reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Dzięki :) Bo właśnie te smoczki mnie intrygowały - strasznie ich dużo i każdy ma inną profesjonalną nazwę ;)
Czyli jak kupię butelkę ze smoczkiem dla noworodka to będzie ok. No to fajnie, bo to nie jest duży koszt :)

ps. Proszę o kciuki, bo licytuję właśnie fajny zestaw ubranek ze śpiworkiem. Jeszcze godzina i jak mnie ktoś przebije, to będę gryźć :)

reklama
Ja używałam smoczka aventa i teraz też mam taki zamiar.:tak: Ten najbardziej płaski oczywiście:tak:. Dziecko przyzwyczaja się do kształtu smoczka. W trakcie ząbkowania potrafi masę smoczków przegryźć:szok: i trzeba kupować nowe, a tommee jest chyba dosyć drogą firmą...?

Nie analizowałam cen tych produktów:no:. Obiło mi się o uszy, że ta firma droga jest, dlatego pytam.

Przypomniało mi się jak znajoma miała problemy z dzieckiem, z kolkami(karmiony sztucznie). Po zakupie butelek dr. brown czy jakoś tak(forsiasta dziewczyna):tak: jak ręką odjął:szok::tak::tak::tak:!!! Także jeśli kogoś stać...

Krolcia - te butelki antykolkowe dr brown's wcale nie są tak tragicznie drogie (przynajmniej na allegro) - kosztują tyle co inne, np tommee tippee, czyli ok. 25-30 zł. A skoro działają, to warto zainwestowac;-)

ewa86 I jak tam udało się kupić ciuszki?Pochwal się tymi cudeńkami :)

Buuu... Przelicytowali mnie...:(
Ale w sumie to było w tym zestawie dużo polarów, więc jakoś strasznie nie płaczę. Zależało mi głównie na kombinezonie, który był w składzie, ale poszukam innego.
Mam już dużo body bawełnianych, więc bielizna jest. Jutro chyba się wybiorę do ciucharni, to poszukam pajaców i kaftaników :) Chociaż Mąż usiłuje mi zakazać, bo twierdzi, że jestem w stanie wskazującym na przeziębienie - bo jest mi cieplej niż jemu, a to naprawdę dziwne ;)

A co to znaczy - smoczek uspokajacz?:) I jakie są inne?:) Te do butelek też są różne? Kurcze, zielona jestem...

a mnie przyszedł dziś kocyk z all, narzekałyście na ten polar, ale ten kocyk bardzo milutki i fajny, wypiorę go i zobaczę jak się trzyma jakość,

A co to znaczy - smoczek uspokajacz?:) I jakie są inne?:) Te do butelek też są różne? Kurcze, zielona jestem...

są smoczki uspakajające i dynamiczne, nie wiem czym się różnią, są silikonowe i kauczukowe, anatomiczne i inne, mnie ta ilość rodzajów rozwala, ktoś napisał tu, że najlepiej kupić kilka i zobaczyć, który dziecko przyjmie jeśli będzie dzieckiem smoczkowym,
ja kupię uspokajający silikonowy i kauczukowy, te dynamiczne nie wiem kiedy i do czego

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry