reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Jakie materacyki kupujecie? Gryka, kokos, pianka, a może lateks?

Ja mam kupiony kokos-pianka-kokos. Stawiam na twardy materac, bo sama takie lubię i Mąż też, więc Maluch powinien to po nas odziedziczyć ;) Poza tym, co by nie mówić - na twardym śpi się lepiej i zdrowiej.

ewa ja kupiłam taki kocyk Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 słonik (1204868207) - Aukcje internetowe Allegro
[...]

a poduszce, że najpierw śpi bez to nawet nie wiedziałam, ja kupuję jeden komplet wkładów wewnętrznych, kołderka + puducha i 2 zmiany pościeli, rożek już mam, a kupię jeszcze albo śpiworek albo takie coś ŚPIWOREK NIEMOWLĘCY! ROZMIAR 56-62 TRZY KOLORY! (1196926620) - Aukcje internetowe Allegro albo jedno i drugie bo nie mogę się zdecydować :)

Ja unikam polarów. Jakieś takie to sztuczne. Wolę bawełnę.

Poduszki małym dzieciom nie można dawać, bo spanie na niej zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej. Podobnie jak spanie na boku - choć kiedyś było popularne tak dzieci kłaść. Nie powinno się też na noc maluchów przykrywać kocykiem, tylko właśnie opatulać jakimś śpiworkiem. No i unikać luźnych sznurków i innych nitek, w które mogłyby się zaplątać (np. sznurki od ochraniacza na szczebelki).

reklama
tak salommi jak dziecko ulewa bądź nie odbije to należy je kłaść na boczku;) trzeba jednak raz na jeden raz na drugi bo bardzo łatwo o zniekształcenia główki!
Co do poduszek to sa niewskazane, jednak dobrze jest dziecku pod matera podłozyć 2,3 ksiązki żeby była taka równia pohyła bądź kupić poduszkę pohyłą (ja taka miałam) małe dziecko leży na niej niemal całym ciałkiem, bardzo fakna rzecz no i ryzyko że się dziecko zachłysnie znikome niż jakby lezało na wznak na płasko

Tunia śliczne to co pokazujesz:) ale wiesz jakie wczoraj w Smyku widziałam śliczne śpiworki:)

Tak gdzieś słyszałam z tym kładzeniem na boku. Ale to chodziło chyba raczej o spanie - żeby dziecko nie spało na boku. Te poduszki pochyłe widziałam, wyglądają na fajną rzecz. Ale jeśli książki czy coś podobnego by wystarczyły, to chyba będę wolała kupić fasolkę do karmienia...

Pytałam ostatnio, czy są podkładki pod brzuch do spania na boku. I - o dziwo - są :)
Ty i My Poduszka Ciążowa POD BRZUSZEK W-wa SKLEP (1183407175) - Aukcje internetowe Allegro
Jestem w szoku :)
Chociaż ze względu na cenę chyba jednak pozostanę przy zwijaniu jaśka i podkładaniu go pod brzuch ;)

:szok: Nie zdawałam sobie wogóle z tego wszystkiego sprawy :szok: Chyba zacznę sobie to wszystko w zeszycie zapisywać żeby nie zapomnieć.

Przed chwilą przyjechał kurier i Krzyś wzbogacił się o wyprawkę do szpitala i zestaw moro :-)
moro.jpgwyprawka.jpg

Poduszki małym dzieciom nie można dawać, bo spanie na niej zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej. Podobnie jak spanie na boku - choć kiedyś było popularne tak dzieci kłaść. Nie powinno się też na noc maluchów przykrywać kocykiem, tylko właśnie opatulać jakimś śpiworkiem. No i unikać luźnych sznurków i innych nitek, w które mogłyby się zaplątać (np. sznurki od ochraniacza na szczebelki).

moje spalo bardzo duzo na boku. balabym sie dziecko polozyc na plecach po karmieniu, a przeciez w nocy nie bede nad nim stala i czekalam czy uleje czy nie ... tylko tak jak sarka pisala trzeba boczki zmieniac, zeby glowka sie nie odksztalcila.

a jesli o posciel chodzi, to ja mam na szczescie 2 komplety po Nince, a dokupie trzeci taki, bo mi te paseczki fiolteowe do scian pasuja ;)
Ala i As - Pościel 3-el 90x120 - 70 wzorów (1196699132) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ale ze mnie matka. Zamiast zacząć zakupy od np łóżeczka, czy wózka, najpierw kupiłam mate edukacyjną;) Znalazłam taką jak sobie wymarzyłam w przyzwoitej cenie. Co prawda używana i widać, że eksploatowana była, ale wygląda naprawdę dobrze. Wiem, że za tę cenę mogłam kupić nową, ale nie taką. I takiej wersji będę się trzymać :p

Co do pościeli i innych sprzętów, będę kupować z firmy Aruś. Jest już sprawdzona przez moją siostrę i mają duży asortyment. Wklejam link do ich strony, ale na allegro też bardzo dużo wystawiają i to nietylko u jednego użytkownika.

http://www.arus.pl/kategoria-5-3.html

Do góry