reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

reklama
Spytam się mojej ginki, jak to jest na Chałbińskiego, ale Lady, gdybyś coś wcześniej wiedziała to daj cynka.:tak:

Chciałam wczoraj kupić w aptece jednorazową lewatywę, a pani sprzedała mi płyn doodbytniczy Rectanal. Czy takie coś może posłużyć jako lewatywa przed porodem? W ulotce pisze, że nie powinny tego używać kobiety w ciąży, więc jak niby tego użyć? :baffled:

Hmmm moze pani w aptece sie cos pomylilo a trzeba miec ten plyn ? kurde musze sie dowiedziec co u mnie w szpitalu musze miec swoje

No właśnie nie wiem, bo ja myślałam, że to będzie takie małe urządzonko, gdzie wleje się zwykłą wodę. Nie spodziewałabym się, że babka sprzeda mi jakiś specjalny płyn w butelce z długim końcem, więc nawet nie zaglądałam do środka.
A wolałabym zrobić sobie wcześniej lewatywkę, żeby nie było żadnej niespodzianki (w szpitalu, gdzie chcę rodzić, nie robią).

Panna Migotka - lepiej nie robic lewatywy w domu, tylko niech w szpitalu Ci zrobią.. Jak masz kawalek do szpitala, to niestety zdarza sie, ze po lewatywie panie dojezdzaja do szpitala... no, jakby to powiedziec... obkupsane, poniewaz moze kilka razy czyscic, a nie bedziesz stawac nigdzie po drodze raczej.. A w szpitalu to chyba zaden wstyd jak zrobia lewatywe... zreszta polozne wykonuja ja przy prawie kazdym porodzie, wiec dla nich to nie nowosc, no chyba ze kobitka nie chce...

reklama
Chyba właśnie tak zrobię, że zabiorę lewatywę do szpitala. Rzeczywiście nie uśmiecha mi się dotarcie do szpitala w obkupsanym stanie :-)

Do góry