reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ooooo dziewczynki:)
więcej stron niż na głównym do nadrabiania miałam:)))

ja odkąd pamiętam posty misi są nie tyle dużą czcionką (choć jest ona większa), co jakąś troszkę inną od standardowej:)

ja z Matim też chusty nie miałam, ale teraz zastanawiam się nad jej kupnem. Trochę jest droga, ale ostatnio w Dzień dobry TVN był program o chustach z fizjoterapeuta Pawłem Zawistowskim i generalnie rzecz ujmując polecali takie noszenie dzidziola.
Mi trochę szkoda kasy...ale zastanawiam się ostro:)

reklama
Hej :)
Ja wlasnie sie glowie nad tym czy kupowac sterylizator i podgrzewacz, czy 2 w 1, czy co... jakiej firmy najlepiej sie sprawdzi.... - na 100% juz nie bede mogla karmic. Takie jest zdanie lekarzy. Sama sie do niego tez przekonuje. I sie glowie nad tym, by cos fajnego kupic - moze cos polecicie?
Ciagle tez mysle, czy nei powinnam tego brac do szpitala, zeby, jak sie dziecko urodzi, miec czym je karmic.... nie wiem jaka jest praktyka w szpitalach. W koncu to nasze pierwsze dziecko...

Co do chust to znam troche osob, ktore chusty uzywaja. Dla mnie to bardzo praktyczne na krotkich wyjsciach (np. do sklepu) lub spacerach po trudnym terenie, gdzie z wozkiem jest problem. Choc nie powinno sie przyzwyczajac dziecka do ciaglego noszenia i trzeba ograniczac jej zastosowanie. Ja sobie chuste pewnie po porodzie kupie - teraz na inne rzeczy kasy potrzeba. Po porodzie bedzie tyle rzeczy do opanowania, ze bedzie i czas na chusty pozniej :-)

Jusia obrazasz postami osoby ktorych nie znasz. Dodatkowo dla mnie twoje posty byly typowa reklama sklepu. No i nie jestes grudniowka. Z tego co mowisz, to niedawno urodzilas... wiec o co ci chodzi?
Dobrze ze mamy laskawych moderatorow - bo te niektore posty nadaja sie do usuniecia po prostu...

hej dziewczyny a tak w ogóle sorry że zapytam te które miały po co łóżeczko turystyczne, jak się ma normalne? jeździć po świecie z dzieckiem nie mam zamiaru tak często by płacić 200zł na coś co mi do samochodu raz że zajmie dużo miejsca a dwa że na tą jedną - drugą noc co spędzę u swoich rodziców to prześpimy się z maleństwem i na kanapie, a w domku przecież stoi normalne drewniane łóżeczko, w którym moja starsza spała do roku, później chciała tylko w dużym ale nie z nami a w swoim pokoiku.
co do noszenia w chuście to jak wcześniej wspominałam dla mnie by służyło do wnoszenia dziecka po schodach, chociaż pamiętam z Anulką jak byłą kolka i dziecko się uspakajało tylko na moich rękach to mi ręce usychały od kołysania, to trwało tylko parę dni ale tym razem mówię że nawet na te parę dni sobie kupię chustę kołyskę(chyba pouch )

Hej :)
Ja wlasnie sie glowie nad tym czy kupowac sterylizator i podgrzewacz, czy 2 w 1, czy co... jakiej firmy najlepiej sie sprawdzi.... - na 100% juz nie bede mogla karmic. Takie jest zdanie lekarzy. Sama sie do niego tez przekonuje. I sie glowie nad tym, by cos fajnego kupic - moze cos polecicie?
Ciagle tez mysle, czy nei powinnam tego brac do szpitala, zeby, jak sie dziecko urodzi, miec czym je karmic.... nie wiem jaka jest praktyka w szpitalach. W koncu to nasze pierwsze dziecko...

