reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Jak czytam o Waszych zakupach, to się przerażam, że jeszcze tylu rzeczy nie mam. Wczoraj byłam u koleżanki, która jest w 38 tc. Pociesza mnie fakt, że ma planowane cc na przyszły tydzień, a kupiła dopiero co pościel, łóżeczko jeszcze w kartonie, a wózek ma zamiar dopiero przez internet zamawiać. To się nazywa zimna krew. Ja bym tak nie mogła. Zapowiedziałam już wszem i wobec, że wszystko musi być gotowe na tip top na początku listopada. Dlatego Tunia dziękuję bardzo za linki. Ciuszki, które kupiłaś, bardzo mi się podobają, ich ceny jeszcze bardziej ;) i na dodatek wyglądają dobrze gatunkowo.

to jak przyjdą ciuszki to Ci jeszcze powiem jakie w rzeczywistości, wyglądają na bardzo dobre, zresztą już kupowałam u dwóch z tych sprzedawców i póki co się nie zawiodłam,
ja też mężowi dziś powiedziałam, że na listopad chciałabym mieć już prawie wszystko, a przynajmniej pokój urządzony,
ale mam obiecane, że jak wyzdrowieję to pojedziemy po zakupy, więc może w nast tyg poszukamy łózka dla nas i jak będzie to się przywiezie łóżeczko dla małej i komodę, które już są, w piwnicy u teściów,

reklama
Agbar spokojnie zążysz. Moja kolezanka to nawet nie miała wanienko, stwierdziła, że będzie dzidzie kąpać na gabce w duzej wannie...Hmmmm...mnie by padł kręgosłup a poza tym bym się bała..I też dała rade ..

Byłam dzisiaj z mężem w Krakowie oglądać wózki i ogroooomnie mi się spodobał X-Lander XA z 2010 roku, pomyślałam że kupimy przez internet spacerówkę (980 zł) natomiast gondolę używaną za 150 zł (z 2009 roku wygląda jak nówka i pasuje do spacerówki z 2010) i w ten sposób tanio będę miała wózeczek :) Ogólnie spodobał mi się też Coneco Toledo (nie drogi a ładny) tylko wiele złego słyszałam o coneco a X-Lander to moja miłość (o czym świadczą wszystkie moje wpisy:zawstydzona/y:). Fotelik Maxi Cosi citi - dzis widziałam go na żywo i się upewniłam co do niego. Pozostaje mi jeszcze łóżeczko pościele i kosmetyki.

Myśmy wczoraj kupili 2 szt. body ,ale na rozmiar 74 , bo w sumie mam wiele ciuszków na wyrost ,ale dziecko w wieku około roku będzie zapewne często się brudzić, więc niech będzie zapas. W Realu do 6 października jest promocja na body po 3,99. Kupiliśmy też maciupeńkie skarpetki.

Jaka szkoda, że nie ma żadnego reala niedaleko mnie :((
A czy, któraś z was może mi odpowiedzieć na pytanie czy istnieją jakieś malutkie adidaski dla noworodka?? Czy wszystkie sa dopiero od 3 miesiąca??

Jeśli chodzi o x-landera xa dla mnie jako już matki główną wadą jest brak możliwości przekładania spacerówki nie wyobrażam sobie wozić 6 miesięcznego bobasa i nie widzieć. Ale bardzo dużo w 3-mieście x-landerów i dobre opinie.
My już na 100% espiro gtx 1300zł komplet poza tym sprzedawca w hurtowni polecił nam fotelik samochodowy który przeszedł lepiej testy niż maxi cosi a że jest polski to tańszy Ramatti.
Dziś kupiliśmy kombinezonik 62 śliczny z tesco za 42zł.

adidaski dla noworodka wydają mi się nieco zbędne, bo raczej na pieszo nie będzie wracał ze szpitala ;)
a ja w sobotę kupiłam przewijak i kosmetyki takie różne
jutro powinni mi przywieźć łóżeczko z pościelą itp.
i brakuje mi stojaka pod wanienkę....
no i dla mnie jakiś tych podkładów poporodowych czy jak to tak się nazywa...
Już się nie mogę doczekać...

reklama
Do góry