reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

nam położna mówiła na szkole że teraz poleca się ten Octenisept i w sumie odchodzi się od spirytusu, ale potem dodała że w po cichu nam powie że nic tak nie działa jak spirytus i że po tym w psikotku bardzo długo nie chce odpaść kikut a po spirytusie szybko odpada

no więc wszystko jasne;p

reklama
dziewczynki, czyli że co? idę do monopolowego, kupuję małpkę spirytu i go rozcieńczam? czy ja już taka tępa jestem że innej możliwości nie widzę? bo ja do tej pory myślałam że to się salicylowym pępuszek smaruje....

dziewczyny kojarzycie kosmetyki dla niemowląt bobolino Czy jakoś tak... oglądałam dziś w takim dużym markecie kosmetycznym, tzn robiłam rekonesans jakich firm mają kosmetyki dla bobasków, i babka mi te pokazywała i mówiła, że dobre, że dużo kobiet je kupuje, jakiejś polskiej firmy, że podobne do nivea... ech nie wiem już jakie wybrać, szkoda, że nie ma mini produktów z tych kosmetyków dla dzidziów żeby nie kupować wszystkiego w dużych opakowaniach, a tu się okaże, że dzidziuś uczulony

co do pieluch to też ciągle nie wiem, chyba na początek huggis new born.. ewentualnie z belli, nie pamiętam jak one się nazywały

wiem, że pampersy najpopularniejsze, ale słyszałam dużo opinii, że odparzają itp, choć pewnie doświadczone mamy mogą mieć inne zdanie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia jak się załapiesz jeszcze na tą szkołę rodzenia to pewnie tam dostaniesz jakieś próbki, o tym bobolino nie słyszałam nic.
A co do spirytusu to pewnie dziwnie będą na mnie patrzeć jak z wielkim brzucholem będę do kasy stała ze spirytusem ;)

reklama
Ja pampersy new born. Z Matim używałam na przemian pampersy i huggies, ale te drugie tylko dlatego, że były tańsze (nie wiem jak teraz cenowo wyglądają). Pampersy mi odpowiadały.

Do góry