reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

świetne:tak: zacznę tak mówić choć to nie całkiem prawda.... bo ja jednak nie z wilkowic:rofl2:

edit: od wczoraj męczy mnie nowa dolegliwość:-( nie wiem jak to nazwać takie jakby swędzenio-pieczenie w górnej części brzucha tam gdzie mały najczęściej kopie i napiera, czy to możliwe że on mi "odbił" w tym miejscu macicę?:zawstydzona/y: strasznie to uciążliwe bo w zasadzie tylko jak stoję to jest ok a w innych pozycjach niezbyt długo mogę wytrzymać:-(

ja tez nie w wilkowicach no ale co tam, brzmi fajnie:D

reklama
A ja znów nie mogę sobie dać rady z bólem żołądka. :( Od wczoraj mnie skręca. Mam wrażenie, jakbym była POTWORNIE głodna i jakby mnie z tego głodu bolało, a nie jestem. I zjedzenie czegokolwiek wcale nie poprawia sytuacji. Typuję, że to od tego, że mi coś vel KTOŚ ;) na żołądek naciska... dobrze typuję? Ma któraś z Was takie dolegliwości?

mam to samo. tak to chyba ucisk na zoladek. mi pomaga trzymanie reki na zoladku nawet mocny ucisk powoduje to:
- burkniecie w brzuchu
lub
odbicie
i od razu na chwile ulga

jak mnie boli żołądek (a potrafi boleć np. dwa, trzy dni i przestać), to wspomagam się rennie, zwłaszcza, że u mnie to chyba od leków, tudzież nadmiaru kwasu. Próbowałam dietkę, ale nie pomagała, a tylko byłam bardziej głodna i zła ;)

Ja robię tak jak Nati uciskam w tym miejscu i w końcu przechodzi, odbije mi sie albo coś tak zaburczy i jest spokój, czasem wystarczy samo uciskanie i siedzenie z lekko odchylonymi plecami tak z poduszką pod lędźwiami, wtedy nie boli

krakowianko tak jak to opisujesz to mogą też być nerwobóle. zrób sobie napar z melisy i mięty. super uspokaja nerwy i żołądek:)

dziewczyny, mimo pięknej pogody i dobrego humoru jest sprawa która mnie niepokoi.. od paru dni, zazwyczaj wieczorami, pobolewa mnie brzuch i mam wrażenie jakbym za chwile miała dostać okres...... przy tym bólu/takim wrażeniu jak na @ twardnieje mi brzuch.... czy to cos ma oznaczać? co to może oznaczać? i również od kilku dni odczuwam kłucie w pochwie, tam w środku jakoś. takie szybkie, cykliczne kłucia, nie regularne.. poradźcie mi coś!?

Jedyne co mogę Ci doradzić to skontaktować sie z lekarzem, zbada Cie i sprawdzi czy to coś poważnego czy nie

reklama
margola dolegliwości, które opisujesz towarzyszą mi od połowy listopada, ból jak na @- czasem rozlany, tępy, ćmiący, czasem mocniejszy, skurczowy + twardnienie brzucha. No i właśnie najczęściej skurcze atakują wieczorem/w nocy. Kłucie w pochwie było u mnie symptomem skracania się szyjki...
Z tego co pamiętam, idziesz dzisiaj do lekarza. Powiedz mu o tych dolegliwościach, pewnie zaleci Ci leki rozkurczowe i odpoczynek. Na pocieszenie mogę powiedzieć tylko to, że ja męczę się już tym wszystkim od 17tc, a dzisiaj zaczynam 30tc.

Do góry