reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja też kupuję pampersy NB

a powiedzcie mi jeszcze czy macie jakieś specjalne buteleczki do rozcieńczania tego spirytusu??ni wiem czy może np ze spryskiwaczem były by najlepsze czy takie coś po wodzie utlenionej? wiem, że to pierdoły ale się nie znam.... :]
Ja umyłam i wygotowałam buteleczkę od witamin w kropelkach po Zuzi.

EDIT:

Czy macie jakieś doświadczenie z hagisami bo mnie kusi aby kupić zamiast pampersów tylko się boję bo dla Zuzy też miałam kupić pampersy a podkusiły mnie bella happy i niestety pupa w krostach i mąż musiał na szybkiego biegać i szukać pampersów.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny od stycznia tego roku są "nowe wytyczne WHO" odnośnie pielęgnacji pępuszka - i pewnie stąd te różne zalecenia położnych. Wg najnowszych zaleceń preferuje się tzw. suchą pielęgnację, czyli bez przemywania czymkolwiek - ponoc kikut odpada jeszcze szybciej niż po spirytusie. JA jednak zaopatrzyłam się, w razie czego, w izopropanol i gaziki (ale etanol też dobry) i zobaczymy jak to będzie.

A pieluchy kupiliśmy w promocji kilka opakowań Pampersów NB dwójek - 3-6 kg, jakby były za duże (w co wątpię) to mężul skoczy do sklepu i kupi jedynki ;-)

a na huggiesy ja ostro narzekałam - namiękały i przemakały, miałam wrażenie że ubranka spodenki w miejscu pieluchy po najmniejszym siusiu są mokre

mojej córce w huggiesach było nie wygodnie a bella przeciekała momentalnie :( dlategozostajemy przy pampersach, chociaż słyszałam że dady z biedronki są dobre

Ja juz mam za soba dwa prania, które sie suszą. Na jutro zostało jeszcze jedno. Najgorsze,ze to ja wszystko będę musiała poprasować, ale wolę być przygotowana.

Ja też będę lecieć na Pampersach. Mam juz zakupione po opakowaniu: 1,2,3. Zastanawiam sie ile na początej jeszcze dokupić 1. Co do chusteczek też Pampers.

ja tam na początek kupiłam pampersy, ale po powrocie ze szpitala będę próbować Dadę - starszą właśnie na niej wychowałam, a sprawdziłam całkiem przypadkowo - teściówka kupiła w prezencie na pierwsze widzenie z dzidzią :D
a i chusteczki z Dady całkiem całkiem bardziej mi zapach pasował niż z firmy pampers

napiszcie proszę coś jeszcze o tych kosmetykach bobini baby jeśli któraś z Was kupowała dla dziecka?

A może ziajka?

Bo ja już na prawdę nie wiem...

reklama
Pieluchy dada używała kumpela. Była zadowolona. Opiekowałam się jej synkiem przez jakiś czas i miałam możliwość wzięcia tego do ręki i w ogóle. Odniosłam wrażenie, że są strasznie sztywne.

Do góry