reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

no Misia ja uzywam oilatum na zmiane z vishy czerwonym, moj problem polega na totalnym wypadaniu wlosow i zapychaniu sie mieszkow wlosowych, wyskakiwalo mi na glowie mnostwo syfkow ktore przemienialy sie zaskorniaki, czyli jak drapalam(bo swedzialo :() to wydrapywalam mnowstwo takich jakby zaschnietych wagierkow, do tego pojawial sie mini lupiez no masaaakraaaa, chodzilam do lekarzy ale dupa wiec wzielam sprawy w swoje rece i zaczelam kombinowac, wiec zestaw
- vischy czerwony 2 razy za 3 razem oilatum, po kazdym myciu odzywka wax na pol godziny (ale ta oryginalna czysta bez kombinacji typu dodatki jakies) odzywka jest fantastyczna i polecana jest dla osob takze po chemioterapi min, kiedys ja stosowalam ale na kilka lat odstawilam i mam :/

Missiisss dzidzius napewno nie bedzie mial kropek! poza tym Twoje tez kiedys znikna :*

reklama
Mi wypadają włosy na maxa,tzn teraz troszkę mniej ale przed ciążą uhuhuh lipa straszna i używałam loxonu 5% 2 razy w ciągu doby i zauważyłam efekty,ale musiałam odstawić bo dzidziunio zaczął brykać :) Po porodzie i karmieniu wracam do loxonu (wysusza trochę włosy,ale dla mnie to dobrze bo u nasady zawsze tłuste mam)

Mi wypadają włosy na maxa,tzn teraz troszkę mniej ale przed ciążą uhuhuh lipa straszna i używałam loxonu 5% 2 razy w ciągu doby i zauważyłam efekty,ale musiałam odstawić bo dzidziunio zaczął brykać :) Po porodzie i karmieniu wracam do loxonu (wysusza trochę włosy,ale dla mnie to dobrze bo u nasady zawsze tłuste mam)

Jak wysusza, to dla mnie odpada...
Jakby ktoś miał sprawdzony sposób na suche włosy, to będę wdzięczna za informację, czego używać :)

O, a nie będzie to bardzo niedyskretne jak zapytam, co to za problemy i co to dokładnie za szampon?
Ja mam strasznie suchą skórę i jak jeszcze przed ciążą wylądowałam z nią u dermatologa, to rozpoznał łojotokowe zapalenie skóry (sucha skóra głównie wokół nosa i za uszami + suchy łupież, na który żaden Nizoral nie pomaga).
ewa u mnie tez co jakis czas pojawia sie łupiez i to własnie ten suchy. Wiekszosc szamponów jest niestety na łupież tłusty-tez juz je testowałam) a na suchy jest super Vichy zielony-mnie bardzo pomaga i mężowi. Jest drogi wiec nim kupisz popros w aptece zeby ci dała ze 2 probki-zalezy jakie masz wlosy zeby chociaz na 2-3 mycia ci starczylo i sprobuj-ale mysle ze ci pomoze...
Emolium jest fajne. Oilatum ma tanszy zamiennik Oilan.

Ja właśnie nastawiłam pranko z ciuszkami lumpeksowymi maluszka :)
Wczoraj byłam w lumpeksiku z mamą i dokupiłam jeszcze 2 pajace i bluzkę taka cieplutką z dł. rękawkiem.Do grudnia to jeszcze mi się nazbiera trochę :)

Dziewczyny, czy do prania ciuszków trzeba płyn do płukania też dla dzieci specjalny czy wystarczy zwykły ale sensitive?
Mam pełną pralkę ciuszków, ale nie wiem czy wyprać bez płukania czy mogę dodać płyn do płukania sensitive?

reklama
Dziewczyny, czy do prania ciuszków trzeba płyn do płukania też dla dzieci specjalny czy wystarczy zwykły ale sensitive?
Mam pełną pralkę ciuszków, ale nie wiem czy wyprać bez płukania czy mogę dodać płyn do płukania sensitive?

Ja na razie wyprałam wszystkie ciuszki w zwykłym proszku + płyn do płukania delikatny właśnie. Całość z opcją podwójnego płukania. I na razie tych rzeczy nie prasuję. Chodziło mi głównie o pozbycie się zapachu ciucharnianego - bo większość to nie są nówki. Końcem listopada będę prać w proszku dla dzieci i wtedy obowiązkowo wszystko wyprasuję. Taki jest plan :) Choć nie wiem, czy dam radę, bo wczoraj z samym składaniem i prasowaniem naszych tylko rzeczy zeszło mi 3 godziny i myślałam, że umrę wieczorem ;)

Do góry