reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Mi lekarz powiedział ze te 3 badania to są genetyczne ponieważ sprawdza się dokładnie dziecko i ze nie są normalnie bezpłatne tylko dla kobiet po 35 r.z I nie są obowiązkowe tylko zalecane. Ja z drugiej strony i tak bym nie zmieniła czy dziecko jest chore czy nie tylko po prostu bym się dowiedziała wcześniej. Ale to moja gin by mi zaleciła jakby coś było nie tak, bo usg mam co wizytę.

Sandra czyli do usc potrzebują paszportu? a na cóż im on??

Ola nie patrzyłam za niebieskimi. Kupiłam w outlecie.

[emoji173]Madzia 33 tydzień[emoji177]

Bo kochane zanim przyjdzie dowód to potrzebny paszport żeby zaklepać termin. A dowód miał J zniszczony i Pani w USC nam powiedziała ze trzeba nowy, no i złożyliśmy wniosek i dwa tyg się czeka. A wczesniej mówiła ze na podstawie zaświadczenia że nowy dowód jest wyrabiany można zaklepać termin. A dzisiaj idziemy a ona mówi ze paszport. Ale ZNALAZLAM!!! [emoji16][emoji24][emoji24][emoji24] a co poryczałam to moje. Wgl dziś mamy cichy dzień. Nie odzywamy się, tylko służbowo. A jak mam na jego nadeta buzie patrzeć to aż mi sie nie chce w domu być. A poszło o to że jak byliśmy robić zdjęcie do dowodu weszła dupa, krotkie gacie, dekolt, wielkie cycki, których ja juz nie mam a ten sie gapi. Nie patrzał perfidnie ale ja tego nie nawidze. Szczególnie ze ja samą nie wyglądam jak pół dupy zza krzaka a moja samoocena jest poniżej 0. I on o tym wie ze dla mnie to taki liść i ze strasznie mnie to krzywdzi, bo zaraz mam wrażenie ze skoro patrzy na inna to ja się już mu nie podobam. Wiem ze tak nie jest ale to jest w mojej głowie. Przez to ze byłam otyla schudłam źle nie wyglądam ale ja i tak nie jestem zadowolona.

To zależy od lekarza to Kasia nie stwierdza tylko ze dziecko moze mieć downa tylko tez wade serduszka itp
Znajomej znajoma nie zrobiła tego i dziewczynka miala wadę serduszka a tak to jeszcze dzieciaczki w lonie mamy operują wcześniej
Dla mnie każdy powinien zrobić te badania jak decyduje sie na dziecko
Ja bylam u dwóch dobrych lekarzy i powiedzieli odrazu ze sa bardzo ważne kobieta nie musi mieć 35 lat zeby dziecko mialo jakaś wade.
I dokładnie bada dziecko a takie zwykłe usg nie jest az takie dokładne.
Mi i tak lekarz sprawdza na zwykłym usg dzidzie na sprzęcie od 4d dokładniej

Ostatnia edycja:
Kurde często boli mnie głowa
Pojechałam do ośrodka żeby mi zmierzyli ciśnienie bo się przestraszylam ze moze mam skoki ale dobre mam może od pogody.

Ja się boję jakichkolwiek zabiegów wiec nie zdecydowałabym bym się na operacje w brzuchu. Serce na połówkowym tez sprawdza.

Ja chyba dla dziecka bym się zdecydowała bo nieraz moze byc np za późno.
No polowkowe jeszcze dokładniejsze:)
A Ty widziałaś Madzie jak wygląda ?bo nie pamiętam czy pisałaś

Ja tam nie jestem taka zazdrosna o mojego. Są osoby ładniejsze i brzydsze ale wiem , że mąż mnie kocha :)

Ola ciśnieniomierz w ciazy to podstawa. Zaopatrz się .

Kasiu jakbyś się nie zdecydowała na operację w brzuchu to by dziecko mogło po prostu umrzeć. Czasem nie ma się wyboru.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ola widzę co wizytę.

Kulcia ale tak jak pisaliśmy o tym ze lekarz sprawdza łożysko i przepływy tak sprawdza serce czy ma prawidłowa budowę wiec musi powiedzieć mi ze jest nieprawidłowość. Ale najważniejsze że jest zdrowa nie ma co gdybać.

reklama
Do góry