reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Przyszedł śpiworek CUUUUDNY...Tylko taki jakis mały mi ise wydaje a kupiłam juz 62, zeby w razie czego póżniej dokupic cos innego, cieńszzego na wyprzedażach np..Ja chyba zapomniałam jakie małe sa dzieciaczki....

reklama
No widzisz. Ja kupuję ciuszki w zasadzie tylko w rozmiarze 62, a i tak zostałam skrytykowana, że za małe, bo dzieci szybko wyrastają i szkoda na nie kasy wydawać. Przecież można to i owo podwinąć. W zasadzie zgadzam się, że niektóre rzeczy można, ale wydaje mi się, że bielizna powinna być w miarę dopasowana, żeby nie uwierała. A może się mylę?

A ja kupiłam wyprawke 62 i mąz stwierdził, że za wielka. Bo Lolo się urodził 55 cm i dość długo wchodził w 56 r.Ale ja mam ciuszki w tym rozmiarze więc nowych nie kupuje w nim, jezeli juz to coś w szmateksie. A r. 62 spokojnie, wydaje mi się oki. A przeciez nie ubierzesz noworodzia takiego np. 57 cm w 74...Bo by sie utopił...

My też kupujemy więcej w rozmiarze 62, bo wydaje mi się, że dzieci szybko rosną. Więc szkoda byłoby wyrzuca dopiero co nowe ubranka. Oczywiście kilka w mniejszym rozmiarze też mam.Ale mój mąż urodził się dośc pokaźnych rozmiarów, więc obstawiam, że synek też może byc duży :)

Ja też do przodu. Mam juz prawie wszystko. Dzisiaj kupiłam dla dziecka:
Dzidzius proszek
Dzidziuś płyn
Pampersy
Ceratka na materac
Chusteczki pampers
Czapeczkę na zimę
Krem pielęgnacyjny Hipp dla twarzy i ciała
Oliwka

Sobie natomiast kupiłam:
2 paczki wkładów poporodowych
Majtki siateczkowe
Wkładki laktacyjne
Oliwkę
i parę duperelek.

Tak wiec dla dziecka brakuje mi jeszcze:
Sudocrem
Flanelówki
Termometr
Ręcznik kąpielowy (jeden juz jest)
Rękawiczki niedrapki
Grube robione skarpety
Fotelik samochodowy

Tak wiec zostało juz bardzo mało.

z tą wyprawką to my kilka ciuszków na 56 mamy ale jednak dużo więcej na 62.

ja dostałam wielką paczkę od mojej siory i właśnie to przejrzałam i wyszło na to, że jeżeli chodzi o ciuszki to lista chyba się zmniejszyła do zera :D to by było na tyle, a przecież każdy doda potem jakiś prezencik. a i tak już w tej chwili się okazuje, że mam tyle, że komoda mi się mała wydaje.
zostały mi do kupienia typowo kosmetyczne duperelki. no i oczywiście nadal nie mam nic dla siebie :D

Dziewczyny nie kupujcie za szybko sudocremu! Ja tak robiłam i teraz całe opakowanie leży, według mnie dużo lepszy do pupy jest linomag lub alantan plus. Poza tym sudocrem dostaniecie w paczce w szpitalu, jest to malutkie opakowanie ale wystarczy na tyle aby zdecydować czy chcecie go nadal używać ;-)
Aha i kupujcie małe opakowania kosmetyków, pomimo tego że wychodzi drogi, musicie wziąć poprawkę że dzidziusiowi nie "podpasi ::-)

No cóż ja linomagu nie znosze...Od urodzenia Lolka stosowałam sudocrem, raz jak mi się skończył kupiłam linomag i Mały dostal po nim takiego uczulenia, ze głowa Mała....Wyleczyc mu tej pupy nie mogłam...I ja np. nie dostałam w pierwszej ciąży paczki ze szpoitala, choć wiem, że dawali. Ale nie w kazdej sudocrem był. A wiem bo dwie koleznki rodziły mniej więcej w tym samym czasie w tym samym szpitalu i jedna miała druga nie. Ja i tak uważam, że na mega odparzenia najlepsze jest wietrzenie i mąka ziemniaczana...

reklama
Ja sudokremu nie lubię bo skład mi się nie podoba. Chciałam go używać bo bratowa namiętnie używa i jest zadowolona. Jednak posmarowałam Zuzę dwa razy i pupa jej się czerwona zrobiła jak burak. Jakby jakieś uczulenie czy coś. Teraz tylko oliwka hipp i ewentualnie bepanthen. Taki mój sprawdzony duet, który mam nadzieje mnie nie zawiedzie. Ale z tego co widać co dziecko to co innego się sprawdza. Ja przecieram płatkiem z wodą, dokładnie osuszam i smaruje oliwką hipp.

Też już prawie mam wszystko tylko mi jakiś pierdułek brakuje. Jedna torba załadowana i muszę drugą pakować bo się nie zmieszczę w jedną :D

Ostatnia edycja:
Do góry