reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Ja też chyba kupię wózek z kołami piankowymi,bo ten maraton na górę po schodach to mnie przeraża nawet bez dźwigania czegokolwiek :) Chyba że różnica w kg będzie niewielka to może z pompowanymi,aaa sama już nie wiem... Raz takie chce,raz takie :)

Kojarzycie może książkę i płytę P. Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka"? Widziałam fragment filmu i bardzo mi się podobał. Ktoś ma jakieś większe doświadczenia?:)

Po weekendowym napadzie na ciucharnię (wyszłam z workiem prawie 3-kilowym ;)) zrobiłam porządek w ubrankach i Młody zajął już 3 szuflady w komodzie. Najwięcej ma body z krótkim rękawem, więc chyba czas zacząć inwestować w jakieś długie rękawy - pajacyki, półśpiochy i kaftaniki, bo to w końcu zima będzie...

zaczynam mieć przy Was kompleksy:-D
bo ja chyba mam połowę tego co Wy, a w tym miesiącu już za wiele nie kupię bo ślub jeszcze przecież do opłacenia,

ale z ubranek kupię jeszcze ciuszki zimowe i inwestuję w ręczniki, pościel, wózek i reszte pierdółek, bo z tego co wiem to chyba dostaniemy dość dużo rzeczy w prezentach, siostra C. już mi mówi żebym jej powiedziała jaki to fotelik chcemy bo ona nam kupi, a i ubranek też już nakupowała

Ratunku... Powiedzcie mi proszę, co wchodzi w skład "zestawu butelkowego" dla dziecka, bo się już gubię. Chcę karmić piersią, ale na wszelki wypadek mieć też butelki pod ręką. Z rzeczy "do buzi" potrzebne będą na pewno też smoczki (też na wszelki wypadek), ale to już jest łatwiejsze - po prostu kupię jakieś 0-3 mies. Nastawiam się na Aventa.

Jeśli kupujesz butelki na wszelki wypadek to zapasu smoczków nie kupuj, bo butelka jest ze smoczkiem. Jeśli się zużyje to dokupisz. Trzeba też dokupić szczoteczkę do czyszczenia butelek. Ja też postawiłam na Avent.

reklama
Kup po prostu małą butelkę i już. Przyda się jeśli nie do karmienia na początku to potem do podania wody, herbatki czy takie tam. Ja miałam butelki Aventa. Stopniowo zmieniałam tylko smoczki odpowiednie do wieku. Potem dokupiłam dziubki niekapki i służyły dalej jako "kubeczki" niekapki.

Do góry