reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja osttanio smarowalam siebie sudokremem, bo mi wkladka higieniczna odparzyla cipulinde, i pomoglo. a smarowalam moze lacznie ze 4 razy w ciagu dwoch dni :)
Ale fakt, kazde dziecko jest inne, i kazde bedzie tolerowac inne kosmetyki :-D

reklama
A bo ja sudocrem stosowałam tylko jak się coś działo. Jal było wsio oki to tylko oliweczka dupeczke nie stosowałam go jako masc ochronna tylko lecznicza/.

Dziewczyny nie kupujcie za szybko sudocremu! Ja tak robiłam i teraz całe opakowanie leży, według mnie dużo lepszy do pupy jest linomag lub alantan plus. Poza tym sudocrem dostaniecie w paczce w szpitalu, jest to malutkie opakowanie ale wystarczy na tyle aby zdecydować czy chcecie go nadal używać ;-)
Aha i kupujcie małe opakowania kosmetyków, pomimo tego że wychodzi drogi, musicie wziąć poprawkę że dzidziusiowi nie "podpasi ::-)
Ja dostałam opieprz w szpitalu za Sudocerem. Dla dziewczynek jest nieodpowiedni ze względu na dużą dawkę cynku. I uczulały że przez to smarowanie może zarosnąć cipunia błonką i potem tylko zabieg.
Więc od przyjścia do domu używaliśmy Linomagu. Jest dużo tańszy, a odparzenia były rzadkością. Ale jak widać co dziecko to inna tolerancja kosmetyków.

Moja walizka jest tak wielka że się chyba na porodówce przerażą. Ale nie chcę się pakować w dwie torby, bo to później kłopot z noszeniem.
A znając życie to sam szlafrok i Pampresy zajmą większą część torby.

Ostatnia edycja:
ja nadal w polu ze wszystkim w porownaniu do Was ... - musze sie wziac za zakupy, bo jak tak dalej pojdzie, to mnie porod z niczym zastanie :szok:
takze w przyszlym tygodniu jade do kuzynki pozbierac troche rzeczy po jej coreczkach, do konca pazdziernika koncze kompletowac ciuszki i poscielowe. w listopadzie robie zakupy dla siebie i akcesoria do karmienia. na grudzien zostawiam kosmetyki i apteczne rzeczy.

nie wspomne, ze ciagle jeszcze nie rozpoczelismy malowania :wściekła/y: probki farb powinny przyjsc w poniedzialek, wiec mam nadzieje, ze jakos ruszy to z kopyta ...

Gufi - nie przejmuj się masz jeszcze sporo czasu. Mnie zostało jakieś 5-6 tyg, a jeszcze nie wszystko mam i torba nie spakowana. Przy okazji - nie wiesz czy w MP dają koszulę do porodu, czy trzeba miec swoją?
...ta moja torba to jakaś gigantyczna będzie, a na zajęciach w SR nam kazali jeszcze ręczniki papierowe wziąc...ze dwie rolki (!)

Ja dostałam opieprz w szpitalu za Sudocerem. Dla dziewczynek jest nieodpowiedni ze względu na dużą dawkę cynku. I uczulały że przez to smarowanie może zarosnąć cipunia błonką i potem tylko zabieg.
Więc od przyjścia do domu używaliśmy Linomagu. Jest dużo tańszy, a odparzenia były rzadkością. Ale jak widać co dziecko to inna tolerancja kosmetyków.

Moja walizka jest tak wielka że się chyba na porodówce przerażą. Ale nie chcę się pakować w dwie torby, bo to później kłopot z noszeniem.
A znając życie to sam szlafrok i Pampresy zajmą większą część torby.

O tym sudocremie nic dziwniejszego nie słyszałam :/

hanah ja też pierwsze słysze takie rzeczy o sudokremie, wydaje mi się że gdyby takie rzeczy się działy, to zabronili by używania sudokremu...

bodzinka pisałaś o mące ziemniaczanej- ja do dzisiaj Zośkę po kąpieli zasypuje pod pachami mąką;) położna nawet powiedziała że to najlepszy kosmetyk za 3 złote;)

reklama
Gufi - nie przejmuj się masz jeszcze sporo czasu. Mnie zostało jakieś 5-6 tyg, a jeszcze nie wszystko mam i torba nie spakowana. Przy okazji - nie wiesz czy w MP dają koszulę do porodu, czy trzeba miec swoją?
...ta moja torba to jakaś gigantyczna będzie, a na zajęciach w SR nam kazali jeszcze ręczniki papierowe wziąc...ze dwie rolki (!)

w MP daja koszule do porodu i na oddziale tez - przynajmniej za "moich" czasow tak bylo. bylabym wdzieczna, gdybys mogla mi podeslac na priva liste rzeczy dla nas i maluszka do szpitala, ktora podali w SR. bo tymi recznikami papierowymi to mnie zaskoczylas!!! z gory dzieki :)))

Do góry