reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja kupię też pampersy chociaż u nas w szpitalu belli używają - tych z dziurką na pępek, ale tych najmniejszych to kupię jakąś małą paczkę, bo mnie położna nastraszyła, że teraz takie "byki" się rodzą że nawet zaraz po urodzeniu niektóre mają problem żeby się zmieścić w te najmniejsze.

reklama
a powiedzcie mi jeszcze czy macie jakieś specjalne buteleczki do rozcieńczania tego spirytusu??ni wiem czy może np ze spryskiwaczem były by najlepsze czy takie coś po wodzie utlenionej? wiem, że to pierdoły ale się nie znam.... :]

dziewczyny kojarzycie kosmetyki dla niemowląt bobolino Czy jakoś tak... oglądałam dziś w takim dużym markecie kosmetycznym, tzn robiłam rekonesans jakich firm mają kosmetyki dla bobasków, i babka mi te pokazywała i mówiła, że dobre, że dużo kobiet je kupuje, jakiejś polskiej firmy, że podobne do nivea... ech nie wiem już jakie wybrać, szkoda, że nie ma mini produktów z tych kosmetyków dla dzidziów żeby nie kupować wszystkiego w dużych opakowaniach, a tu się okaże, że dzidziuś uczulony
Tunia poszukałam w necie ale takiej marki kosmetyków nie znalazłam, może jakaś inna nazwa, ale jeśli podobne do nivea to może bambino?

Ja też kupuję pampersy new born. :tak:
Do pępuszka spiryt! Przy Matim kupiłam salicylowy, ale położna w dniu wypuszczania nas po porodzie powiedziała, żeby kupić właśnie taki zwykły i rozcieńczyć do 70%, bo mocniejszy i szybciej kikutek odpadnie. Do tego obowiązkowo gaziki, nie patyczki:no:. Pokazywała, jak po odciągnięciu kikutka do góry w tą fałdkę można nieco wycisnąć spirytusu z gazika do środka. Na pewno nie szczypie, bo mały był spokojny a kikut odpadł po kilku dniach i wszystko szybko i ładnie się goiło.

Tunia poszukałam w necie ale takiej marki kosmetyków nie znalazłam, może jakaś inna nazwa, ale jeśli podobne do nivea to może bambino?

bambino kojarzę bardzo dobrze, zresztą bambino produkuje przecież nivea właśnie

nie wiem, będę się musiała tam jeszcze raz przejść, bo pewnie coś pokręciłam z tą nazwą

sunnflower to może rzeczywiście jeszcze się wtrzymam z tymi kosmetykami do czasu pójścia do SR, właściwie kosmetyki to można za jednym razem kupić, więc to kwestia pól godz i nie muszą być już

ja już zaraz całkiem nie będę ufać mojemu "doświadczeniu" s pierwszym dzieckiem, teraz wyczytałam że oliwką smarować dziecko jest bezpiecznie tylko do 10dnia życia dziecka Kosmetyki na początek życia dziecka - Noworodek - arykuł
no i chusteczki pielęgnacyjne do pupy można jak nie ma podrażnień jak są to tylko woda...
Tunia a te kosmetyki to może Bobini, czy Balneum?(choć te ostatnie to chyba nie polskie)

Ostatnia edycja:
ja już zaraz całkiem nie będę ufać mojemu "doświadczeniu" s pierwszym dzieckiem, teraz wyczytałam że oliwką smarować dziecko jest bezpiecznie tylko do 10dnia życia dziecka Kosmetyki na początek życia dziecka - Noworodek - arykuł
no i chusteczki pielęgnacyjne do pupy można jak nie ma podrażnień jak są to tylko woda...
Tunia a te kosmetyki to może Bobini, czy Balneum?(choć te ostatnie to chyba nie polskie)

taaaak, jesteś wielka, chodziło o Bobini baby!!!!:-D

To właśnie co wiecie i myślicie o tych kosmetykach?

Na pewno sobie dasz radę, a już na pewno nie czytaj w necie o tym wszystkim, tak jest łatwiej:-D wszędzie piszą co innego

podobają mi się te kosmetyki bo zawierają d-panthenol, wit E, F, płyn do kąpieli zawiera oliwkę czy coś tam,

może właśnie na nie się zdecyduję, choć ciekawe co Wy wiecie o tych kosmetykach

Ostatnio edytowane przez moderatora:
też wokół tych kosmetyków kiedyś chodziłam a nie zdecydowałam się bo już miałam hippa, ale mówiłam że jak hipp nie podpasi to będę próbować inne a jakie to padłoby na te najbardziej dostępne, to znaczy bym nie musiała jeździc szukając po świecie by kupić coś z tej lub innej firmy, a miejąc biedronkę po drodze to chyba na biedronkowe rzeczy się tym razem pokuszę, wiem że w biedronce to chyba bobini szampon dla starszej kupowałam i uznałam że był fajny, ostatnio mam timotej z księżniczką truskawkowy dla córci to mi on śmierdzi więc chyba wrócę do bobini, ale dla noworodka to nie wiem czy znajdę te kosmetyki w biedronie

Warto sprawdzić kto dla biedronki je wyprodukował. Bardzo dużo produktów biedronkowych jest robionych przez renomowane firmy! Np. paróweczki culineo robią morliny, czy jogurty fruvita- bakoma, są też soki hortexa pod biedronkową nazwą.

Ja właśnie zaczęłam czytać każdy produkt biedronkowy od kogo jest. Okazuje się, że duża ich część jest robiona naprawdę przez dobre firmy.

reklama
krolcia to o czym piszesz tyczy się wszystkich produktów firmowanych nazwą tesco, carrefure itd, czyli wszystkie te produkty, które są tańsze i są odpowiednikami tych znanych, po prostu płaci się za produkt, a nie za np ładne i droższe opakowanie pod oryginalną i dobrze znaną nazwą,

tak jest ze słodyczami, np skawa robi ciastka i inne słodyczne, sprzedawane jako produkty carrefure'owe, a niczym się nie różnią od tych droższych oryginalnych

Do góry