reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Ja też łóżeczko mam w sypialnie nie wyobrażam sobie małej w pokoju z Julią, dlatego mam nadzieję, że za 2 lata będzie większe mieszkanie.
Chciałam się też pochwalić że napadłam dzis na hurtownię i już mam wszytko co potrzeba maleństwu i mnie, czyli jestem gotowa:-):-):-):-):-):-) strasznie się ciesze bo poprzednio wylądowałam w szpitalu i nic nie zdążyłam kupić.
Poza tym rozmawiałam z koleżanką, która rodziła 2 mies. temu i u niej w szpitalu oraz położna rejonowa powiedzieli żeby nie stosować spirytusu, tylko OCTENISEPT ponoć dużo lepszy, no i ona sobie chwali, więc ja tez zakupiłam.
Co do mojej sprawy z łóżeczkiem dziś musiałam zamowić u innego sprzedawcy tym razem na allegro mam nadzieję że w przyszłym tyg. wkoncu je otrzymam

przepraszam, że zmienię temat,
czy wycinacie z ubranek te wszyte metki z rozmiarem i instrukcją jak prać?
starałam się je na płasko przyprasować, ale czy one nie drażnią delikatnej skórki dziecka?

Tunia ja te metki zostawiam....i po Lolku je jeszcze mam..W moich ubrankach są takie mięciutkie...
No mój M wczoraj stwierdził, że trzeba by łóżeczko już wyciagnać...No w szoku jestem...

ja tam przy pierwszej córci nie wycinałam, raczej nie zauważyłam by skórka się podrażniała - metki raczej były satynowe szczególnie te od h&m i hema, ale jak otrzymałam trochę ubranek z powycinanymi metkami to zgłupiałam, bo nie wiedząc jak szybko będzie rosło dziecko nie wiedziałam czy dane ubranka odłożyć na za trzy miesiące aż będzie dobre czy dopiero za rok :D, ale potem już na oko się orientowałam, ale tak w sumie nie zamierzam odcinać, potem lżej sprzedać (jest widoczna marka i rozmiar) czy nawet segregować dla innego dziecka

Tunia - ja wycinam ze wszystkich, które będą miały bezpośredni kontakt ze skórką małej. Ale moje są jakoś wyjątkowo twarde i nieprzyjemne.

U nas łóżeczko już stoi, bo nie mogliśmy się doczekać, żeby zobaczyć, jak wygląda. Na razie ustawiliśmy je w naszej sypialni, bo mamy fajny układ - jest długa i komin dzieli ją na 2 części, więc ta część małej jest taka zaciszna i światło też nie powinno przeszkadzać. Będzie tam łóżeczko, fotel i jakiś stolik z nocną lampką. A w docelowym pokoju dziecinnym mamy na razie bałagan i nie potrafimy go opanować. Trafiają tam wszystkie rzeczy, z którymi nie wiem, co zrobić. Mam nadzieję, że ten chaos zniknie, kiedy w końcu kupimy szafy. Ale jako że chcemy je zrobić na wymiar ze względu na skosy, to będzie to duży wydatek i na razie go odkładamy w czasie.

dla mnie nie było innej możliwości niż mieć łóżeczko obok swojego łózka, bo nie wyobrażam sobie wstawania i biegania kilka razy w nocy na karmienie.
A łóżeczko Marcin rozstawi jak będę w szpitalu, bo wcześniej nie ma sensu.

mama obiecała kołyskę dla Zuzki - no i w ogóle strasznie się cieszę tylko powstał roblem wyboru - macie doświadczenia z kołyskami? Mamy oprócz tego łóżeczko więc wiadomo kołyska tylko na jakieś 3-4 miesiące będzie, ale to dobrze bo w sypialni nie bardzo łózeczko mi się chce zmieścić a kołyska jak najbardziej. I tu proszę Was o pomoc bo znalazałam takie:
- ta jest fajna bo można zdjąć górę i przenieść dziecko np z jednego pokoju do drugiego
The First Year 5w1 Kolyska Lozeczko Nosidelko ... (1275688114) - Aukcje internetowe Allegro
- albo taka - fajne ma to że można opuścić jeden bok i do łóżka przystawić
KOŁYSKA, PRZEWIJAK. PRZYSTAWKA DO ŁÓŻKA CONECO (1280729346) - Aukcje internetowe Allegro
no i nie wiem na którą się zdecydować, co radzicie?

Mi się podoba ta z CONECO :)

reklama
co do metek to ja tam nie wiem ale mi na SR mówili żeby wycinać - może nie z kombinezonów który i tak będziemy ubierać na coś ale z body, koszulek, rajstopek itp

Do góry