reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Wózeczki Jedo mogę polecić z czystym sumieniem. O X-landerach niestety nic nie wiem po za tym, że mi się podobają i miałam z jednym styczność na spacerze z moja koleżanką, która ma takiego z małymi piankowymi kołami na przodzie. Trzęsło malutką niesamowicie. A jak weszłyśmy na kostkę u nas w parku to musiałyśmy iść bardzo powoli bo inaczej mała latała po całym wózku Oj jak pamiętam wytrzęsło wtedy biedulkę :/ Teraz jak mała jest większa i jeżdżą w spacerówce podobno jest ok.
Kurcze mi to wygląda na X-Landera XQ bo on ma mniejsze piankowe kółka z przodu:/ Jesli tą małą tak wytrzęsło to ja dziękuję za taki wózek. Czyli dalej pozostaje XA ale troszkę drogi jak na moją kieszeń :( Dziewczyny jakie wózki jescze polecacie?? Co myślicie o Coneco Toledo??

reklama
Ja nawet nie mówię ile mam rzeczy. Wczoraj przyszła koleżanka która urodziła w styczniu tego roku i proponowała że coś przyniesie. Kategorycznie jej zabroniłam, bo mi miejsca już brak. Nie wiem kiedy się tego tyle nazbierało.

Ciuszki super:)

Nie pamiętam, czy pisałam, jaki wózek chcę kupić: Quatro Makalu4. Łatwo się go składa i jest bardzo dobry na wertepy. Mój siostrzeniec się takim wozi i niestraszne mu dziury, błoto, czy bruk. Muszę kupić taką "terenówkę", bo moje dziecko na spacerach raczej nie doświadczy chodników lub asfaltu. No i taki zestaw gondola + spacerówka kosztuje ok. 1000 zł.

A mnie się z wózków wielofunkcyjnych podobają Tako Jumper. Ale dla mnie wszystkie wielofunkcyjne są za ciężkie. Dlatego kupiłam najpierw tylko gondolke, na piankowych kołach i aluminiowym stelażu na wachaczach...Budka zamyka się cicho, prosta, klasyczna gondola...Samochodu nie mam, mieszkam na śląsku i dużo sie przemieszczam komunikacja miejską. Zaczynam pomalutku patrzeć za spacerówką, bo kupimy ją z becikowego...Ale memy na nia czas, bo kupimy pewnie w okolicach kwietnia, maja. No i musi byc lekka, poręczna, rozkładać się na leżąco i do tego w miare mocna i niedroga...Już zycze sobie powodzenia...:baffled::baffled::baffled::baffled:
wstawila bys jakis link albo zdjecia tego wozka ?

Byłam w kilku sklepach obejrzeć wózki ale nie mieli X-Landerów :/ Co mnie ogromnie zdziwiło więc nie wiem jak ceny się kształtują w sklepach - natomiast jeśli będę w najbliższym czasie na zakupach to zajrzę do pozostałych. Jeśli się coś dowiem to dam znać :) XQ kupisz już od 1000 zł natomiast XA ceny od 1400 zł. Ja chcę spacerówkę + gondole bez fotelika i mam nadzieję że kupię w miare tanio. Na Allegro modeli XA jest ogromnie mało (ciekawe czemu?) natomiast widzę że coraz więcej sprzedaje się XQ.

Potwierdzam cenę XA - w sklepie to ok. 1500 zł (to raczej maks) za gondolę i spacerówkę. Do tego jeszcze trzeba liczyć koszt fotelika samochodowego, jeśli ktoś potrzebuje.

Kurcze mi to wygląda na X-Landera XQ bo on ma mniejsze piankowe kółka z przodu:/ Jesli tą małą tak wytrzęsło to ja dziękuję za taki wózek. Czyli dalej pozostaje XA ale troszkę drogi jak na moją kieszeń :( Dziewczyny jakie wózki jescze polecacie?? Co myślicie o Coneco Toledo??

Hm... Ja po wizycie w kilku sklepach mam bardzo dobre zdanie o zawieszeniu X-landerów (oglądałam tylko XA), ale na pewno jeszcze to trzeba będzie sprawdzić.
Co do Coneco to jest ich strasznie dużo (przynajmniej w Krakowie; drugie miejsce zajmuje chyba Mutsy ;)), ale ja nie słyszałam o nim dobrych rzeczy. To dość tani i popularny wózek, ale jeśli planuje się więcej dzieci, a ma się zamiar go dużo i często wykorzystywać, to może sobie nie poradzić. Choć oczywiście co użytkownik, to inna opinia. Każdy chce od wózka czegoś innego i każdy inaczej go używa - pewnie stąd te rozbieżności. Ja się na Coneco nie decyduję na pewno. Oglądałam za to kiedyś Coletto i nawet mi się podobały - mają fajny bajer okręcania gondoli lub spacerówki o 180 stopni, przy czym rączka pozostaje po tej samej stronie (to jest fajne, bo jeśli jest różna wielkość kółek, to cały czas ma się duże z tyłu).

reklama
ale naprodukowałyście! Szok!!!

misia ja też stawiam tym razem na hippa. Zobaczymy po urodzeniu, czy Oliwce też podpasują:D

ja tez stawiam na piankowe koła. Nie będę po raz kolejny taszczyć wózka ważącego z dzieckiem 20 kg na drugie piętro.
My jesteśmy zdecydowani na xq. Oglądaliśmy, macaliśmy, bujaliśmy S. podnosił i stwierdzamy, że to ten. Siostra S. ma też xq i bardzo sobie chwali. Co do awaryjności x landerów - to pierwsze słyszę... poza tym mają 2 lata gwarancji i serwis mamy na miejscu, więc ok
Tak jak pisałam już wcześniej . Każdy ma inne oczekiwania i musi dobrać wózek pod siebie. To co dla jedengo jest wadą - dla innego może byc atutem. Nie da się połączyć lekkości i niewielkich gabarytów z hiper-mega wygodą dziecka!

Do góry