reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
a ja przy okazji sprzatania znalazlam dwa ochroniacze na lozeczko czyli juz 2 komplety poscieli mam z glowy. do tego odkrylam po Nince cala reklamowke grzechotek, gryzaczkow i innych niemowlecych zabawek :)))

emolium to ja stosuje sama na moja skore chora.. a dzidziowi mysle ze bede kapac go w plynie z oliwka do kapieli 3w1 z nivea i po tym juz nie bede smarowalaoliwka moze balsamem ale nie oliwka nie chce zeby maly mial upackane ciuszki po oliwce. :)

Missiiss no ja wlasnie stosuje ten szampon na glowe :O bo problemosy mam tam jakies skorkowe ;// a dzidziusiowej bede aplikowac przemiennie oilatum i jakis delikatny plyn dla dzieci , ostatnio regularnie chodze na basen (plyyyyyywac plywaaccc aaaa) i troszke mi chlor wysusza a ten plyn dziala wysmienicie, Natomiast tu procz nivea mamy natusan i libero z takich powszechnie znanych kosmetykow wiec nie wiem jaki :))

Missiiss no ja wlasnie stosuje ten szampon na glowe :O bo problemosy mam tam jakies skorkowe ;//

O, a nie będzie to bardzo niedyskretne jak zapytam, co to za problemy i co to dokładnie za szampon?
Ja mam strasznie suchą skórę i jak jeszcze przed ciążą wylądowałam z nią u dermatologa, to rozpoznał łojotokowe zapalenie skóry (sucha skóra głównie wokół nosa i za uszami + suchy łupież, na który żaden Nizoral nie pomaga). Dostałam jakiś magiczny szampon, ale po miesiącu musiałam go odstawić (zaszłam w ciążę). Trochę mi się skóra sama w ciąży poprawiła, ale chętnie się dowiem, co to za magiczny szampon :)

Jupi jupi jupi!!! Dobry dziś dzień :) Mamy kombizonik :) :) :) Za 20 zł (może się uda bez wysyłki, bo sprzedawca z Krakowa)!
H&M SUPER KOMBINEZON 50 0-1 MIES (1226236089) - Aukcje internetowe Allegro

Malutki, ale póki co Maluch do kolosów nie należy, więc liczę, że się zmieści. Zresztą, te wymiary na metkach są zazwyczaj zaniżone, także liczę na to, że zimę w nim przechodzimy :) :) :)

to ja tylko jeszcze dodam od siebie co znajduje się w większości w kosmetykach dla naszych dzieci:
Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum
Olej mineralny, parafina, olej parafinowy
Produkty destylacji ropy naftowej.
Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

Więcej można przeczytać tutaj:
http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Niestety ale większość naszych cudownych kosmetyków dla dzieci zawiera właśnie olej mineralny bo jest tani i łatwo się w nim rozpuszczają składniki kosmetyków. Ja takowych unikam jak ognia.

reklama
Też mam na oku kombinezon. Z tym że nowy, bo chciałabym, żeby był jednoczęściowy, tzn bez odpinanych butków i rękawiczek, a takie używane to zwykle na all ponad 50 zł. A ja znalazłam nowy za tyle, więc raczej nie będę się długo zastanawiać i go kupię. Jest co prawda dość duży i maluch będzie się na początku w nim topił, ale trudno. Będzie więcej miejsca na ciepłe ciuszki, a powietrze też izoluje;)

Do góry