reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Wydaje mi sie, ze lepiej brac niz nie brac. Jeszcze zalezy co i ile czego sie je. Mi tam daleko do zdrowego odzywiania niestety...

Adrianka [emoji307] 28 tc
Popieram ale od wit moze byc duzy bobas dlatego warto obserowowac. Teraz w szpitalu dziewczyna w 28 tyg ma synka i ma juz 1,4-1,6 i polozna powiedziala ze to moze byc od witamin. A ja biore i mam mala Magdzie.

Ola lek na infekcje drog moczowych. A dusznosci mam gdy mi tetno podskakuje.

[emoji173]Madzia 32 tydzień[emoji177]

Marysiu, mala widocznie mlodsza niz myslisz. Pewnie urodzisz po terminie, albo ponizej normy i sie nie nameczysz przy porodzie :-) wazne, ze zdrowa. Co z tymi dusznosciami?

Ide po skierowanie do kardiologa, bo naprawde szybko sie mecze, wystarczy szybszy krok a mnie juz duszno, najgorzej jak to tetno skoczy to juz tragrdia nie wiem co ze soba zrobic.

To koniecznie niech Cie zbadaja. A w szpitalu nic Ci nie powiedzieli na te dusznosci?

Marysia dlaczego się smucisz ze tydzień młodsza? Przecież to nic.
W ogóle zrobiła Ci to badanie na 30 tydzień czy nie ta lekarka co miałaś w piątek wizytę?

To koniecznie niech Cie zbadaja. A w szpitalu nic Ci nie powiedzieli na te dusznosci?

Nie, ordynator na obchodzie byl zdzwiony ze leze tu bo mam dusznosci. A po tym leku to dzis zdycham doslownie .

Ola mialam w szpitalu dokladne badania.

reklama
No każdy robi jak chce:)
Mi się juz kończą doppelherza i kupuje pregna dha albo mama dha tam w tych pierwszych sa same kwasy a w drugich kwasy i malo witamin te najpotrzebniejsze.
Ja zjadam teraz masw zdrowych rzeczy.
I słucham się mamy ona nie brala witamin żadnych jadla zdrowo i to na co miala ochotę i ja się urodziłam 3,800 i nie choruje do dzisiaj nic mi nie było.
A na zeby i kości dla dziecka wole 5 jogurtów naturalnych zjeść

Kasia patrz żeby były kwasy i
dha w witamianach nie same witaminy.
Mi lekarz na tym etapie mówił żebym sam kwas brala.

W ogóle czytałam w gazetce u gina ze niektóre witaminy maja za duzo składników a niektóre za mało ponoć trzeba 500 mg kwasów albo wiecej jak sie ryb nie je w ciąży i właśnie w któryś tabletkach jest 500 chyba w pregna dha i omega med mama jak dobrze pamiętam bo w tym doppelcherz activ mama jest za malo tylko 200 mg. Nie wiem..

Ostatnia edycja:
Do góry