie literki, które powiesi w pokoju synka, tworzące imię-Aleksander. Oczywiście zamówił jeszcze kocyk z imieniem i śpiochy- oszalał facet :)

Co do obcinania metek to raczej nie obcinam no chyba że są mega duże i sztywne a o dziwo potrafią być takie...:/
Mam do Was pytanie takie może jeszcze z wyprzedzeniem, ale dotyczące ubioru Maluszka. Przeglądałam ciuszki pod kątem tych które dać do odbioru ze szpitala i powiedzcie takie warstwy wystarczą: 1. body z krótkim rękawkiem, 2. śpiochy +kaftanik welurkowe i na to kombinezon zimowy plus czapa zimowa i jeszcze przykryć kocem lub do śpiworka takiego ciepłego. Z góry dzięki za odpowiedź:)

kasiarem1
dzis dostałam paczki i humorek mi sie poprawil a kupiłam
KOMPLETY BAWEŁNIANE ŚPIOCHY + KAFTANIK roz 56 (1271315446) - Aukcje internetowe Allegro
PAJACYKI BAWEŁNA W ROZ. 56, producent (1281754121) - Aukcje internetowe Allegro
KOMPLETY WELUR PÓŁ-ŚPIOCHY + KAFTANIK roz 56 (1271312922) - Aukcje internetowe Allegro
wszystko piekne i w ten sposób wyprawkę już mam jupi
Sliczne ciuszki szczególnie te pajacyki:-):-):-):-):-)
agaj44
Co do obcinania metek to raczej nie obcinam no chyba że są mega duże i sztywne a o dziwo potrafią być takie...:/
Mam do Was pytanie takie może jeszcze z wyprzedzeniem, ale dotyczące ubioru Maluszka. Przeglądałam ciuszki pod kątem tych które dać do odbioru ze szpitala i powiedzcie takie warstwy wystarczą: 1. body z krótkim rękawkiem, 2. śpiochy +kaftanik welurkowe i na to kombinezon zimowy plus czapa zimowa i jeszcze przykryć kocem lub do śpiworka takiego ciepłego. Z góry dzięki za odpowiedź:)]
Wydaje mi się że ok. Ja myślałam nad body krótki rękaw, na to pajacyk mam taki cieplejszy welurowy i do tego kombinezon, czapka bawełna+zimowa, i ciepły kocyk. Byleby nie przegrzać w samochodzie.

ja metek tez nie wycinam. no chyba ze naprawde jest jakas bardzo drapiaca

ja na odbior to zaleznie od pogody - jak bedzie cieplej, to pakuje malenstwo do spiworka w tym co bedzie w szpitalu plus ewentualnie jakis sweterek. i tak zawine w rozek, a samochodem u nas mozna na chwile pod samo wejscie podjechac. jak bedzie mroz, to dodatkowo polarkowy pajacyk i czapa cieplejsza.

reklama
Do góry