reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co powinno się znaleźć w tarbie do szpitala.

reklama
Kaszu ja kupiłam 2 paczki tych podkładów i drugą mam nietkniętą ;) Jeżeli będzię Cię ktoś regularnie odwiedzał, to spokojnie drugą Ci dokupi jeśli będzie taka potrzeba.

Małgosiu raczej krwawienie jest podobnie po cc i porodzie naturalnym, ale u każdej pacjentki inne. Ja najpierw miałam baaaaaardzo obfite, potem prawie nic, samo plamienie przeszłam na Always'y a potem znowu się polało ;) Teraz jest normalnie, czyli jak przy miesiączce.

Dziewczyny mam jedną radę. Zaraz po porodzie dzieciątko zawijają w szmatki szpitalne i zabierają na badania. Położna idzie wtedy do męża i prosi o ubranka dla dziecka. Oszołomiony porodem tatuś z wrażenia nie wie kompletnie co robić, wysypują zawartość torby, położna coś tam wybiera, a potem zdażają się niespodzianki typu każda część garderoby z innego kompletu albo różne skarpetki ;D
Dlatego radzę Wam przygotować zestaw startowy i włożyć w osobny woreczek i niech mąż da tylko ten woreczek położnej. Na tyle powinien być jeszcze przytomy ;)

U nas w szpitalu dla dzidziolka wymagane sa tylko Pampersy i chusteczki nawilzajace - reszte daje szpital.Bylam juz kilka razy na noworodkach i powiem wam ze cisuzki ktore bobolki maja sa ladne .W koncu ten oddzial rok istnieje.

:laugh: no przeciez dla nich to obojetne, wazne zeby cieplo bylo ;)

u mnie na szczescie daja i podklady i majteczki jednorazowe siateczkowe i wkladki laktacyjne i ubranka dla dzieci - ciesze sie, bo nie bede przynosic do domu szpitalnego "powietra" ;)

reklama
Do góry