reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Violu kochana ja nawilzalam oliwka od samego początku a doktorka mówiła ze jak nie mam oliwki a skóra się luszczy to żeby samym oilatum smarować troszkę. ;)
Tak Violu ja dokarmialam od samego początku bo wiesz u mnie było po 30 ml z obydwu piersi a jak on mi potrafił czasami zjeść po 120 ml to ciężko było i się denerwował.
Robi mi kupkę raz dziennie a czasami się tylko zdarzy ze zrobi 2 razy dziennie . Ale wcześniej nie robił po parę dni i płakał strasznie bo tylko tak po troszeczkę w pampersie było i zaczęłam właśnie dlatego to mleko rzadsze robić troszkę mu i się unormowalo. A Violu kupy dalej u malutkiej nie było?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kucia Igi super rośnie ;p ja się dopiero dowiem ile mały waży 9 grudnia na szczepieniu kurde . Chociaż mogłabym z nim stanąć na wagę swoją ale wiadomo to tak nie pokaże prawidłowo.

Dora super ze wszystko dobrze kochana ;*

Życiowa miejmy nadzieje ze to nie są kolki u maluszka tylko po tych orzechach albo coś bo to chyba najgorsze co może być. Boże jak sobie przypomnę jak mały mi piszczal od 19 do 4 rano nie raz to masakra .

Mała Mi będziesz mogła robić pranie małej raz na miesiąc haha ;p

My kupiliśmy małemu pampersy w biedrze na promocji za 45 zł 128 sztuk i się śmieje ze możemy teraz zmieniać pampersa co godzinę to jak na złość mi się co godzinę przesikuje haha ;p nie wiem czy te trójki juz za małe czy jak. Bo jak dwójki były za małe to się przesikiwal mi i jak te skończę to mu kupie juz czwórki.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś z was zmieniała.lekarza w ciąży?
Ja niestety muszę bo moja ginka przyjmuje tylko do świąt bo później idzie rodzic. Dziś byłam u siebie w przychodni na krwi i zgadalo się że jest nowy gin i zastanawiam się czy się tu nie przenieść. Po 1 na miejscu i nie musiałabym jeździć 35km no i taniej bo na NFZ.
Ale jak to jest np z becikowym? Ja u swojej ginki w karcie mam że pierwsza wizyta była w 6tc. W karcie ciąży pierwsze wczepione usg mam z 8tc ale pierwszy wpis mam z 13tc. Jak to jest z tym wystawieniem?
W ogóle lekarz jest z całkowicie innego szpitala i położna też wiec nie wiem czy dobrze robię. A z drugiej strony w tym szpitalu gdzie chce rodzic lekarze już mnie znają (niektórzy to już po imieniu mówią)
A Wasi lekarze byli ze szpitala w którym rodzilyscie?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Nuska, podejscie lekarza w szpitalu karygodne :-/ konowały wstrętne. Jak im sie nie chce pracowaci ludziom pomagac to niech zmienia zawod dupki jedne :-/

Viola, ja smarowalam troszke oliwka, dopoki skora schodzila, teraz juz niczym nie smaruje, kapie w hippie. A raczej kapie Michal moj

Nadziejko, fajna promocje trafilas. U nas pieluchy schodza jak woda. Prawie kazdy bak z wkladka :-]

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Anka, mozesz zmienic lekarza, ja zmienialam w ciazy z Radkiem. Karte ciazy masz ta sama, nowy lekarz dopisuje kolejne wizyty. Zaswiadczenie do becikowego wypisuja na pdst karty ciazy, a tam masz wpis o pierwszej wizycie, wiec spoko.
Ja nie mialam lekarzy z mojego szpitala, nie mialo to dla mnie zadnego znaczenia

2870 g, 53 cm

Anka, mozesz zmienic lekarza, ja zmienialam w ciazy z Radkiem. Karte ciazy masz ta sama, nowy lekarz dopisuje kolejne wizyty. Zaswiadczenie do becikowego wypisuja na pdst karty ciazy, a tam masz wpis o pierwszej wizycie, wiec spoko.
Ja nie mialam lekarzy z mojego szpitala, nie mialo to dla mnie zadnego znaczenia

2870 g, 53 cm
Ale ja w karcie ciąży mam pierwszy wpis z 13 tygodnia a usg z 8 tygodnia. Tylko moja ginka u siebie ma ze byłam 6 tydz

A nie moze Ci jakiegos zaswiadczenia wystawic, ktore pozniej moglabys dac nowemu lekarzowi, zeby wpisal w formularz daty badan?

2870 g, 53 cm

Ja to w ogóle będę chciała żeby ona mi dała takie wytyczne dla nowego lekarza. Teraz przejrzała wszystkie papiery i np nigdzie nie ma ze poronilam w 15tc i że dwa dni wcześniej zaczęło mi się robić rozwarcie. Albo że powinnam mieć częstsze wizyty. Uzasadnienie dlaczego zastrzyki itp. Bo jak nowy lekarz zacznie mnie badać i leczyć od początku to nie wiem jak będzie

reklama
Masz racje, musisz od niej cos takiego dostac, bo lekarze to rozne ego maja i moze trafic Ci sie taki co sam bedzie chcial diagnozowac nie zwazajac na to co mu mowisz

2870 g, 53 cm

Do góry