ja właśnie mam podobnie ten pierwszy 56, i drugi co dokupiłam na68, bo jeśli urodzę w listopadzie(termin mam niby na 6 grudnia, ale coś mi się wydaje że będę miała szybciej) więc do końca zimy dotrzymać będzie potrzebny drugi większy, kombinezon na74 mam po pierwszej córci, ale będzie o wiele za duży, bo mi pasował na 9miesięczne dziecko,gdybym rodziła np w końcu grudnia to chyba obeszłoby się jednym kombinezonikiemJa kupiłam kombinezon 56/62 myślę że 0-3 mies powinien starczyć. Potem mam jeszcze na 68 welurowy ocieplany.
reklama
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Jeśli zależy Ci na tym aby mieć wszystko nowe, to faktycznie dziękuj i nie przyjmuj.dziś dostałam wielki worek ubranek do tego karuzele (to już druga) przescieradla pościel baldachim, wszyscy mi wszystko wpychaja, ciesze sie ale boje sie ze to nasze 1 dziecko i wszystko bedzie uzywane bo jak tak dalej pójdzie to kupie tylko te skarpetki ze snu chyba musze szybko kupowac wyprawke i bede mówic ze dzieki ale juz mam powiedzcie czy jestem dziwna?
Ja też dostałam dużo rzeczy i bardzo się z tego cieszyłam, ponieważ to duży wydatek finansowy. Pokupowałam tylko kilka ciuszków, które mi się spodobały :-) Dzieci szybko z tych rzeczy wyrastają, zobaczysz że połowę z nich nie użyjesz ;-) szczególnie jak coś Ci się bardzo spodoba, będziesz widziała że dzidzia się w tym dobrze czuje, to będziesz to zakładać częściej. Pamiętaj że duże wydatki przed Tobą, bo dojdą pampersy, chusteczki, kosmetyki, lekarstwa, zabawki itd ;-)
Dlatego według mnie jak ubranka są w dobrym stanie to warto je przyjąć i używać :-)
Oczywiście mogą wśród nich być i takie co w ogóle się nie podobają (mnie też się tak zdarzyło) to spakować i podać dalej lub oddać do Caritasu :-)
agbar
Fanka BB :)
Też tak mam, że dużo rzeczy dostaję. Przyjmuję to, co mi się podoba. Są też rzeczy, które nie są w dobrym stanie, ale ktoś z racji sentymentu próbuje mi wmusić, np. łóżeczko. Opcjonalnie mam nawet dwa, ale jedno z kółkami i wymaga i tak naprawy, a drugie niby starsze, ale w lepszym stanie, za to nie ma regulacji wysokości. Dlatego chcę kupić nowe, mimo że wiem, że to nie jest malutki wydatek. Ciuszki w większości mam używane. Kupiłam jakieś nowe, bo mi się podobały i stwierdziłam, że coś nowego dziecko musi mieć, żeby chociaż było go w co np. do lekarza ubrać. Część ciuszków pewnie jeszcze dokupię, bo po sporządzeniu listy posiadanych ciuszków okazało się, że mam za mało śpiochów i kaftaników.
Co do jakości tych używanych. Od mojej siostry wzięłam praktycznie wszystko co dawała, bo są w prawie idealnym stanie. Natomiast od siostry męża wzięłam tylko niektóre, bo był mocno sprane i porozciągane. No i w większości różowe, więc nie wiem jak patrzeliby na mnie, gdybym mojego małego tak ubierała;-) Używany dostałam kojec, ale też w prawie idealnym stanie, nawet z kartkami z opisem i karuzelę. Zaproponowano mi też materac, ale wolę kupić nowy. Co do reszty wydatków, wiem, że będą spore i może w przyszłości ktoś wpadnie na to, że lepiej kupić paczkę pampersów, niż 10 komplecik niemowlęcy;-)
Co do jakości tych używanych. Od mojej siostry wzięłam praktycznie wszystko co dawała, bo są w prawie idealnym stanie. Natomiast od siostry męża wzięłam tylko niektóre, bo był mocno sprane i porozciągane. No i w większości różowe, więc nie wiem jak patrzeliby na mnie, gdybym mojego małego tak ubierała;-) Używany dostałam kojec, ale też w prawie idealnym stanie, nawet z kartkami z opisem i karuzelę. Zaproponowano mi też materac, ale wolę kupić nowy. Co do reszty wydatków, wiem, że będą spore i może w przyszłości ktoś wpadnie na to, że lepiej kupić paczkę pampersów, niż 10 komplecik niemowlęcy;-)
Co do reszty wydatków, wiem, że będą spore i może w przyszłości ktoś wpadnie na to, że lepiej kupić paczkę pampersów, niż 10 komplecik niemowlęcy;-)
Raczej bym na to nie liczyła ;-) Ale ludzie czesto pytają co kupić to zawsze moza powiedziec, zepaczka pieluch zawsze sie przyda, ze wlasnie koncza wam sie konkretne kosmetyki albo dokupiliby chusteczki w pudelku bo wlasnie wam sie zepsuly Ale duzo ludzi chce uszczesliwiac na sile
Moja mama zawsze pytala, czego nam trzeba i kupowała, a teraz nie kupuje nic i dobrze bo nawet nie chcemy, ciesze sie i jestem dumna z meza ze nie potrzebujemy pomocy i dajemy rade sami ;-) Poza tym jednak lepiej samemu wybrac A co dzielenia ubran na codzienne i wyjsciowe to nigdy nie mialam takiego zwyczaju i zarowno ja, maz i jak i dzieci w tym co po domu w tym i na zewnatrz. Ale za to stosuje metode, ze do spania najczystsze biale, najprostsze pajacyki a po spaniu przebiorka w cos innego i zawsze tak robilam
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
witam sprzedam piękne spodenki i bluze H&M bez ceny miniamlenej rozmiar 62 (2-4 miesiecy) pozdrawiam
spodenki sztruksowe i bluza rozm 62 H&M (1239798556) - Aukcje internetowe Allegro
spodenki sztruksowe i bluza rozm 62 H&M (1239798556) - Aukcje internetowe Allegro
hejka dziewczyny które jeszcze chcecie uzupełnić zasoby ciuszków, za tydzień od 27 września w lidlu będzie promocja na ubranka dziecięce m.in. nowe kombinezony po 29,99, do tego ubranka i śpiworki z welurku LIDL
ech aż się chce już znowu coś kupić, choć z ubranek to już mam komplet, marzy mi się tylko nawilżacz powietrza coś w tym stylu LAMPA NAWILŻACZ -JONIZATOR POWIETRZA- lampy mgła (1223336293) - Aukcje internetowe Allegro
chociaż po przejrzeniu oferty z allegro bardziej do mnie przemawia coś mniejszego co można postawić poza zasięgiem dziecka szczególnie raczkującego, czyli np. http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-climatic-311-stop-alergii-i1234147541.html
ech aż się chce już znowu coś kupić, choć z ubranek to już mam komplet, marzy mi się tylko nawilżacz powietrza coś w tym stylu LAMPA NAWILŻACZ -JONIZATOR POWIETRZA- lampy mgła (1223336293) - Aukcje internetowe Allegro
chociaż po przejrzeniu oferty z allegro bardziej do mnie przemawia coś mniejszego co można postawić poza zasięgiem dziecka szczególnie raczkującego, czyli np. http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-climatic-311-stop-alergii-i1234147541.html
Ostatnia edycja:
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
a do mnie przyszedl dzisiaj kombinezonik mnareszcie i jest cudowny
(: Anka :)
Fanka BB :)
wrublik zapalilam sie jak zobaczylam ze w lidlu takie rzeczy beda... ale zobaczcie sobie na sklad:
spiworki - materiał wierzchni: 80% bawełna, 20% poliester,
podszewka: 100% bawełna, ocieplenie: 100% poliester
komplet dla niemowlat z weluru: materiał: 80% bawełna, 20% poliester
itd.
Hmm na poliester to ja dziecka nie skażę :/
itd.
Elena
Grudniówka 2010
a do mnie przyszedl dzisiaj kombinezonik mnareszcie i jest cudowny
Wstaw zdjęcie. Chętnie go zobaczymy. ;-)
reklama
też nie lubię jak mi dziecko w rzeczach sztucznych jest, z tym że akurat w kombinezonie gdzie warstwa przeciwdeszczowa powinna być raczej nie z bawełny, to sobie odpuszczam, a z drugiej strony czasem te rzeczy które mają 100% bawełny mają ogromne przekłamanie, w zapisie składu,a te na których jest zapisany taki skład to bywa czasem ta część co się np nie styka bezpośrednio ze skórą maleństwa, bo np jest to aplikacja. w ociepleniach ten poliester stosowany często jest propagowany jako antyalergiczny, ponieważ roztocza najczęściej żerują w rzeczach organicznych, nie mówię że dziecko będę ubierać w same sztuczne rzeczy ale po prostu często nie wpadam w panikę jak coś tam jest innego niż bawełna. sama urosłam na rzeczach często tych sztucznych, bo były tańsze, pierwsze dziecko ubierałam też w co dostałam od innych, bo jak się nie miało na chleb to w darowiznach od innych się nie przebierało - braliśmy i dziękowaliśmy, dziś trochę lepiej mamy z finansami ale też nie tak żebyśmy wszystko sami od zera mogli kupić nowe...wrublik zapalilam sie jak zobaczylam ze w lidlu takie rzeczy beda... ale zobaczcie sobie na sklad:
itd.
Podziel się: