reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

Wiecie co, mi się już wszystko pitoli. To podkłady poporodowe to coś innego, niż wkłady poporodowe?!?!

reklama
Wiecie co, mi się już wszystko pitoli. To podkłady poporodowe to coś innego, niż wkłady poporodowe?!?!
podkłady to taka ala cerata z warstwą ligniny ..kładziesz ją sobie pod tyłek i tak leżysz :baffled:
a wkłady poporodowe to zwykłe podpachy :-p;-)

podkłady tez sie używa jak np. chcesz malucha przewinąc .Nie :tak:koniecznie w domu

zależy od terminologii:tak: ja na paczce podpasek w szpitalu podkłady ginekologiczne miałam napisane a podkład na prześcieradle też podkład był:-D

wiecie co ...ja bym olała te podkłady poporodowe bo to lipa jest mi sie zawsze wydawało ..leżysz ..wszytko na wierzchu ...a krew sie leje po całym tyłku ...na to " ala" prześcieradło podkładowe

a jak masz te wkłady poporodowe czyli podpachy to normalnie wsadzasz w majty i chodzisz .bo z tymi podkładami to nie da sie chodzic bo tu trzeba leżec plackiem i cała jesteś uwalona :(

Te podkłady to chyba najlepciejsze sa jak masz rane i trzeba ja wietrzyć ...to faktycznie podpaski nie zabardzo bo tyłek musi być na wierzchu ..to zeby nie uwalic łózka .A jak idziesz cos roic przy maluchu czy na noc to te wkłady czyli podpachy

reklama
Dowiedz się czy szpital nie zapewnia bo u mnie i jedno i drugie było i nie trze było się martwic:tak::tak:

no właśnie.

Ale w szpitalach zawsze jest lignina w takich wielkich kawałach ...chyba pół metra na pół metra ..pocięta w kwadraty ...i sie ją samemu bierze jako te podkłady :tak:
Duża oszczędność ..jak masz leżeć i sie " wietrzyć" bo to co chwile zalane jest a taki jeden podkład to chyba 2, 40 kosztuje .
No to sobie policz np. 7 dziennie ...+ na noc z 3 podpachy :eek:

Do góry