reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

No i ja dziś zaszalałam, łącznie z tym, że wybrałam na targu ręcznik dla mnie i zamówiłam w aptece majtki jednorazowe i podkłady poporodowe, tylko mi 5 zł brakuje, żebym sfinalizowała zamówienie ale wiadomo jakies witaminki czy cóś dobiore...
Fajne te okrycia kąpielowe ale ja zdecydowanie chca największe 100 na 100, Lolo używa ich do dzis i kosztuja na allegro ok. 30 zl plus wysyłka więc cenowo tyle samo ile u nas w sklepie bo tez po ok. 30 zł są.
A ja kupiłam 3 bo mi sie podobały, taka fanaberia mała
PIELUCHY FLANELOWE DRUKOWANE 70X80 !!!!!!!! (1258846377) - Aukcje internetowe Allegro
żyrafy,żółte misie i kremowe pszczółki..fanaberia bo zwykłe terowe też by starczyły.
PRZEŚCIERADEŁKA FROTTE 120x60 producent (1246443161) - Aukcje internetowe Allegro
kremowe jedno, bo w domku mam jeszcze po Lolku

WYPRAWKA NIEMOWLĘCA PIĘCIOCZĘŚCIOWA roz. 62 (1243389836) - Aukcje internetowe Allegro

żółta bo tak wybrał Lolo

POŚCIEL 3 ELEMENTOWA DO ŁÓŻECZKA 90X120 (1243387981) - Aukcje internetowe Allegro
niebieska z myszkami
Teraz mam wyrzuty, że nic starszakowi nie nabyłam a i tak na styk mam kasy...Bo jeszcze szlafrok dla mnie, ręcznik dla mnie, okrycia dla malca, kosmetyki...Dobrze, że Lolo urodziny ma niedługo, juz chyba zaczne balony kupowac i czapeczki...Ale i na urodziny i na Mikołaja jakiś drobiazg, bo porzadny prezent chce żeby od braciszka dostał...Ale i tak dzis mu książeczke kupiłam i co chwile do skarbonki wrzucamy bo na "TOMKa zbieram"...

reklama
Ee Bodzia widzę zakupowe szaleństwo:)
Pościel bardzo fajna i cena widzę przystępna:)
Ja ręcznik kąpielowy nabyłam jeden z kapturkiem, a tak to kupiłam kilka zwykłych mięciutkich takich raczej większych.

no i ja dziś kupiłam zabawkę do łóżeczka, chmurkę ze zwisającą z niej elitą z Kubusia Puchatka:) i jak się nacisnie prosiaczka to leci jakaś bzdetna melodyjka:) puszczałam ją dziś małemu - wywołało to oczywiście skopanie mnie po nerce, tyle że nie wiem czy z tego że mu się podobało, czy ze strachu:):)

ewwe uwielbiam Kubusia Puchatka, jeśli kupiłaś w internecie to wrzuć linka, please

też się zastanawiałam nad zabawkami i chyba najpierw kupię tylko tą pozytywkę z wiszącymi stworami do łóżeczka, zresztą czytałam, że dziecko zaczyna ją zauważać i na nią reagować dopiero w 2 m-cu życia, interesować się dźwiękami i szukać wzrokiem skąd dochodzi ponoć w 2,3 m-cu,

może się wypowiedzą doświadczone mamy co od 1 m-ca życia kupowały swoim bobaskom,

Ja kupiłam pozytywke i karuzelke i jakies grzechotki i gryzaczki iiii przegiełam he he he.
Teraz nawet pozytywki nie kupiłam bo mam karuzelke i jakies dziwne stwory dla niemowlat po Lolku i kuzynie ich z Irlandii a i tak Wiem, że zabawki to najmniejszy problem...Ja po prostu wszystko co mogłoby sie przydac odkładałam...Nawet jeżdzik jeszcze mamy i to w całkiem niezłym stanie he he..Pluszowe stwory musze dopasć po nagle jak Lolo usłyszał, że dla Dzidzi to okazał nimi zainteresowanie i musze je jeszcze raz uprac i ukryć hi hi hi. U nas mania jak dzidzie odwiedzja to gryzaczki i grzechotki...A i tak dzidzia jak juz się zaczyna bawić to ma jedną, dwie ulubione...Strasznie bym chciała pozytywke ale drogie są i nie wiem czy mi kasy starczy...:-:)-:)-(A swoja Lolo rozbroił..

