reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
ewa ja przy Matim też do kupy miałam taką malusieńką miseczkę i chusteczki ( ja miałam takie duże gaziki z apteki) . Nalewałam wody i obmywałam dupinę. Chsteczki do siusiu stosowałam tylko. Potem jak Mati już większy był to taszczyłam go pod kran w łazience i tam myłam dupkę.

No to ja sie pokusiłam jeszcze o zakup rożków i prześcieradła dzisiaj.
Kupiłam dla Krzysia taki rożek:
rożek 3.jpg
A usztywniany taki:
rożek 9.jpg
Jeden kosztował 14 zł a drugi 20 zł. Gdyby któras była zainteresowana to podaje link do aukcji:
ROŻKI ROŻEK BECIK Śliczne Wzory Promocja 24h (1213705965) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻKI ROŻEK BECIK Usztywniony kokosem w 24h (1201091149) - Aukcje internetowe Allegro

Teraz już raczej nic mu nie kupię, dopiero pod koniec miesiąca pościele za które powinno mi wyjść 232 zł :baffled:
Ogólnie podliczyłam sobie wczoraj ile wydałam już na ciążę (lekarzy, ciuchy, rzeczy dla Małego i dla siebie) i byłam w szoku ile już wydalam. I jak tu mieć dzieci w Polsce?:sorry2:

Właśnie jest problem, bo wszystkie krany mamy strasznie krótkie. W wannie w ogóle go nie używamy, więc nie zależało nam przy kupowaniu na jakimś długim. Nie pomyśleliśmy wtedy o potrzebach dziecka ;) Ale może jakbym puszczała wodę z prysznica na uchwycie, to by to coś dało. Da się uregulować strumień na wąski, a nie taki rozpryskowy, więc to jest jakieś rozwiązanie.
Na początek myślałam rzeczywiście o jakiejś miseczce z wodą. Tylko się zastanawiam, czy zainwestować w więcej chusteczek bawełnianych czy właśnie zastawić się na duże płatki kosmetyczne.

Wiolcia, rewelacyjne te dinozaury :) Dzięki za linki - ja właśnie dziś szukam rożków i kocyków na Allegro. Szukam użytkownika, który będzie miał dużo rzeczy, żeby raz za przesyłkę zapłacić. Na razie przeglądałam e-dzieciaczki, ale ten z Twoich linków wygląda całkiem całkiem :)

Ostatnia edycja:
Wiolcia pamietaj, niezaleznie od sytuacji ogolnej sama sobie Krzysia nie zrobilas i nie wahaj sie nawet tylko naciskaj meza o srodki finansowe, w tym momencie :))
a wogole dlaczego tak duzo rozkow?? jeden przeciez wystarczy.. no i posciele.. hmm tu lepiej sie poradzic doswiadczonych mam bo ta cena wydaje mi sie szokujaca co napisalas, ja np mam 3 przescieradelka i jedna zmiane poscieli a zaplacilam za to wszystko moze z 40 zl bo na promocjach, w kazdym razie poduszki dziecko nie uzywa dopiero pozniej a na przykrycie obleke jej ew kocyk, bo po pierwsze rozek, pozniej rozek jako kolderka, a poza tym mam spiworek do spania.. moze zobacz co potrzebne Ci na te chwile i nie kupuj na zapas :) pamietaj tez ze pewnie jak sie maluszek urodzi to sila rzeczy podostajecie jakies prezety wiec jest szansa ze trafi sie cos co akurat Ci sie przyda na troszke pozniej :)

Zrobiłam kolejne zakupy....

Czekam jeszcze na dwie przesyłki i dam znać jak inne zakupy na Allegro się udały ;) W najbliższym czasie planuję jeszcze kupić dwa komplety pościeli do łóżeczka, prześcieradła, rożki dwa (jeden zwykły drugi usztywniany) i dokończyć zakupy dla siebie do szpitala (piżamy do karmienia, podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne itp.)

Wiolcia świetne zakupy :tak: Pochwal się jaką pościel masz na oku, rożki już widziałam ;-) Mnie czekają wszystko "grubsze" zakupy. Jak na razie mam tylko trochę ubranek.
Jakie materacyki kupujecie? Gryka, kokos, pianka, a może lateks?

ewa ja kupiłam taki kocyk Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 słonik (1204868207) - Aukcje internetowe Allegro

margaryt podobno gryka-kokos najlepsze, dwustronne, z jednej strony gryka, z drugiej kokos, i są hipoalergiczne

salomii ja właśnie podobnie myślę, że pierwsze dni to do spania rożek albo śpiworek, zobaczę w czym będzie jej wygodniej, kołderka to chyba później troszkę,

a poduszce, że najpierw śpi bez to nawet nie wiedziałam, ja kupuję jeden komplet wkładów wewnętrznych, kołderka + puducha i 2 zmiany pościeli, rożek już mam, a kupię jeszcze albo śpiworek albo takie coś http://allegro.pl/spiworek-niemowlecy-rozmiar-56-62-trzy-kolory-i1196926620.html albo jedno i drugie bo nie mogę się zdecydować :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oglądałam zestawy pościeli w sklepie to się przeraziłam dlatego oczywiście znów wszystko kupię na Allegro :-D Najtańsza ofertę jaką znalazłam pościeli jest taka:
POŚCIEL DLA MALUSZKA 120/90 KOMPLET 6 ELEMENTÓW (1207290682) - Aukcje internetowe Allegro
Kocyki na szczęście już zamówiłam i czekam na przesyłkę, która się strasznie dłuży :baffled:
Zamówiłam w sumie dwa kocyki. Jeden:
Milutki__PUCHATY__KOCYK Z APLIKACJĄ _ciepły koc (1201827145) - Aukcje internetowe Allegro
Dwuwarstwowy ** KOCYK Z APLIKACJĄ ** ciepły koc (1201827147) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieje, że ten dwuwarstwowy okaże się ciepły ale w sklepie wybór był kiepski a ceny dużo większe. Myślę że mąż pokryje koszty pościeli i fotelika samochodowego. Staram się szukac oszczędności gdzie mogę ale niektórym rzeczą nie umiem sie oprzeć :baffled: Chciałabym (jak każda matka) dać Krzysiowi jak najwięcej ale masz rację - urodzi się Krzyś to będą prezenty :-)

reklama
Ja kupiłam taki kocyk:
kocyko - śpiwór firmy Flexi w kolorze niebieskim.

Rozmiar: 90x90 cm

Kocyki firmy Flexi są bardzo miłe w dotyku, wykonane z wysokiej klasy materiałów.
Idealnie nadają się dla maluszków zarówno na chłodne jak i cieplejsze dni!!!

1172009614.jpg

Do góry