Co do chust to znam troche osob, ktore chusty uzywaja. Dla mnie to bardzo praktyczne na krotkich wyjsciach (np. do sklepu) lub spacerach po trudnym terenie, gdzie z wozkiem jest problem. Choc nie powinno sie przyzwyczajac dziecka do ciaglego noszenia i trzeba ograniczac jej zastosowanie. Ja sobie chuste pewnie po porodzie kupie - teraz na inne rzeczy kasy potrzeba. Po porodzie bedzie tyle rzeczy do opanowania, ze bedzie i czas na chusty pozniej :-)

Jusia obrazasz postami osoby ktorych nie znasz. Dodatkowo dla mnie twoje posty byly typowa reklama sklepu. No i nie jestes grudniowka. Z tego co mowisz, to niedawno urodzilas... wiec o co ci chodzi?
Dobrze ze mamy laskawych moderatorow - bo te niektore posty nadaja sie do usuniecia po prostu...

Jeśli nie będziesz mogła karmić i wiesz to już na pewno to Tobie sterylizator się przyda. Z podgrzewaczem bym się powstrzymała, ja podgrzewałam mleko wkładając butelkę do gorącej wody i w chwilkę było gotowe do podania, albo wlewałam wodę z czajnika bezprzewodowego podgrzaną do odpowiedniej temperatury. Ale sterylizator w Twoim wypadku to dobra sprawa, ja wygotowywałam butelki co wieczór bo nie kupiłam sterylizatora. Karmiłam krótko bo 2 miesiące, ale potem to już się bez tego sterylizatora obeszłam. Co do szpitala to nie wiem, u mnie w szpitalu to dzieciaki są dokarmiane jak się tego nie dopilnuje, więc u mnie w szpitalu teoretycznie mogłabyś na każde karmienie dać dziecko do pielęgniarek.

hej dziewczyny a tak w ogóle sorry że zapytam te które miały po co łóżeczko turystyczne, jak się ma normalne? jeździć po świecie z dzieckiem nie mam zamiaru tak często by płacić 200zł na coś co mi do samochodu raz że zajmie dużo miejsca a dwa że na tą jedną - drugą noc co spędzę u swoich rodziców to prześpimy się z maleństwem i na kanapie, a w domku przecież stoi normalne drewniane łóżeczko, w którym moja starsza spała do roku, później chciała tylko w dużym ale nie z nami a w swoim pokoiku.
co do noszenia w chuście to jak wcześniej wspominałam dla mnie by służyło do wnoszenia dziecka po schodach, chociaż pamiętam z Anulką jak byłą kolka i dziecko się uspakajało tylko na moich rękach to mi ręce usychały od kołysania, to trwało tylko parę dni ale tym razem mówię że nawet na te parę dni sobie kupię chustę kołyskę(chyba pouch )

Łóżeczko turystyczne to taka nazwa. Ja nie miałam drewnianego łóżeczka, kupiłam mojej córci właśnie łóżeczko turystyczne czyli kojec, które spełnia taką samą rolę jak tradycyjne łóżeczko drewniane. Przy drugim dziecku też kupię kojec, bo jestem zadowolona z takiego wyboru przy pierwszym dziecku :-)

Zamiast takiego sterylizatora lepiej kupić łańcuszek do smoczka i jak wyjdziesz na spacer to dziecku go przypniesz o wiele tańsze ;-)

Jeśli macie łóżeczko drewniane i chcecie kupić coś turystycznego to polecam kojec turystyczny a nie łóżeczko turystyczne. Kojec się przyda wtedy kiedy maluch zacznie siadać , będzie miał tam więcej miejsca do zabawy.

I tak się dziecko nosi w ciągu dnia, raz dużej raz krócej,nie daj Boże jak są kolki lub jak idą ząbki, więc dlaczego nie w chuście. Ja chustę mam, niestety jeszcze jej nie używam ze względu na rehabilitację Małego ale na pewno to zrobię. Poza tym dobra chusta nie traci na wartości :-)

ale tu naskrobane :)
Tunia strasznie drogo chcą tam u was w tych sklepach. ja już pisałam wcześniej, że teraz nie robię zakupów na all bo mi się nie opłaca. mam tu kilka fajnych, tanich sklepów i z dobrym towarem. ceny nie odbiegają od allegro, a czasami są nawet tańsze. już gdzieś tam przykłady dzisiaj podawałam.

reklama
Tunia Twoja ostatnia przesyłka z ciuszkami doszła? Bo nie doczytałam:zawstydzona/y: Jak jakość tych rzeczy?
Podobają mi się i tez zastanawiam się, czy nie kupić od tych sprzedawców.

Do góry