reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja dzis kupilam smoczek lovi dynamiczny silikonowy. :] na wszelki wypadek by miec.

i butelke tez lovi, niby antykolkowa i ma fajny smoczek tez dynamiczny, ale faktura i ruchy jak sutek :D

reklama
z tymi smoczkami uspokajaczami to ja bym nie przesadzala. wydaje mi sie, ze jak dziecko ma silny odruch ssania, to wszystko zassie ;) a jak mu nie przypasuje jeden czy drugi smoczek, to moze wogole warto dac spokoj. ja przy Nince mialam dwa rozne smoczk - oba byly wypluwane pod sufit, wiec dalam spokoj.

apropos butelek antykolkowych - moja Ninka miala kolki prze 2 m-ce. nic nie pomagalo ... ani moja dieta, ani przejscie z piersi na butelki antykolowe wlasnie dr. brown, ani leki antykolkowe ... jak skonczyla 3,5 m-ca zniknelo jak reka odjal :)

Ostatnia edycja:
Patrzyłam dziś na cenę laktatora. Cena mnie trochę oszołomiła. Myślałam, że mniej kosztuje. Musze stprawdzić na all. Za to pochwalę się, że kupiliśmy wózek. Gondolka + spacerówka kosztowała 1033 zł. Ale oczywiście mój teść i tak stwierdził, że za drogi wózek kupiliśmy. Dlaczego ten facet wiecznie mnie denerwuje? Hobby ma takie czy co? Mniejsza z tym. Śmieszne jest to, że oprócz kilku ciuszków, nie mamy jeszcze poza tym nic. Ale stwierdziłam, że wykorzystam obecność męża, bo resztę mogę kupić na raty i sama ponosić do samochodu.

Patrzyłam dziś na cenę laktatora. Cena mnie trochę oszołomiła. Myślałam, że mniej kosztuje. Musze stprawdzić na all. Za to pochwalę się, że kupiliśmy wózek. Gondolka + spacerówka kosztowała 1033 zł. Ale oczywiście mój teść i tak stwierdził, że za drogi wózek kupiliśmy. Dlaczego ten facet wiecznie mnie denerwuje? Hobby ma takie czy co? Mniejsza z tym. Śmieszne jest to, że oprócz kilku ciuszków, nie mamy jeszcze poza tym nic. Ale stwierdziłam, że wykorzystam obecność męża, bo resztę mogę kupić na raty i sama ponosić do samochodu.

trzeba było powiedzieć teściowi żeby sam znalazł tańszy nowy, bo to normalna cena i chyba tańsze nie są,

Ja też coś kupiłam. Mała paczka z Allegro, gdyż butelki były tańsze niż w sklepie więc przy okazji parę drobiazgów od tego samego sprzedającego.
Kupiłam zestaw butelek AVENTA, za 105 zł, kupiłam 2 małe butelki, 2 duże butelki, do tego był smoczek uspakajający i szczotka do butelek. Do tego wzięłam pieluchy tetrowe 5 szt, poduszkę typu klin (polecam bardzo) i drobiazki typu gruszka do nosa i szczoteczka do włosów. Za wszystko dałam z przesyłką 160 zł.
Porównując ceny z naszego sklepu, to za same butelki dałabym 120 zł, a tak mam taniej i na długo.

Jakoś nie mam ochoty nawet wziąz się za pranie ciuszków. Pogoda się partoli a ja nie mam nic posegregowane. Chyba jeszcze nie czas na to.

Poczyniłam właśnie zakupy allegrowe. Pośrednio dla Malucha, bo będzie mu też w tym ciepło :) Zamówiłam:
1. kardigan *REGULOWANE KARDIGANY DLA MAMY OD 1-9 M-CA +GRATIS (1220347661) - Aukcje internetowe Allegro
2. ponczo *SUPER WYGODNE PONCZO + PREZENT GRATIS* (1214115646) - Aukcje internetowe Allegro
Stwierdziłam, że to będzie najlepsze rozwiązanie na jesień - nie mieszczę się nawet w płaszcze mojej Mamy... A te ciuszki przydadzą się też po porodzie na wiosnę, a sweter pewnie i w zimie. Więc jestem zadowolona :) Żeby tylko paczka szybko przyszła, bo zimno się robi potwornie...

Rozwalił mnie gratis - zmywacz do paznokci ;) Ciekawe, czy mi przyślą dwa ;)

sorki że pomądraluję, ale tak myślę powiem: jak będziecie dziewczyny kupować bodziaki kupcie parę kopertowych lub rozpinane na całej długości, bardzo praktyczne są już w szpitalu no i u lekarzy kiedy trzeba dzidzi rozbierać, można tylko rozpiąć

Miałam zdać relację, jak przyjdzie moja Bexa B3, no to do dzieła...
Wózek Bexa B3 gondola + spacerówka MEGA OKAZJA!! (1211647363) - Aukcje internetowe Allegro
Wózeczek jest taki jak powyżej. Zapłaciłam 300zł, ale jest w idealnym stanie:-) Naprawdę, jak za darmo.
Ponadto już wczoraj poddaliśmy go próbom (zwłaszcza Ł) i naprawdę jest stabilny i świetnie sobie poradził na bruku. A dużym plusem jest wieeeelka gondola :-)
Trafiło mi się jak ślepej kurze:-)

reklama
wrublik zgadzam się z tobą. Body kopertowe są super do lekarza. Ja w ogóle do lekarza to zakładałam wszystko co można szybko zdjąć zazwyczaj body kopertowe i pajace. Na początku ubierałam zwykłe body rajtuzki dresiki ale przy wizycie u lekarza za dużo rozbierania i ubierania i dzieciątko się niecierpliwi.

madziara super ten wózek ci się trafił i tylko za 300zł - szok :)

Do góry