wiolcia ja nie mam jeszcze foltelika w domu (muszę go przywieźć od szwagierki) z tym, że ja będę miała fotelik też z x landera (nie mam isofixa w samochodzie - a tylko to sprawia, że maxi cosi jest tak bezpieczny). Facet w hurtowni powiedział, że maxi cosi pasuja do xa. Do xq też wejdzie, ale bardziej na siłę. Po moim pytaniu czy się nic nie popsuje jak będę tak wciskać odpowiedział, że nie. Przy czym podkreślił, że lepiej maxi cosi city niż cabrio bo jest troszkę węższy. Reasumując obydwa "wejdą", ale są trochę zbyt szerokie do stelaża wózka.
reklama
eh dziewczyny jak mi się te x-landery podobają. Ostatnio spotkałam na spacerze babke, która jechała x-landerem xa 2010 na dużych piankowych kołach skrętnych. Suuuper!!! Amortyzacja super. Coś poprawili czy jak? No ale mogę tylko pomarzyć. Cena z fotelikami MaxiC przerasta mnie Stary poczciwy i cakiem dobry wózior musi jeszcze posłużyć.
Ostatnia edycja:
wiolcia ja nie mam jeszcze foltelika w domu (muszę go przywieźć od szwagierki) z tym, że ja będę miała fotelik też z x landera (nie mam isofixa w samochodzie - a tylko to sprawia, że maxi cosi jest tak bezpieczny). Facet w hurtowni powiedział, że maxi cosi pasuja do xa. Do xq też wejdzie, ale bardziej na siłę. Po moim pytaniu czy się nic nie popsuje jak będę tak wciskać odpowiedział, że nie. Przy czym podkreślił, że lepiej maxi cosi city niż cabrio bo jest troszkę węższy. Reasumując obydwa "wejdą", ale są trochę zbyt szerokie do stelaża wózka.
Fotelik maxi cosi (zalezy który model) jest bezpieczny także bez isofixu Pewnie myslisz o citi lub cabrio. Ja np. w zyciu nie wlozylabym dziecka do fotelika z xlandera albo jakiejs innej tego typu firmy no chyba, ze mialby co najmniej 4 gwiazdki w NTZ. Wiekszos fotelikow maxi cosi maja po 3 gwiazdki w gorę ale my np. dla corci uzywamy maxi cosi rodi xr bez isofixu, ktory ma 4 a dla malego kupimy cabrio ktory ma 4 a isofix daje mu maxymalna ocene czyli 5 ale to wszystko zalezy od tego czy zmienimy auto bo w moim terazniejszym nie mam isofixu.
Co do pieluch to ja zakupiłam dwie paczki newborn i jedną 3-6 kg, zobaczymy
Swoja droga czytalam w tutejszym czasopismie testy roznych rzeczy dla dzieci i wyobrazcie sobie, ze pieluchy z Lidla (tutejszego) byly na pierwszym miejscu razem z Pampersami... Ja staram sie nie kombinowac za bardzo, jestesmy wierni pampersom ale co do chusteczek to najbardziej w Polsce lubiłam Nivea, tu niestety nie ma, sa tylko huggies, pampers i J&J. No i tescowe oczywiscie, mysle, ze bedziemy kupowac huggiski.
Chyba się powtórzę, ale też potwierdzę, że Maxi Cosi bez Isofixa jest mimo wszystko dużo bezpieczniejszy od X-carów X-landerowych. Przede wszystkim o tych drugich niewiele wiadomo, bo zdaje się, że nie przechodziły testów zderzeniowych.
My mamy stare auto, bez isofixa, a kupiliśmy fotelik Maxi Cosi. I nie zgodzę się też, że City jest lepszy niż Cabrio Fix. City ma 3 punkty w testach, Cabrio 5. City jest co prawda tańszy (tam, gdzie ja kupowałam, o 150 zł), ale jeśli tylko kogoś stać, to lepiej zainwestować w Cabrio. Jest bardzo wygodny, poręczny, a do tego ma wkładkę dla maluchów, przez co stabilniej w nim siedzą. No i jest też trochę cięższy od City, a to jeśli chodzi o bezpieczeństwo, jest akurat plusem.
Do Maxi Cosi można też dokupić tzw. bazę, którą się montuje na stałe w aucie i w nią wpina fotelik - ona też zwiększa bezpieczeństwo jazdy. A bazy są i na isofixy, i na pasy - więc, jak widać, przy Maxi Cosi nie trzeba mieć zaawansowanego auta
eh dziewczyny jak mi się te x-landery podobają. Ostatnio spotkałam na spacerze babke, która jechała x-landerem xa 2010 na dużych piankowych kołach skrętnych. Suuuper!!! Amortyzacja super. Coś poprawili czy jak? No ale mogę tylko pomarzyć. Cena z fotelikami MaxiC przerasta mnie Stary poczciwy i cakiem dobry wózior musi jeszcze posłużyć.
Są super, to prawda Kółka to jeden z największych atutów - naprawdę robią wrażenie! Choć my mamy koła pompowane, a nie piankowe, z przednimi skrętnymi. Kolos jest dość ciężki, ale manewruje się nim po prostu bosko.
My zapłaciliśmy za model XA 2010 spacerówka + gondola (z dodatkami: saszetka na pasek, którą można też przypiąć do wózka, stojak na butelkę/kubek, moskitiera, folia na deszcz, śpiwór do spacerówki, pompka) i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix 2009 (z adapterami) + wysyłka - dokładnie 2049 zł. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to na priv. mogę podać namiary na sklep. Naprawdę jestem zadowolona. W piątek zapłaciliśmy, a we wtorek wózek był już u nas w mieszkaniu.
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ewa kupowaliście w Krakowie?? Bo słyszałam, że w entliczku jest obniżka cen wózków do -20% aż do odwołania. Sama sie wybieram za tydzień w sobotę pojeździć po sklepach w Krk w poszukiwaniu taniego X-Landera )
Ewa kupowaliście w Krakowie?? Bo słyszałam, że w entliczku jest obniżka cen wózków do -20% aż do odwołania. Sama sie wybieram za tydzień w sobotę pojeździć po sklepach w Krk w poszukiwaniu taniego X-Landera )
Nie, znalazłam firmę na Allegro - z Częstochowy chyba. Entliczka nie lubię, jakieś tam wszystko drogie, a wózki mają niedokręcone i wyglądają nieciekawie. Nie wiem, czy kojarzysz sklep Świat Dziecka, na os. Zgody w Hucie - tam dają zawsze zniżkę na wyprawkę (można negocjować 10-20%). A wyprawka to dla nich większe zakupy, czyli np. łóżeczko albo wózek Warto zajrzeć
I nie zgodzę się też, że City jest lepszy niż Cabrio Fix. City ma 3 punkty w testach, Cabrio 5. City jest co prawda tańszy (tam, gdzie ja kupowałam, o 150 zł), ale jeśli tylko kogoś stać, to lepiej zainwestować w Cabrio.
spokojnie dziewczyny..
przede wszystkim Ewa ja nie pisałam że city jest lepszy od cabrio, tylko, że bardziej pasuje do xq (jest węższy)
po drugie odpowiedziałam tylko Wiolci na pytanie czy maxi cosi pasują do konkretnego modelu wózka, a nie dyskutuje na temat bezpieczeństwa. Każdy i tak zrobi tak jak będzie uważał za stosowne
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Słyszałam o nim i napewno zajrzę skoro polecasz Z tego co wiem to X-Landery są produkowane w Częstochowie i gdyby była taka możliwość kupić tanio w Cz-wie wózek to też bym z tego skorzystała. Jeśli możesz to prześlij mi proszę namiary. Znajoma pisała mi również że niedrogo można kupić na Tosia.pl ale nie wydaje mi sie zbyt tanio.
reklama
Podziel się: