reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Widzę że na necie mozna kupić X-Landera XA 2010 spacerówka+gondola z przesyłką za 1455 zł. Poza tym może kupić X-Landera nówkę spacerówkę za 1000 zł a gondole używaną?? Straaasznie mi się X-Landery podobają :) A słyszałam że do XQ nie podejdzie Maci-Cosi Citi więc wole nie ryzykować.

spokojnie dziewczyny..
przede wszystkim Ewa ja nie pisałam że city jest lepszy od cabrio, tylko, że bardziej pasuje do xq (jest węższy)

po drugie odpowiedziałam tylko Wiolci na pytanie czy maxi cosi pasują do konkretnego modelu wózka, a nie dyskutuje na temat bezpieczeństwa. Każdy i tak zrobi tak jak będzie uważał za stosowne

Spoko spoko :) Ja się nie zaperzam :) Piszę tylko, co wiem, bo może się to komuś przyda. Robiliśmy ostatnio całe doktoraty z wózków, więc się teraz wymądrzam. A że na bezpieczeństwo jestem strasznie uczulona, to zasłania mi ono wszystko inne.
Polecam stronę fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci - można się dużo dowiedzieć :)

Ostatnio od chłoapaka siostry z Irlandii dostaliśmy wiele rzeczy takich jak: zabawki, ciuszki, kombinezoniki, śpiworek, matę edukacyjną. Nawet jego matka nakupiła ciuszków na 3-6 miesięcy takich jak body i śpiochy, skarpetki zwykłe i z ABS-em,nawet jakaś piżamka chyba na 9-12 miesięcy, ręcznik z kapturkiem z myjką, i wiele innych rzeczy. Nawet kubek niekapek.Wszystkiego nie zliczę. Wszystko sie przyda i jesteśmy bardzo zadowoleni.
Wczoraj kupiliśmy materacyk z kokosa ze wzmocnionym materiałem. Łóżeczko przywiezione ,wiec jesteśmy spokojniejsi. Jeszcze babka ma dać za kilka dni na wózek.
Tak jak patrzę to mój chłopak bardziej stara sie kompletować wyprawkę dla dziecka, w sensie ,ze tak to przeżywa. Już nawet chciał złożyć łóżeczko.
Wczoraj kupiliśmy gruszkę i szczotkę z grzebieniem do włosów. A parę dni wcześniej Pampersy i inne duperelki. Wiec prawie wszystko mamy. Zostały nieliczne rzeczy jak fotelik i kosmetyki, bo resztę ciuszków jeszcze dostaniemy.

15.09.10 Materac.jpg15.09.10 Materacyk.jpg

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tak coś kombinuje aby tego x-landera kupić a stary wózek sprzedać ale mąż mnie chyba "udusi" więc na razie sobie marzę :)

Ja też sobie marzę o nowym wóziu. Ale musze zostać z naszym starym po Patrycji. Mamy GRACO VIVO i zimę przetrzyma a na wiosnę kupie spacerówkę jakąś fajną.

Widzę, że tu silne lobby x-landerów mamy :) Mnie jakos nie zachwyciły, mimo wszystko. Kupiliśmy mutsy urban rider. Po jeżdzie próbnej wkoło osiedla pustym wózkiem (po zmroku, żeby nikt nie widział) mogę śmiało powiedzieć, że to dobry wybór :D

reklama
Do góry