reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Wczoraj w aptece widziałam tą emulsję do kąpieli Oilatum - 500 ml kosztowało 80 zł!!! Masakra! Na allegro jest za 50 zł...

W moim szpitalu radzą zabrać paczkę pampersów 3-6 kg. Więc ja wezmę jedną taką i jedną newborn, bo mój Maluszek póki co kolosem nie jest, wszystkie wymiary ma idealnie w środku skali, więc może te mniejsze pieluchy będą lepsze.

No chyba, że potwierdzi się, że komora w główce jest powiększona i będziemy musieli rodzić wcześniej przez cesarkę - wtedy trzeba będzie zmienić szpital na Centrum Patologii Ciąży... Ale oby nie! Byle do wtorku!

Pieluszki dada bardzo mi się podobały bo praktycznie jak pampersy ale nam prawie każda sztuka przemakała bokiem :/ Pieluchy z lidla nie fajne, rosmanowskie podobno fajne ale nie używałam, Tesco nie fajne. Chusteczki pampers okropne nawet te sensitive, dada fajne, babydream fajne różowe i niebieskie, cleanic fajne, nivea nie fajne. Ale u nas chusteczki tylko w podróży i do wycierania rączek:) Jak widać trochę tego wypróbowałam i wy też bedziecie próbować aż znajdziecie swój ideał pieluchowo chusteczkowy. Powodzenia :)

madziara próbowałam tych chusteczek i są bardzo fajne jak dla mnie.

Pieluszki z Rossmana można kupić po 2 szt. nawet z tego co widziałam ostatnio.Tez słyszałam że te pieluchy z biedronki są w porządku,a nie wiecie jak te z LIDLA?.Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to polecam z biedronki DADA,są bardzo dobrze nawilżone :)

Ja nie lubię jak chusteczki są zbyt bardzo nawilżone bo mi się wszystko mazia i pupe muszę dość solidnie osuszać. Ale jak ktoś lubi dobrze nawilżone to dada i cleanic wiem że są solidnie nawilżone.

Renczysia z tego co pisała misia26 nad toba to pieluchy z Lidla są nie fajne, sama niestety nic o nich nie słyszałam. Postanowiłam kupic paczkę Dada, paczkę z Rossmanna i paczkę Pampersów - zobaczymy co sie sprawdzi najbardziej a wątpię zebym miała później czas biegać po sklepach i szukać pieluch ;)
Co do chusteczek też mi polecali Babydream.

Renczysia z tego co pisała misia26 nad toba to pieluchy z Lidla są nie fajne, sama niestety nic o nich nie słyszałam. Postanowiłam kupic paczkę Dada, paczkę z Rossmanna i paczkę Pampersów - zobaczymy co sie sprawdzi najbardziej a wątpię zebym miała później czas biegać po sklepach i szukać pieluch ;)
Co do chusteczek też mi polecali Babydream.
Achch nie zauważyłam tego postu misi :)

renczysia pieluszki z lidla na początku mnie zachwyciły ale po jakimś czasie zauważyłam że po zasikaniu pieluchy wydostaje się na zewnątrz ten żel co puchnie pod wpływem wigoci i na pupie się osiada i wszędzie wchodził. Uważam że to trochę niedopuszczalne aby się coś takiego działo. W pampersach czy dada to nie występuje.

Olcia ja mam pytanie znów odnośnie wózka <lol> Czy do X-Landera XQ da się przymocować fotelik Maxi-Cosi?? Bo znalazłam gdzieś informację że się nie da i już sama zgłupiałam.

reklama
Ja od początku używałam i pieluch i chusteczek pampers. Na początek 1, tylko jedna czy dwie paki, bo mały nie dość, że nie był mały(4200,60) to szybko rósł. :tak:

Mimo, że taki duży był to miałam te 1 przez pierwsze dwa tygodnie, dlatego, że one mają taką dodatkową siateczkę, zabezpieczającą przed kontaktem z pupą tego co wsiąknie. 2 i następne już tej siateczki nie mają.:no:

Do góry