reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

kosmetyków żadnych jeszcze nie kupiłam, właśnie dlatego piszę żebyście mi pomogły i już wiem, że kupię żel 2w1, oliwkę i krem na odparzenia i krem ochronny jak zaczniemy chodzić na spacery,

co do pudru też miałam wątpliwości, tak więc go nie kupię

Salomii fajnie się masz w tej norge:-)

co do in vitro, to e chore sądy są tylko wynikiem małej wiedzy nawet biskupów i innych obrońców życia, nie mają pojęcia na czym ta metoda polega, i potem się kończy na takim właśnie wygrażaniu karami, najważniejsze aby politycy nie dali się zwieść i podjęli mądre decyzje, bo w samej polsce z płodnością ma problem 3 miliony par, a więc 6 milionów ludzi nie może mieć dziecka w sposób naturalny, a oni jeszcze chcą ludziom odebrać na nie szansę

jednak cokolwiek politycy zrobią z tą ustawą, nawet jeśli "wprowadzą zakaz" i kary to i tak ludzie będą z in vitro korzystać, jest pełno klinik leczenia niepłodności, kilka z nich chyba w samej warszawie, do tego jedna z najbardziej znanych ale może nie będę tu nazwy wypisywać

co do pupci maleństwa wczoraj czytałam artykuł w "mamo to ja" i już wiem co i jak:-)

się nie bulwersujcie, ja pytam bo nie wiem, no bo i skąd mam wiedzieć??
ale teraz już wiem co trzeba:-)

reklama
Tunia my sie nie bulwersujemy, my podpowiadamy. A kremik ochronny juz kupuj. Jak nie będzie mrozów - 15 to śmigac będziecie na spacerki aż miło.Choćby tylko do sklepu po mleczko czy chlebek.Nie ma to jak hartowanie he he.

Hello dziewczynki
Pospałam dziś do 10 :) Ale noc ciulowata,bolące łapska plus zatkany nochal plus drapanie w gardełku :( Czeka mnie dziś wyjście do apteki.

Ja też nie słucham wiadomości bo przykre to wszystko. Są to tak delikatne i bolesne sprawy dla wielu ludzi a oni sobie robią z tego medialne show :no: Szkoda mi słów.
W naturze też wiele zarodków obumiera tak samo jak przy metodzie in vitro więc dlaczego odbierać szansę na życie tym które przeżyją. Ach już nic nie mówię.....

Ja planuję używać oleju z migdałów. Naturalne to to, więc nie powinno uczulać. Smarowałam się tym od początku ciąży i bardzo mi się podobało. Zupełnie bez zapachu i ładnie natłuszcza. Teraz smaruję się oliwka Nivea i jakaś taka "sucha" mi się wydaje. Tez niby zawiera olej z migdałów, ale oprócz tego parafinę. Wrrr.

cwietka również posiadam organiczny olej z migdałów i nagietka lekarskiego. Są super. A tym ostatnim można buziole na mróz smarować i pupinkę na odparzenia :)

Co do kosmetyków - ja nie jestem raczej taka konserwatywna jak Tunia czy cristalrose. Każda osoba ma inną skórę, jednego uczula jedno, innego co drugiego. Jak komuś coś służy, to niech używa i tyle.
Mam chrześniaczkę uczuloną na wapno dziecięce, które przecież się podaje w przypadku jakiejś reakcji alergicznej. Wszystko jak widać trzeba indywidualnie.
Antylopka nam mnie chodzi o to czy dziecko jest uczulone na dane kosmetyki czy nie tylko z czego te kosmetyki są zrobione. Jedne są lepsze drugie gorsze jeśli chodzi o skład a nie każdy sobie z tego zdaje sprawę.

To ja zmieniam temat na słodkościowy. Kupione wczoraj a kolejne z napisami upatrzone na allegro np. i szukam r. dla Lolka. Znalaząłm ale aukcja sie kończy, mam nadzieje, że jeszcze będzie bo i młodemu bym kupiła koszulke z napisem.
dsc08711f.jpg

By bodzinka at 2010-10-23

dsc08710z.jpg

dsc08709t.jpg

dsc08708k.jpg

Dla Lolka najbardziej odpowiadałby mi napis CBA i Przyszły Prezydent. A niedługo ma urodzinki...To może uda sie nabyć. Tylko cena mnie troche powala...Body za 12 zł za sztuke na targu kupiłam...
Koszulka z napisem, imie dzieciaka! 4 latka ! (1269445661) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ja nie oglądam wiadomosci...Bo mnie wkurzaja...Ale co to za pomysł karania więzieniem?? Albo karą pienięzną...Niech się wezma za tych co rodziny tłuką, znęcaja sie nad nimi, alimentów nie płacą!!! Ale nie taki psychopata i pedofil łażą sobie po ziemi bo "sprawa o molestowanie sie przedawniła", po 6 latach..taaa ja na pewno w wieku 14 bym wniosła...A drugi za bicie i znęcanie się psychiczne zawieszenie, za zawieszeniem.A oni chcą karac ludzi bo dzieci pragną?? Dajcie mi ich....Rozszarpie gołymi rękami....

Irytujące jest to,ze na ten temat wypowiadał się Kaczyniak, który nie ma dzieci i nigdy nie miał rodziny.

reklama
Do góry