reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
I już mogę się pochwalić wózkiem Jednak opłacało się kombinować :-)
Jestem super zadowolona bo tanio Nam wyszło :-)
X-Lander XA z 2010 kolor Energy jest już nasz! :-):-)
Zobacz załącznik 294097
Kupiliśmy za jedyne 975 zł (z przesyłką) a do tego gondola używana (zaledwie 3 miesiące) z 2009 roku za 100 zł więc w sumie za wózek wyszło nam 1075:-)
Gdyby kogoś interesował zakup to podaje linka do sklepu internetowego:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA spacerowy - wysyłka 24H, gwarancja 2 lata!

No Wiolcia - gratuluję wózeczka. Wiesz, w tym roku chyba modne są czerwone, bo jak sie rozglądam to wózków o tym kolorze jest najwięcej. Fajny, taki delikatny wózek.

Lepiej nie, bo może powstać reakcja uczuleniowa. to sie tyczy wszystkich kosmetyków. Są składniki, które "gryzą" się ze sobą.

To ja mam chyba jakąś metalową skórę, bo nigdy nic mnie nie uczuliło, a prawie każdy kosmetyk mam z innej firmy :) Ale to chyba rzeczywiście wynika po prostu z tego, że nie jestem uczuleniowcem.

No Wiolcia - gratuluję wózeczka. Wiesz, w tym roku chyba modne są czerwone, bo jak sie rozglądam to wózków o tym kolorze jest najwięcej. Fajny, taki delikatny wózek.

O tym wózku można powiedzieć wszystko tylko nie to, że jest delikatny ;) Ciężko kolos, z wielkimi kółkami - taka terenówa :) Co nie zmienia faktu, że strasznie go lubię :)

A z tej Twojej listy to ja skreśliłabym parę pozycji. Bo np: zamiast szamponu, mydła i płynu do kąpieli można kupić jakiś żel właśnie do kąpieli do mycia ciała i włosów (tak robiłam przy córce i teraz też tak zrobię) i wtedy nie trzeba nic już wlewać do wanienki, pudru nie używałam w ogóle więc i tym razem go nie kupuje.

To samo miałam napisać :)))

EWA po prostu masz szczęście. Inaczej też zareaguje skóra noworodka , ainaczej osoby dorosłej. Są kosmetyki hypoalergiczne, które nie powinny uczulać, a jednak do koncernów kosmetycznych dzwonią ludzie, że wystąpiła alergia. Po wstępnej rozmowie okazywało sie ,że były stosowane produkty różnych firm. Więc jak widać ludzie podatni na alergię powinni używać jednej firmy. Ja np: uzywam różnych firm, ale to tylko dlatego , że mnie alergia nie bierze. Poza wystąpieniem ewentualnej alergii powinno sie uzyważ kosmetyków z jednej firmy ponieważ jego działanie jest lepsze i można spodziewać się lepszych rezultatów.

O tym wózku można powiedzieć wszystko tylko nie to, że jest delikatny ;) Ciężko kolos, z wielkimi kółkami - taka terenówa :) Co nie zmienia faktu, że strasznie go lubię :)

Ja mam wózek ,który jest bardzo ciężki. Nie mam pojęcia jaki wózek jest u Wiolci ,bo oceniałam ze zdjecia, a na zdjęciu wygląda delikatnie. Na koła nie patrzyłam, heh.

Wiecie co, ja myślę że jeśli dziecko będzie miało skłonności do alergii to niestety ale nie można łączyć kosmetyków z różnych firm. Jeśli którez rodziców jest alergikiem to już rodzi podejrzenie że dziecko też alergie jakąś może mieć i wtedy lepiej przygotować sobie zestaw kosmetyków z jednej firmy. Zresztą ja uważam, że w ogóle lepiej przygotować sobie kosmetyki z jeden firmy na początek. Ja przypierwszym miałam nivea ale nie byłam bardzo zadowolona bo wg mnie wysuszały skórę Patrysi i musieliśmy używać maści cholesterolowej żeby naskórek się nie łuszczył. Teraz natomiast po Waszych też opiniach zdecydowałam się na kosmetyki babydream i zobaczymy jak pójdzie tym razem.

Nie mogę nigdzie dostać hippa na wiatr i zimno i przypomniało mi się że kiedy nie sprawdził nam się przy Zuzi nivea na każdą pogodę to dowiedziałam się że można smarować twarz na dwór bepanthenem lub alantanem czy linomagiem tylko koniecznie w maści. Zastosowałam bepanthen maść i pamiętam że doskonale się sprawdził. Teraz też go kupiłam na sutki i odparzenia i chyba nie zawaham się użyć na małą zimną buziole.

znów mam kłopot, już się zdecydowałam na bobini, ale nie mają pudru i kremu przeciw oparzeniom, więc skłaniam się ku penaten'owi, tylko, że krem na odparzenia występuje też pod nazwą przeciw odparzeniom i ciekawa jestem czy można go używać przy każdej zmianie pieluszki jako kremu chroniącego przed odparzeniem

aaaa, co myślicie o taki termometrze? trochę abstrakcja?
http://www.doz.pl/apteka/p9898-Termometr_cyfrowy_NT_01_Albert_smoczek

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry