reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja jutro bede w hurtowni, bo musze Nice kupic fotelik, to przy okazji zobacze cenny butelek i innych akcesoriów i porównam z allegro. ciekawe, gdzie taniej ...

a propos poscieli - ja mam 2 komplety po Nince. jeden to chyba drewex, w kazdym razie byl drogi, a drugi to kupowany przez allegro z tych tanszych. oba Nina uzywala 3 lata i mimo roznicy cenowej wygladaja tak samo dobrze :)

reklama
u mnie okazało sie ża butelki AVENTA taniej jednak na allegro jak w sklepie i zakupiłam na allegro taki zestaw startowy, w którym są dwie małe i dwie duże butelki, kapsle zabezpieczające, smoczek uspakajający i szczotka do butelek, w cenie 105 zł i wyszło taniej jak w sklepie nawet z kosztami wysyłki

a u mnie okazalo sie ze butelki AVENTA tansze niz w Polsce :O:O

no i moge wam dziewczynki z calym sercem polecic te chuste ktora zakupilam przez neta :)))))) wlasnie przyszla, no jest superowa, ma porzadny material, ladne kolory i dolaczona jest do niej instrukcja z 4 podstawowymi wiazaniami :)) jestem baaardzo zadowolona, bo mam tu znajome ktore chusty posiadaja za 200 zl i wiecej a od tej mojej sie niczym nie roznia procz dystrybucji :O

no i dostalam dzis jeszcze dla Arlenki zestaw gratisowych ksiazeczek :)) takich dla niemowlaka z materialu, z lusterkami, obrazkami, mozna to formowac w trojkat i stawiac, wieszac, itp do tego grzechotka miekka na raczke kwiatek, pluszowa szeleszczaca pileczka i ksiazeczka twarda ze zdjeciami dzieci by rozwijac maluszka :)) a dla mnie ksiazka o dzieciach i o tym jak i w co sie z nimi bawic od urodzenia :)) pierwsze na co zwracaja uwage tooooooo : tulic, tulic i tulic dzieciatko:))) ehhh

a u mnie okazalo sie ze butelki AVENTA tansze niz w Polsce :O:O

no i moge wam dziewczynki z calym sercem polecic te chuste ktora zakupilam przez neta :)))))) wlasnie przyszla, no jest superowa, ma porzadny material, ladne kolory i dolaczona jest do niej instrukcja z 4 podstawowymi wiazaniami :)) jestem baaardzo zadowolona, bo mam tu znajome ktore chusty posiadaja za 200 zl i wiecej a od tej mojej sie niczym nie roznia procz dystrybucji :O

Salomii podaj jeszcze raz namiar na chustę :tak:

Się wcisnę w temat :) Ja mam taką chustę: Contact - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier (Toskania)
Również mogę polecić - wygląda na porządną, zobaczymy jak się będzie nosić.
Ale ja ją dostałam. Dość droga jest. Choć zanim się dowiedziałam, że ją dostanę, to planowaliśmy kupić chustę do 150 zł. Więc może i na tą byśmy się szarpnęli. Podobno to dobra firma.

No to ja sie pokusiłam jeszcze o zakup rożków i prześcieradła dzisiaj.
Kupiłam dla Krzysia taki rożek:
Zobacz załącznik 280443
A usztywniany taki:
Zobacz załącznik 280442
Jeden kosztował 14 zł a drugi 20 zł. Gdyby któras była zainteresowana to podaje link do aukcji:
ROŻKI ROŻEK BECIK Śliczne Wzory Promocja 24h (1213705965) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻKI ROŻEK BECIK Usztywniony kokosem w 24h (1201091149) - Aukcje internetowe Allegro

Teraz już raczej nic mu nie kupię, dopiero pod koniec miesiąca pościele za które powinno mi wyjść 232 zł :baffled:
Ogólnie podliczyłam sobie wczoraj ile wydałam już na ciążę (lekarzy, ciuchy, rzeczy dla Małego i dla siebie) i byłam w szoku ile już wydalam. I jak tu mieć dzieci w Polsce?:sorry2:

Superowe rożki.Ja jak będę kupować to też usztywniany z dinusiem,ale jeden bo myślę że wystarczy.Siostra mówiła że przyda się więc kupię :)
Ja byłam dziś w PEPCO i kupilam body z dł. rękawkiem 3szt. Tylko nie wiem jak się foto wrzuca :(

Kurcze, zamówiłam rożki i zapomniałam, że jeden chciałam sztywny... Skleroza... Ale co tam - one i tak powinny być dość sztywne, więc może takie wystarczą :)
No i zakupy ruszyły: do rożków wzięłam przy okazji u tego samego użytkownika dla dziecka: duże waciki (z przeznaczeniem - mycie pupy ;)) i woreczki na zużyte pieluchy, a dla siebie: wkładki laktacyjne i majtki siatkowe wielorazowe. W sumie wyszło niewiele więcej niż za dwa rożki kupione w sklepie, więc jestem zadowolona :)

Mam jeszcze upatrzony zestaw: koc cienki i koc gruby, poduszka do karmienia, podkłady pochłaniające wilgoć pod prześcieradło, ale ta impreza będzie kosztować ponad 150 zł, więc ją na razie odłożę w czasie ;)

Próbuję też wylicytować dwa zestawy super ubranek, ale nie mogę się dobić do ceny minimalnej póki co ;) Chyba za mało proponuję - złotówka za ubranko to nie za wiele ;)

reklama
Do góry