reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

a mi sie bardzo moj maked q12 podoba troche taki noname ale ma wielkie kola pompowane kazde, super amortyzatory i big big gondole ktora nie ma zadnych wyouklosci po bokach tylko jest prosta nie wiem czemu ale te wyprofilowane gondole wydaja mis ie ze na krocej starcza i jak dziecki urosnie w szerz to mu bedzie niewygodnie dlatego nigdy nie chcialam wyprofilowanej. spacerowka w nim jest rozkladana wiec jak wiele mam mowi ze super bo na spacerze mozna dzieciaka polozyc. noi cena 1200zl jakos tak :)
zamowilas na all? mi sie bardzo podobal ten wozek tylko wlasnie nie znalam. A budka rozklada sie cicho?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja też się nie zgodzę. Xlandery przynajmniej te XA mają wszystkie 4 koła pompowane (quinny tylko 2) i jest na sprężynach zawieszony, więc nie prawdą jest, że mają kiepską amortyzację. Wręcz przeciwnie. Nie wiem skąd się wzięła taka absurdalna opinia.
ghy a ja mam wsystkie tsy pomowane w quinny:)))
na zmiane mam te dwa do przodu nie pompowane, ogólnie mogę wymieniać i mieć jakie chcę;P

halabala tak zamowilam uzywany na all a wyglada jak nowy. budka nie wiem czys ie cicho rozklada bo nie sprawdzalam bo zamontowalam gondolei tak stoi ale jak sprawde to napisze :)

Wózeczki Jedo mogę polecić z czystym sumieniem. O X-landerach niestety nic nie wiem po za tym, że mi się podobają i miałam z jednym styczność na spacerze z moja koleżanką, która ma takiego z małymi piankowymi kołami na przodzie. Trzęsło malutką niesamowicie. A jak weszłyśmy na kostkę u nas w parku to musiałyśmy iść bardzo powoli bo inaczej mała latała po całym wózku Oj jak pamiętam wytrzęsło wtedy biedulkę :/ Teraz jak mała jest większa i jeżdżą w spacerówce podobno jest ok.

a ja na pewno chcę kupić z kołami piankowymi, bo dla mnie te z pompowanymi strasznie są cieżkie, ten wózek vulcano z piankowymi jest o 4 kg lżejszy od wózka tiger z pompowanymi kołami, a dla mnie te 4 kg to bardzo duża różnica

Ja też myślę o wózku z piankowymi kołami, bo takowy jest rzeczywiście lżejszy, tym bardziej, że muszę mieć lekki wózek, bo w bloku mieszkam i pamiętam jak się przy córci męczyłam z wózkiem, który razem z Nią ważył chyba z 20 kg. :baffled:. Masakra.

Rzeczywiście jak chce się mieć lekki wózek to tylko piankowe koła i aluminiowy stelaż + najlepiej super dobra amortyzacja i będzie dobrze :) Takie wózeczki najlżejsze.

ja nie musze miec lekkiego wozka bo mieszkam na parterze :)
A Jedo, ktory bede meic mimo wagi 15kilo lekko sie prowadzi :)

Ale za to mam dwa typy na spacerowke :]
Graco quatro tour de luxe
albo
Baby design walker

reklama
A mnie się z wózków wielofunkcyjnych podobają Tako Jumper. Ale dla mnie wszystkie wielofunkcyjne są za ciężkie. Dlatego kupiłam najpierw tylko gondolke, na piankowych kołach i aluminiowym stelażu na wachaczach...Budka zamyka się cicho, prosta, klasyczna gondola...Samochodu nie mam, mieszkam na śląsku i dużo sie przemieszczam komunikacja miejską. Zaczynam pomalutku patrzeć za spacerówką, bo kupimy ją z becikowego...Ale memy na nia czas, bo kupimy pewnie w okolicach kwietnia, maja. No i musi byc lekka, poręczna, rozkładać się na leżąco i do tego w miare mocna i niedroga...Już zycze sobie powodzenia...:baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry