reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja mam swoją do porodu mimo, że w szpitalu mogą dać ale to taki kawałek "domu" dla mnie ;) A później koszulę planuję wyrzucić chyba, że wspomnienia miłe będą... ale w to wątpię :)

reklama
Izu miałam baldachim przy Wiktorku i sobie chwaliłam...dawał właśnie poczucie takiej intymności, przytulności, dobry tez jest jak miejsce w którym stoi łóżeczko narażone jest na przeciągi. A kurz..tak jak dziewczyny napisały..zbiera się wszędzie, po prostu ściaga się pierze go dość często;) a jeśli nie- to ściagasz i nie masz;).... a ten zestaw nie wydaje mi się drogi bo wszystko praktycznie w nim już jest a do tego bardzo mi się podoba, u tego sprzedawcy zamówię jeszcze przewijak i to będzie wszystko z tych grubszych rzeczy

crostalrose dzięki! ;)
szkoda mi tylko tego łóżeczka co Ty masz:/...ale trudno

mama obiecała kołyskę dla Zuzki - no i w ogóle strasznie się cieszę tylko powstał roblem wyboru - macie doświadczenia z kołyskami? Mamy oprócz tego łóżeczko więc wiadomo kołyska tylko na jakieś 3-4 miesiące będzie, ale to dobrze bo w sypialni nie bardzo łózeczko mi się chce zmieścić a kołyska jak najbardziej. I tu proszę Was o pomoc bo znalazałam takie:
- ta jest fajna bo można zdjąć górę i przenieść dziecko np z jednego pokoju do drugiego
The First Year 5w1 Kolyska Lozeczko Nosidelko ... (1275688114) - Aukcje internetowe Allegro
- albo taka - fajne ma to że można opuścić jeden bok i do łóżka przystawić
KOŁYSKA, PRZEWIJAK. PRZYSTAWKA DO ŁÓŻKA CONECO (1280729346) - Aukcje internetowe Allegro
no i nie wiem na którą się zdecydować, co radzicie?

Sunnflower ja bym chyba wybrała ta z CONECO ale wcześniej wysłała pytanie o wymiary, ale jakoś mi się większa wydaje przez to lepsza od tamtej pierwszej;) No ale to tylko mój typ, zupełnie nie potwierdzony doświadczeniem w posiadaniu takiego cuda;)

U nas łóżeczko stanęło w sb i wszystkie potrzebne mebelki, więc poukładane mam już wszystko. Dziś zakupiłam "wyprawkę" szpitalną dla siebie i tak w zasadzie to brakuje mi pieluszek dla Lenki i tyle. Co do baldachimu to też uważam ze wyprać zawsze można a dodaje on na pewno uroku no i chroni trochę przed światłem a łóżeczko Lenki jest w naszym pokoju który spełnia funkcję i salonu i sypialni.

agaj44 widze ze tez u Ciebie bedzie Lenka:)

u mnie torba spakowana, tylko apteka zostala tj. spirytus czy gaziki jałowe i wchodze powoli w stan oczekiwania:)

U nas Mala ma swoj pokoj i tak jestem przygotowana na to ze na poczatku spac bede tam bo moj D. musi sie jednak wyspac do pracy a tym bardziej ze na rozne zmiany robi. Byc moze z czasem uda mi sie przeniesc do "malzenskiego loza":)

Fajnie macie, że macie osobne pokoiki dla dzieci albo sypialnie, które możecie ustawiać :) U nas łóżeczko będzie w "salonie", który równocześnie jest naszą sypialnią, więc rozłożymy je jak najpóźniej, żeby póki co nie zawadzało. Więc na razie stoi w pudle i jeszcze go od kupienia nie widziałam... :(

Widzę że zakupy na całego. Ja się muszę pochwalić że wczoraj na zakupach zaszalałam,kupiłam przewijak,pokrowce na przewijak, matę edukacyjną,ręczniczki dla maluszka i kupe ubranek. Muszę kupić pościel z wypełnieniami ale jakoś wybredna jestem a i oszczędna i chciałabym się zmieścić w 200 zł ale mieć wszystko łącznie z rożkiem i baldachimem bo u mnie przeciągi i bez tego ani rusz:-(
No i jakoś nie mogę się zabrać za zakupy dla siebie,dosłownie nic nie mam;-)

Carine86 no tak, my też czekamy na Lenkę:) a żeby było śmiesznie to moja mama jest Helena i ludzie się dziwią że tak samo i muszę tłumaczyć że to dwa różne imiona;) A na kiedy masz termin? bo po suwaczku widzę że ten sam tydz co ja.
Ewa86 no my niestety też mamy taki "salono-sypialnię" ale na szczęście jest to duży pokój więc postawione już łóżeczko w niczym nie zmniejszyło pokoju, wręcz przeciwnie - wypełniło bo wcześniej za wiele w tym pokoju nie było - urządzaliśmy minimalistycznie bo wynajmujemy mieszkanie i nie ma sensu w nie inwestować.

reklama
Fajnie macie, że macie osobne pokoiki dla dzieci albo sypialnie, które możecie ustawiać :) U nas łóżeczko będzie w "salonie", który równocześnie jest naszą sypialnią, więc rozłożymy je jak najpóźniej, żeby póki co nie zawadzało. Więc na razie stoi w pudle i jeszcze go od kupienia nie widziałam... :(
Ewa mam to samo,mogłabym wstawić do pokoju starszej ale nie chce żeby Oliwa się budziła razem z maluszkiem dlatego będzie łóżeczko u nas:-( A już bym tak chciała móc go rozłożyć,bo ma to zrobić mąż jak będę w szpitalu ale niewiem jak to będzie wyglądało jak wróce bo on dwie lewe ma do składania mebli hi hi

Do góry