reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wstyd i hańba-prośba moja o pomoc

Margot, przepraszam bo trochę mnie poniosło z tym papierkiem ale na samo wspomnienie tamtej sytuacji budzą się we mnie mało sympatyczne odczucia

Myślę, że mimo wszystko mieliśmy ogrom szczęścia. Bogu dziękuję, że strzeliło w nerkę a nie w układ nerwowy (z perspektywy czasu oczywiście). Synek rewelacyjnie się rozwija i jest okazem zdrowia a z alergiami już nauczyliśmy się żyć.
A urolog i nefrolog, cóż odpuściłam to już. Dobrzy specjaliści ale w pewnych kwestiach nieugięci. Jako człowiek jestem przeciw, jako lekarz jestem za. Błędne koło. Nauczyłam się nie tracić energii na walkę z wiatrakami. Niedługo mamy wizytę u homeopaty i widzę w kwestii odroczenia/zwolnienia światełko w tunelu. Słyszałam już od kilku mam, ze z wieloma lekarzami jest tak, jak z tymi moimi. Co innego mówią po cichu a co innego oficjalne. Tez tego pojąć nie mogę ale i zmienić tego nie mam możliwości.

Pozdrawiam ciepło :)

reklama
Anula, a tak odnośnie homeopatów - skąd "wytrzasnęłaś" swojego? Jest jakas ogólnopolska baza homeopatów, cokolwiek...? Jak takiego znaleźć?
Pytam z ciekawości :)

Nadal nie potrafię zrozumieć, dlaczego lekarz, który coś uważa za słuszne/dobre dla pacjenta nie chce takiej opinii dać na papierze?

Oto Polska właśnie i kult szczepień!! Jest tak ogromny nacisk na to, aby szczepić za wszelką cenę, bo to przecież samo dobro, ze lekarze zwyczajnie boją się wyjść przed szereg. Wielu z nich nie szczepi własnych dzieci, ale innym to zaleca! Naprawdę o tym nie wiesz???
I o to m.in. chodzi przeciwnikom obowiązkowych szczepień - absolutna nieszczerość lekarzy, po prostu trudno im ufać skoro ukrywają przed nami istotne informacje. Tak się dzieje na codzień, w większości placówek, a rodzice zwyczajnie nie wiedzą o zagrożeniach, są przekonani, że szczepionka, to najlepsze co się mogło przydarzyć ich dzieciom... MASAKRA po prostu :crazy:

Anula, a tak odnośnie homeopatów - skąd "wytrzasnęłaś" swojego? Jest jakas ogólnopolska baza homeopatów, cokolwiek...? Jak takiego znaleźć?
Pytam z ciekawości :)

To zawsze jest na zasadzie "jedna pani drugiej pani" :)
Ciężko trafić na dobrego, który nie myśli o wyciągnięciu kasy a o pacjencie. Ja chce aby oczyścił synka z metali ciężkich i ewentualnie wzmocnił. A przy okazji.... wiadomo o co chodzi ;)

MARGOT - dziękuję :)

KRUPKA - dobrze powiedziane. Mnie przeraża jeszcze jedno - jak po szczepieniu dziecko 1,5 roczne przestaje chodzić na tydzień a mama powtarza jak mantrę słowa lekarza "to normalne, przejdzie"

W "mojej" przychodni niedawno wywiesili karteczkę (baaardzo malutką) żeby po szczepieniu pozostać w budynku do pół godziny po szczepieniu - na wszelki wypadek. Dobre....

W "mojej" przychodni niedawno wywiesili karteczkę (baaardzo malutką) żeby po szczepieniu pozostać w budynku do pół godziny po szczepieniu - na wszelki wypadek. Dobre....

To jest napisane na każdej ulotce od szczepionki i nas zawsze o to prosili, zarówno w państwowej przychodni jak i w Lux Medzie. Nie tylko dzieci, także mnie, jak szczepiłam sobie żółtaczkę. I zawsze dostawaliśmy ulotke do przeczytrania. Jak widać wiele zależy od miejsca i konkretnych osób.

reklama
Do góry