reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wiolu fajnie ze tak Ci sie udalo:) 4 godziny szybko zleca. Ja nie mam z kim zostawic dzieci a zlobka u nas nie ma i na dodatek maly nie poszedl do przedszkola bo beda burzyc stare i nowe beda budowac. Dzieciaki ida na ten rok do budynku gdzie byla kiedys szkola 1-3 i miejsca sa mocbo ograniczone

reklama
Dziekuje bardzo dziewczyny :) Wczoraj o 8 podłączyli mi ktg jeszcze w sali a nie na porodówce bo koleżanka jeszcze rodziła więc tu zaczęli. Generalnie jak na mój brak skurczy było całkiem fajnie dużo po 30 kilka ok 50 a nawet 80 ileś jakiś byl, delikatne w sumie ale były. Potem się przenieśliśmy na porodówkę, i tam dalej ktg i dalej już test. No i tak sobie leżę, słyszę jak tamta rodzi aż o 10.25 poczułam jak mi wody odeszły. Potem kroplówka, czopki, lewatywa,wszystko szybciutko bo była fajna położna o której marzyłam żeby była przy porodzie i obiecała że do końca dyżuru damy radę. Z początku miło, skurcze, oddychanie jest spoko. Rozwarcie dość szybko, 2,4,6,8... Przy 6 już miałam stracha ale przy 8, miałam ochotę się poddać się na znieczulenie już było zbyt późno. Darłam się przeraźliwie. Na parkingu było mnie podobno słychać. Nie miałam już siły. Gdy przeszliśmy na fotel to jeszcze prawie godzinkę się męczyłam. Parcie szło bardzo słabo, poncinali mnie trochę i całe szczęście. Było ciężko ale o 18.25 Wiki wyszła na świat. Mega szczęście :) do tego jestem dumna z mojego męża strasznie mi pomagał, kochany mój. Po porodzie też brudne dziecię miałam na brzuchu a później mąż ja kangurowal bo ja byłam szyta kolejną godzinę. Niestety mimo że nie chciałam, Wiki była trochę umyta bo była po pachy w kupie. A ja przy okazji, tak mnie na dzień dobry załatwiła. Kocham ją najbardziej na świecie ale o kolejnym dziecku długo nie pomyśle. Wykupiliśmy sobie ten pokój rodzinny także mąż tu śpi z nami, goście też przyjść na spokojnie mogą.
IMG-20170815-WA0001.jpg
IMG_20170815_102852128~2.jpg

Załączniki

• IMG-20170815-WA0001.jpg
    IMG-20170815-WA0001.jpg
    169,6 KB · Wyświetleń: 268
  • IMG_20170815_102852128~2.jpg
    IMG_20170815_102852128~2.jpg
    706,4 KB · Wyświetleń: 257
Jaki Tlumoczek malutki [emoji7]
To żeś sie namęczyła, ale ważne, że już jest z Wami i wszystko dobrze [emoji3]
Ucałuj Malutką od cioć [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiki, i ja wiem co to znaczy bez znieczulenia. Świetnie się spisałaś :-) Twój też na medal, a córeczkę macie piękną [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry