reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Marysia,mnie nie denerwujesz,ale Madzie w Twoim brzuszku pewnie tak :-) zaparz melise i czekaj na coreczke, ewentualnie kolejna wizyte :-)

Adrianka [emoji173] 34 tc
TP 12.10

KasiaMarysia - nie martw sie moze poprostu malutka bedzie i tyle , a co do magnezu nospy to ja tez biorę do teraz :) u mnie Milena ważyła 2kg równe w 32tyd , (5 lipca to był ) potem juz usg nie miałam bo tu tak nie robia często jak jest wszystko ok bo jest szkodliwe .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️ 39tc

Ola usg nie jest szkodliwe. juz dawno ta teza została obalona.
może kiedyś przy pierwszych testach promieniowanie było faktycznie duże i mogło zburzyć rozwój.
ale w dzisiejszych czasach promieniowanie aparatury usg jest mniejsze niż w mikrofalowce.

33tc ♡Tymon♡ +12kg

To teraz ja doloze co slyszalam z niejednego zrodla. Miedzy kolejnymi badaniami USG powinno sie dluzsze przerwy ze wzgledu na zmiane temp podczas badania. To tylko teoria, ktora nie ma uzasadnienia w zadnych badaniach konkretnych

TP 12.10

India ale w artykule mowa o dopplerze. sprawdzają ci przepływy za każdym razem? bo mi moja nie włącza ich. na tych trzech usg szczegółowych było to sprawdzane.
ale to ze podnosi się temp to tez mi mówiło kilku lekarzy to fakt.

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Jeszcze na dzieci sa wazne jest podobnie opisane, ale bez wskazan na dopplera.
Generalnie stanowisko takie, ze lepiej nie naduzywac, bo czeste usg moga miec wplyw na rozne rzeczy, ale z drugiej strony wiedza na ten temat jest zbyt mala zeby cos stwierdzic w 100%. Tak mi sie wydaje... Ale nie wiem, nie znam sie, nie naduzywam :p

TP 12.10

reklama
Do góry