łe ja też chcę taką z Kubusiem Puchatkiem - karuzelę czy jak to się tam nazywa... a może by się wstrzymać może ktoś kupi mi jak przyjdzie w odwiedziny czy coś...
A ja wczoraj dopełniłam zakupów - kupiłam majtki jednorazowe dla siebie i podkłady poporodowe, laktator, woreczki do zamrażania pokarmu, termometr, stojak pod wanienkę, pudełka na smoczki, woreczki na pieluchy, podkłady do przewijania albo pod prześcieradło - no i w sumie nie wyszło mi dużo bo u jednego sprzedawcy kupowałam i razem z przesyłką wyszło +/-250 zł. No to teraz brakuje mi tylko pieluch no i karuzeli z Kubusiem Puchatkiem ;)

a ja nie mogę się zdecydować, które butelki kupić, czy avent, czy canpol, czy nuby,
smoczki mam jeden z nuka drugi z canpola,
ja już głupieję czytając o tym z czego są zrobione, jakie mają właściwości itd, chyba nie ma jednego sposobu aby coś wybrać,
kiedyś to nie mieli wyboru i kupowało się co było, a teraz człowiek głupieje od ilości tych rzeczy, fajnie, że tyle tego jest, ale jak rozróżnić dobrą butelkę od trochę gorszej, czym się różni tańsza od droższej?

Coś mi się zdaję, że kupię 2 z dwóch różnych firm i tyle

jakoś canpol wydaje mi się dobry, mają atesty, poza tym to polska firma, i wiem gdzie mają pod warszawą swoją wieeelką siedzibę :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja ma jedną butelkę aventu - kupiłam, a drugą mam tej firmy tippee bo z tej firmy mam laktator i tam też jest butelka.
Właśnie ostatni się dowiedziałam - choć może dla większości to prawda ogólnie znana - że do 3 miesięcy możńa przechowywać zamrożony pokarm w zamrażalniku. Fajnie nie?

ja kupie karuzelkę w tym tygodniu. Już mam od dawna upatrzoną. Słyszałam, że jak się puszcza brzuszkowi melodyjkę to potem dzidziol ja rozpoznaje i się przy niej uspokaja. Wybrałam taką: FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT GRATIS (1251317652) - Aukcje internetowe Allegro
w sklepie (najtańszym jaki znalazłam) te karuzelki kosztują 195 zł!, więc tu jest taniej:)
Z zabawek mam dla Oliwki jeszcze misia, którego kupiłam w krakowskiej galerii bukowski (cudny, cudny, cudny) i więcej nic nie kupuję.
aha mam jeszcze leżaczek, z takim pałąkiem z zabawkami i jakimiś melodyjkami, dźwiękami natury (min bicie serca, las itd) i z wibracjami, ale to chyba nie zabawka...

ja buteleczki i laktator i smoczki mam z aventa. Dla mnie były najlepsze;)

olcia tez kupuje ta właśnie karuzelke, koniecznie chciałam z projektorem właśnie ale t z łóżeczkiem razem w listopadzie zakupię:),

ręczniki, kocyki, pieluszki tetrowe i flanelki mam po starszym więc odpuszczam:)

zamierzam jeszcze zakupić taka pościel do wózka - tego typu - welurowa musi być:) Pościel komplet do wózka WELUR!NAJTANIEJ!!!CUDO! (1246947004) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja sie zakochalam w jednej pozytywce pluszakowej. Chyba naciagne szwagierke, zeby kupila w prezencie :]

Ja kupilam butle LOVI Canpola, a od siostry dostalam Aventu. Lovi ma o wiele bardziej elastyczny smoczuś. Zobaczymy... :]

Do góry