reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja dopiero od wczoraj jestm na zwolnieniu i do tego chora, ale mam nadzieję, że jak tylko wydobrzeję to też uda mi się zapolować na jakieś okazje - takie jak Twój kombinezon za 20 zł ;)

reklama
Wiolcia gdzie Ty upolowałaś kombinezon za taką cenę?:) super:D
No ja trochę siedziałam na allegro zanim kupiłam kombinezon. I powiem szczerze że czystym fartem się udało że nikt akurat nie licytował ze mną, więc była szansa z przesyłką dać 35zł. A ceny w licytacjach dochodzą do 60-80 zł! I im bliżej zimy tym będą wyższe...Więc myślę, Ewa że poluj już ostro bo nie ma co czekać na kosmiczne ceny. Ja uznałam że potrzeba mi dwóch kombinezonów na zimę, więc ten z allegro mam mniejszy a większy już pokażę;)
Troszkę lepiej się czuję więc zabieram się za robienie fotek i wrzucę Wam część rzeczy dla Maluszka;)

Agaj kochana bo ja kombinezon kupiłam w lipcu albo nawet i wcześniej kiedy zostały w sklepie ostatnie sztuki i tanio schodziły. I tak się załamałam bo po tygodniu te kombinezony kosztowały juz 10 zł!! SZOK! Ale to naprawdę się wydarzyło :) I kupiłam rozmiar 62 - może wystarczy mi na całą zimę. Tak czy siak nic nie pobije twoje renifera! Jestem nim zauroczona :)

Wiolcia no to teraz rozumiem skąd taka cena :) Hih no reniferek mnie też rozbraja;) Nie mówię mojemu facetowi bo wiem, że to nie jest konieczny zakup, ale ot taka fanaberia mamy;P
Poniżej kilka ciuszków dla MAluszka. Kombinezon siostra dorwała gdzieś na ciuchach firmy COCO za 22zł, jest większy i nie puchowy tylko taki "futerkowy";)
Reszta to część nowych z zakupowych szaleństw mojej mamy a część używana od znajomej. No i kocyk uważam za rewelację, taki zapinany tworzy śpiworek a rozpięty normalny kocyk. No i czapeczka I LOVE DAD i ręczniczek kąpielowy to jedyny mój zakup;)
IMG_0126.jpgIMG_0127.jpgIMG_0125.jpgIMG_0124.jpg

Agaj przepiękne są te ciuszki! :D Brakuje ci jeszcze czegoś? Bo wygląda na to, że jesteś zaopatrzona już we wszystko co najważniejsze :)

Dziewczyny jakie pieluchy kupić do szpitala dla małego?? Papmers newborn czy może jakąś tańszą wersję?? :)

ja kupiłam paczkę pampersów 3-6 kg, 92 szt :D mam nadzieje ze nie beda za malutkie, w razie co to tych w kolejnym też już mam dwie paczki zakupione:D

Jak jak uwielbiam oglądać wasze ciuszki :) Same cudeńka :) Kombinezony rewelacyjne ceny jeszcze bardziej. Ja też mam już kombinezon. Muszę zrobić zdjęcia również moich zdobyczy :)
Agaja ubranka śliczne :)
Wiolcia ja zaopatruje się w paczkę pampersów newborn. Używaliśmy ich przez pierwszy miesiąc. Nie chce eksperymentować bo te sprawdziły się przy Zuzi więc teraz też dla spokoju pampersy. Miałam w szpitalu też bella heppy i na nie postawiłam początkowo ale pojawiła się wysypka od nich :/ Polecono mi zmienić na pampersy w szpitalu i było już ok.

też kupiłam pampersy newborn i te większe 3-6kg (ewwe na pewno nie będą zbyt małe toż nawet jak ci kolosek się urodzi to i tak jeszcze jakiś czas wejdzie w te do 6kg), tylko proszę się nie zdziwić jak i po pampersach (tych oryginalnych) znajdzie się wysypka, bo słyszałam często uczulają, szczególnie ich nawilżone chusteczki, ja mam dla starszej sprawdzone Dada z Biedronki i jakościowo dla mnie są nawet lepsze niż pampers, ale wiadomo każda pupcia ma swój wybór :D

Bardzo dużo osób właśnie polecało te Biedronkowe pieluchy i Rossmanowskie. Myślałam, żeby do domu kupić Pampersy ale do szpitala coś tańszego ;-)I tak chcę wypróbować Dada z Biedronki i ewentualnie te z Rossmanna bo "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać" ;-)

reklama
Wiolcia właśnie starszą wychowałam na biedronkowych Dadach, raz że 2 razy tańsze - duża paka to 27-29zł(ostatnio były w promocji z drewnianymi puzzlami, które moja Anulka uwielbia), a dwa - jak mieliśmy nakazane szerokie pieluchowanie to te Dada były trochę sztywniejsze w kroczku no i lepiej przytrzymywały pieluchę tetrową, a Pampersy robiły się szybko miękkie i wszystko się memłało w kroczku. Rossmana nie mam blisko więc nie próbowałam, po próbie Huggiesów też poszły w kąt bo ... przemakały, miałam wrażenie że nie chronią pupy od wilgoci i nasiąkają w taki sposób że ubrania stawały się wilgotne... ale koleżanki chloptusiowi pasowały bardziej, więc i tu się sprawdzi metoda prób i błędów, dlatego nie należy kupować od razu wiele na zapas

Do góry