reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Wiolcia ale fajnie że już macie wózek:D:D:D pamiętam jak mój przyszedł, to ąz mi ze szczęścia skurcze przeszły hehe

kbetina, popieram dziewczyny, na bank czeka na Was coś lepszego i stąd ta cała sytuacja:)

reklama
kurcze nie mam czasu wszystkiego czytac, i nie doczytalam co sie stalo Kbetinie, w kazdym razie domyslam sie ze domem cos nie tak :// wspolczuje bardzo.

co do mojej wanienki to nie nalezy do najtanszych :O ale zdecydowalismy sie na nia ze wzgledu na oszczednosc miejsca i wielorakie zastosowanie hehe no i dlatego ze posluzy nam dlugo, nie mamy wanny tylko prysznic wiec gdyby zabraklo miejsca w wanience standardowej, musielibysmy kupowac cos innego w czym moglibysmy myc malucha, a to by nas wynioslo pewnie podobne pieniadze, a tak zaplacilam 155zl i mam z glowy, jakosc jest super, wanienki sa produkcji dunskiej i tam tez sa robione(o dziwo nie chiny, tajwan itp), wszystko jest na maksa sprawdzone, myslalam na poczatku ze moze sie skladac przy noszeniu z woda ale nic takiego sie nie dzieje wiec luuzik. no i tak jak wspomnialam, jak juz nie bedzie wanienka to bedzie np pojemnikiem na zabawki, miska, czy wanienka po raz drugi ;)

a ja kupiłam dziś wreszcie proszek dzidziuś, który polecałyście, ale on dla mnie trochę śmierdzi, uważam, że takie proszki powinny być bezzapachowe, a jego czuć w zamkniętym opakowaniu

naoglądałam się dziś kosmetyków dla niemowląt, i znów nie wiem czy nivea czy bobini, bo to bobini bardziej naturalne, ale znów nie znalazłam na opakowaniu, że posiadają atest lub pozytywną opinię instytutu matki i dziecka, są też kosmetyki z belli

pytanie do doświadczonych mam: można łączyć kosmetyki z różnych firm? tzn, że kupię np żel i szampon 2w1 z bobini, a np oliwkę i krem z nivea? albo puder z belli?

i nic nie rozumiem z tych etykiet co tam jest napisane w składzie,

tunia uprane pranie nie pachnie w ogole dzidziusiem. Jest bez zapachu. Myslalam ze bedzie pachniec jak proszek suchy. ale nie ma dla mnei zadnej woni.

a komsetyki jasne ze mozna laczyc :)

chyba połącze bobini z nivea baby

to jest chyba wystarczająca ilość kosmetyków dla dzidzi? nic więcej nie trzeba? jeśli kupno kosmetyków sprawia mi taki problem to co będzie dalej???? momentami jestem przerażona nadchodzącym macierzyństwem... :/

· Krem pielęgnacyjny/ochronny na zimę
· Nieperfumowane mydło dla niemowląt
· Oliwka do pielęgnacji niemowląt
· Puder
· Płyn do kąpieli
· Szampon
Krem na odparzenia
· Wilgotne chusteczki pielęgnacyjne

a jak kupię 2w1 szampon i żel do mycia włosków i ciała to mam jeszcze kupić płyn do kąpieli do nalewania do wanienki?

Tunia mnie na szkole rodzenia babka mówiła że kosmetyki dla noworodka najlepiej mieć z jednej serii bo jak wszystko będzie "z innej parafii" to jak pojawi się uczulenie to nie będzie wiadomo czy od proszku czy od któregoś z kosmetyków... i szukaj wiatru w polu. A tak zmienia się kosmetyki lub proszek i wszystko jasne. Polecam więc kosmetyki z jednej firmy i serii.

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pocieszenie. Ja tłumaczę sobie, że pewnie ten dom tym razem zaleje woda, bo jest blisko do wału (do tej pory go nie zalało, ale może być inaczej) :-)

Tunia - ja początkowo używałam kosmetyków jednej firmy, z czasem jak widziałam że mała nie ma żadnych problemów z alergią to wypróbowywałam inne firmy i teraz to kupujemy to co akurat jest w promocji jakiejś ;-) A z tej Twojej listy to ja skreśliłabym parę pozycji. Bo np: zamiast szamponu, mydła i płynu do kąpieli można kupić jakiś żel właśnie do kąpieli do mycia ciała i włosów (tak robiłam przy córce i teraz też tak zrobię) i wtedy nie trzeba nic już wlewać do wanienki, pudru nie używałam w ogóle więc i tym razem go nie kupuje.

mam zamiar kupić z bobini hypoalergiczny 2w1 żel do mycia ciała i włosków, ale podoba mi się też i ma świetne opinie płyn do kąpieli z oliwką tej firmy

właśnie się ciągle zastanawiałam co z pudrem czy puder czy krem przeciwodparzeniom? bobini baby w swojej ofercie nie mam właśnie tych dwóch, a ja im więcej czytam opinii to tym bardziej jestem skłonna kupić kosmetyki tej firmy, ale jeszcze się wstrzymują bo od poniedz idę do SR i może tam coś polecą, doradzą

reklama
Ja na początek mam zestaw startowy nivea baby - krem na zimno, żel do ciałka i włosków i mleczko do ciałka po kąpieli. Poza tym sudocrem do zadań specjalnych. Jakby trzeba było coś więcej to apteki otwarte 24 na dobę więc Małż w ramach nocnego życia wyskoczy :)

Do góry