reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Kbetina ja tez babydream
Tunia z doswiadczenia Ci powiem zrezygnuj z pudru.Tak jak pisza dziewczyny mąka ziemniaczana. Zreszta naprawde im mniej kosmetyków tym lepiej dla maluszka.

znów mam kłopot, już się zdecydowałam na bobini, ale nie mają pudru i kremu przeciw oparzeniom, więc skłaniam się ku penaten'owi, tylko, że krem na odparzenia występuje też pod nazwą przeciw odparzeniom i ciekawa jestem czy można go używać przy każdej zmianie pieluszki jako kremu chroniącego przed odparzeniem

aaaa, co myślicie o taki termometrze? trochę abstrakcja?
Termometr cyfrowy, NT 01, Albert smoczek - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Cholera, wcięło mi posta.

Termometr mam taki do czoła i sprawdza się świetnie ale był drogi trochę.

Tunia - czemu nie chcesz używać sudocremu? Ja używałam go do codziennej pielęgnacji pupy dziecka i przy każdej zmianie pieluchy i tak też mówili mi w szkole rodzenia i szpitalu. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że jest to krem do zadań specjalnych. Nigdy nie miałam problemów z pupą córki a używałam go każdego dnia i przy każdej zmianie pieluchy i teraz jak już pieluch nie używamy to też wszystko jest w porządku i kremu nie trzeba używać oczywiście. Poza tym nie trzeba przy sudocremie martwić się tym z jakiej firmy masz inne kosmetyki.

Ja nareszcie kupiłam kosmetyki, zdecydowałam się na Babydream kupiłam: żel do mycia, mleczko do smarowania, krem przeciw odparzeniom, na gorsze przypadki sudocrem (Julia miała na codzień no ale skoro teraz jest źle no cóż). Mam pieluszki Pampers 1, 43 sztuki, ale niestety te bez siateczki i husteczki pampers sensitive (w tesco w promocji były). Muszę tylko kupić krem na mróz (apteka) i chyba będzie ok. Jak myślicie??
PS. pamiętam, że jak Julcia miała bardziej suchą skórę to właśnie do wanny kazano dosypywać trochę mąki ziemniaczanej.

Ostatnia edycja:
a ja stwierdzilam ze chyba uzyje kosmetykow libero, dostalam wczoraj kolejna gratis pake i w niej pojawila sie oliwka libero wlasnie, calkiem fajna i sklad tez wydaje sie bezpieczny, wobec tego zobacze inne produkty, piszac kosmetyki hehe mialam na mysli cos do mycie :) mysle ze os 2 w 1 wystarczy procz ewentualnie oliwka ktorej pewnie wiecej bede ja uzywac, jest bezzapachowa a ta z natusan mnie wkurza niesamowicie swoim zapachem bleee
wogole w paczce bylo 15 pieluch w 2 rozmiarach, oliwka, czapeczka,zabawka przyczepiana, podkladki na sutki, podkladki na siusianko niekontrolowane ;)), podklady jednorazowe do przewijania, 2 paki chusteczek nawilzajacych, bon ze znizka 30% na ubranka... :O

jutro ide do apteki po kolejna gratispake w ktorej beda, krem do rak, ochronny krem do ciala, plyn do kapieli 2w1 w ksztalcie misia,witamina A w kremie, bepanthen, babelkowy plyn do kapieli, 2 ksiazki, zabawka fisher price, smoczek aventa, opakowanie podkladek do piersi aventa, 10 pieluszek pampers, body dla malucha :O:O:O

czesc kosmetykow to probki 15 - 20 ml a inne sa cale :O:O
jestem w szoku:O:O:O samym body bym sie ucieszyla a tu tyyyyyyyyyyleeeeeeeeeeee tego.
A jeszcze zostal kosz na pieluchy do odebrania :O:O tez za darmo :O:O

a ja stwierdzilam ze chyba uzyje kosmetykow libero, dostalam wczoraj kolejna gratis pake i w niej pojawila sie oliwka libero wlasnie, calkiem fajna i sklad tez wydaje sie bezpieczny, wobec tego zobacze inne produkty, piszac kosmetyki hehe mialam na mysli cos do mycie :) mysle ze os 2 w 1 wystarczy procz ewentualnie oliwka ktorej pewnie wiecej bede ja uzywac, jest bezzapachowa a ta z natusan mnie wkurza niesamowicie swoim zapachem bleee
wogole w paczce bylo 15 pieluch w 2 rozmiarach, oliwka, czapeczka,zabawka przyczepiana, podkladki na sutki, podkladki na siusianko niekontrolowane ;)), podklady jednorazowe do przewijania, 2 paki chusteczek nawilzajacych, bon ze znizka 30% na ubranka... :O

jutro ide do apteki po kolejna gratispake w ktorej beda, krem do rak, ochronny krem do ciala, plyn do kapieli 2w1 w ksztalcie misia,witamina A w kremie, bepanthen, babelkowy plyn do kapieli, 2 ksiazki, zabawka fisher price, smoczek aventa, opakowanie podkladek do piersi aventa, 10 pieluszek pampers, body dla malucha :O:O:O

czesc kosmetykow to probki 15 - 20 ml a inne sa cale :O:O
jestem w szoku:O:O:O samym body bym sie ucieszyla a tu tyyyyyyyyyyleeeeeeeeeeee tego.
A jeszcze zostal kosz na pieluchy do odebrania :O:O tez za darmo :O:O

wow, super, a skąd Ty takie cuda dostajesz?

reklama
Do góry