reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

Powiedzcie mi prosze
Bardzo mnie gradło boli jem holsy ale nie wiemczy to coś mi da może jakąś miksture znacie co nie zaszkodzi maluszkowi mój lekarz na urlopie i dopiero mam wizyte za 3 tyg
Pomocy

wycisniety (wygnieciony) syrop z cebuli z cukrem, niedobre ale skuteczne:)))

reklama
Mitaginka - na tym wątku Cię powitam po szpitalu, bo też myślami byłam z Tobą, dobrze że już na swojej ziemi jesteś.

Dla wszystkich z zatwardzeniami, mi pomógł len mielony. Można to to jeść na różne sposoby (trochę to glutowate jest, ale idzie połknąć ;) cel szczytny :) ). Ja jem dziennie dwie łyżeczki, albo z mlekiem (1/3 szklanki) lub z jogurtem, można do płatków dodać, chwilkę trzeba poczekać aż napęcznieje, ale ja za długo nie czekam bo potem to w ogóle mało apetyczne, czy nawet do omleta dodać.

an82, tj pisze Justi83,
jak dodatkowo postawisz cebule z cukrem przy grzejniku to sypor będzie gotowy w 10 min :)
ps. ja go uwielbiam <3 :)

i ja się muszę poskarżyć- od paru dni łapią mnie straszne skurcze nóg i rąk tzn wcześniej też miewałam ale nie tak często i nie takie silne jak teraz:szok: czasem aż mi przekrzywia stopę w lewo lub prawo i długo nie mogę jej wyprostować, zdarza mi się 4-5 razy w nocy wstawać żeby rozchodzić nogę:-( biorę magne b6 dopiero od tygodnia czy on może jeszcze nie działać? a jaki magnez Wy bierzecie?

pandora ja mam to samo straszne skurcze nog w nocy :( wczesnniej bralam zwykly magnez od kilku dni magne B6 i troche sie uspokoilo

a bierzecie też potas oprócz magnezu? jak miałam skurcze nóg to na potęgę piłam sok pomidorowy (właśnie ze względu na potas) i mi przeszło. może też by Wam pomogło:)

Ja mam dokladnie to samo, skurcze lapiace noca - niezly wybudzacz, mimo, ze i tak sypiam zle... :/ Mimo, ze od brania sztucznych witamin rekami i nogami sie opieram, to chyba jednak 'skusze sie' na ten magnez... :|

potwierdzam że sam magnez to za mało, potrzebny jeszcze potas. Ja biorę aspargin w jednej tabletce jest wszystko i mam spokój ze skurczami. Zaczełam go łykać jak tylko dostałam pierwszego skurczu mięśni.

reklama
potwierdzam że sam magnez to za mało, potrzebny jeszcze potas. Ja biorę aspargin w jednej tabletce jest wszystko i mam spokój ze skurczami. Zaczełam go łykać jak tylko dostałam pierwszego skurczu mięśni.

hmm no to jak tak dalej pójdzie to też spróbuje:tak: póki co jem banany i pomidory:tak:

Do góry