reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja mam naturalna, taka drewniana z wlosiem, ale to bardziej z sentymentow heheh bo sama taka mialam jak bylam malutka i strasznie ja lubilam, przetrwala ze mna tak dlugo ze utkwila w mojej swiadomosci;) a zakladam ze moje dziecko co jak co ale wlochate to bedzie z pewnoscia ;)

reklama
Właśnie z allegro przyszła mi video niania. To już moja trzecia, ale ta jest zdecydowanie najlepsza, nie szumi nic a nic, i zasięg ma rewelacyjny bo do 200 metrów ( w zależności od otoczenia).
OKAZJA Cyfrowa Video Niania 2,4" TYLKO TERAZ! (1210562879) - Aukcje internetowe Allegro
no i jest komunikacja w dwie strony, dużo większy wyświetlacz.
Na tą też nie narzekam, używam ją nadal, ale ma gorszy zasięg (mieszkam w piętrowym domku i na ogrodzie czasem bywa problem)
Emmerson Baby: Elektroniczna Video Niania, Emmerson Baby

Do tego jestem szczęśliwa bo przyszedł kombinezonik dla niuni.
*Zimowy*Kombinezon*M&Co (1209751464) - Aukcje internetowe Allegro
Nie kupowałam nowego, bo się po prostu nie opłaca, a ten jest w stanie jak nowy. Polecam kupić taki z dwoma suwakami, bo łatwiej jest wtedy zapakować maluszka, niż jak jest suwak w bok. Tak samo ważne jest żeby były zakryte stópki, bo niektóre kombinezoniki mają odkryte i wtedy jeszcze trzeba inwestować w buciki i jeszcze dodatkowo ubierać.

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam szczotkę ze sztucznego włosia... nie będe się aż tak pierniczyć z tym wszystkim bo bym chyba oszalała ;-)

Ja dziś zdecydowałam się jednak na zakup X-Landera XQ - jest tańszy od wersji XA nawet o 500 zł a tnę koszty jak tylko mogę. Mam nadzieję, że się przekonam do kubełkowego siedziska, zwłaszcza że Olci polecał sprzedawca ten wózek.

ja tez chce szczotke do wlosow z naturalnego wlosia. w sklepie nie widzialam, ale na allegro juz tak.
Tez taka mialam i byla milusia :D

Może już było to na forum i się powielam - jak tak to naprostujcie mnie. Jakie kosmetyki trzeba mieć dla maleństwa - wiem że coś do kąpania i maść jakąś tam i oliwkę, ale czy jakieś zasypki albo coś do mycia włosków. Macie już jakieś zestawy?

Może już było to na forum i się powielam - jak tak to naprostujcie mnie. Jakie kosmetyki trzeba mieć dla maleństwa - wiem że coś do kąpania i maść jakąś tam i oliwkę, ale czy jakieś zasypki albo coś do mycia włosków. Macie już jakieś zestawy?

Im mniej tym lepiej.
Mój zestaw
mydełko Bambino
płyn Oillan do kąpieli dermatologicznej (tańszy odpowiednik Oliatum)
szampon J&J (moja Hania miała długą czuprynę)
kremik do pupci (Linomag, a na cięższe odparzenia stosowałam Tormentiol)
zasypki odpadają u dziewczynek, oliwkę zastępuję Oillan (ładnie nawilża skórę)
spirytus do przemywania pępuszka
sól fizjologiczna do przemywania oczu
nadmanganian potasu (wrzucałam jak dziecko miało potówkę)
jak mi się jeszcze przypomni to napiszę.

Ja nie mam nic,ale kupować będe mydełko,oliwkę,krem do pupusi ALANTAN lub SUDOCREM i myślałam żeby kupić płyn do kąpieli z szamponem 2 w 1 np taki:Johnson's baby płyn do mycia ciała i włosów (1213384418) - Aukcje internetowe Allegro
lub taki: DAX Perfecta Baby SZAMPON I PŁYN DO KĄPIELI 2w1 (1213593499) - Aukcje internetowe Allegro
lub taki: DAX Perfecta Baby SZAMPON I PŁYN DO KĄPIELI 2w1 (1213593499) - Aukcje internetowe Allegro
Siostra mówiła żebym zwracała uwagę na to czy pisze że dla niemowląt :)
Plus to co jeszcze napisała Ha-NN-aH
Aaa i jeszcze kremik do twarzy ochronny na zimę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry