reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
witam!!!

cos mnie dzis glowa boli. niby slonko swieci, ale jakas nieprzytomna jestem wypilam juz kawke i bez rewelacji:sorry:

Donkat brawo, brawo.......... a kiedy P b edzie na swoim tak mniej więcej?

tu jest wlasnie problem: to zalezy tylko od jego checi i ambicji. znajomi chca mu pomoc, zeby jak anjszybciej,a on jakos nie zapalal miloscia do tego co robi i ambicje niby ma, ale jakos sie nie garnie:baffled: nie rozumiem go czasami:-(
co ajkis czas robie mu pranie mozgu i czekam na efekty:sorry:

.dlaczego ten moj J akurat do jakiejs zapyzialej Holandii:baffled::sorry:

Ciebie widze ciagnie bardziej na poludnie Europy:-)
ale nie przesadzaj z gory, w Holandii tez moze byc urokliwie, choc pewnie nie tak stylowo

ale na rower od tamtej pory już nigdy nie wsiadłam:no:

moja mama podobnie, z tym ze ona wpadla do rzeki i juz sie zrazila na cale zycie:-D

Witam się o poranku :-D
Donkat gratuluję decyzji i odwagi, i życzę powodzenia w staraniach:tak: a już wiecie kiedy bedziecie się "starać"??:laugh2:;-)

niedlugo mam miec @, wiec jak przejdzie;-)

I zapomniałam się Wam pochwalić, że Wiki już od 3 tygodni:szok: nie używa smoczka, ani w ciągu dnia, nawet do spania:no: byłam w szoku, smoczek leży w szafce i nawet się nie upomina. Tak więc u nas pozegnanie ze smoczkiem odbyło się bezboleśnie:tak: i jeszcze jedna rzecz. Wiktoria już nie chce spać w ciągu dnia:baffled: ale wieczorem to pada jak zabita i bez żadnych oporów :happy: normalnie chyba dorasta :tak::-D
papapa BB-ony

jak zazdroszcze takiego bezbolowego porzucenia smoczka:zawstydzona/y:
a co do spania (niespania:-D) w dzien, to widze ze te nasze dziewczynki, cos za szybko chca dorosnac:sorry:

te drugie moga byc, ale pierwszych bym nie zalozyla. nie trawie takich fasonow:no: a teraz ich pelno:crazy:

witam i ja
Już jest 13:30:szok: kiedy ten czas tak zleciał, na nic czasu nie mam.

Do później , miłego dnia

a co porabiasz, ze taka zajeta jestes?

mysiapysia, my jestesmy otwarte an kazda nowa mame, wiec witamy!!

wlasnie mi sie przypomnialo, z ekiedys pojawilo sie an raz kilka nowych mam i zniknely:sorry::eek: ciekawe czemu? przeciez bylysmy mile i goscinne:-)

a mi właśnie bardziej podobają się te pierwsze :-) ale wychodzi na to że tylko mi....:baffled:

:) Ja jak na razie nigdzie nie znikam a wrecz przeciwnie staram sie zadomowic

trzymamy za słowo :-):-):-):-)

Witam

Moje dziecko znow o 3 dalo godzinny popis krzyku i histerii ze koniec swiata:crazy::wściekła/y:. Zostawialm mu lampke, tulilam, puscilam kolysanki i nic...dopiero potem padl chyba z wycienczenia...co to moze byc??? :nerd:

A mnie z kolei dopadlo zapalenie pecherza...nie wiecie co moge kupic w aptece? Furagin jest na recepte a teraz przed wyjazdem nie mam czasu na lekarza:-( Licze na cenne rady!:tak:

Hruda, a czesto sie Stasiowi zdarza tak budzic z placzem? to chyba odreagowywanie dnia. kolezanak mi mowila, z ekiedys jej coreczke dopiero kilkuminutowy prysznic obudzil, bo sie darla w nieboglosy i nic nie dzialalo:szok:

jesli chodzi o pecherz, to jeszcze moga pomoc nasiadowki z rumianku(chyba z rumianku). jednak wiem z doswiadczenia, z emnie zadne domowe sposoby nie pomogly:no:

mysiapysia
, a jak ma na imie Twoj maluch, chlopczyk, dziewczynka? skad jestes, co porabiasz? zebysmy sie wszystkie lepiej poznaly, to an poczatku trzeba sie troche wyspowiadac:-D:-D;-)

Hej mam na inie agnieszka i jestem wrzesniowa mama 07 czy moge do was dolączyć

witamy

Donkat dzis tak jak wczoraj młodego uspiłam o 8:30:szok::szok::szok: bo sama chciałam spać:sorry: wczoraj do wieczora dotrwał więc może i dzis będzie bez płaczu i marudzenia.

My nadal jestesmy w trakcie odpieluszkowywania i efekty sopko, dziś zawołał; ee mama pupa... czyli kupa i ładnie na nocniczku zrobił siku też czasami zawoła.

Młody przed wczoraj wyrzucił smoka do pieca, ale wieczorem sie upomniał więc mu dałam, ale przed chwilą wnów to zrobił ( z drugim bo miałam dwa) i teraz już nie mam więcej, więc zobaczymy dzisiejszą histerię, aż się boję:sorry::sorry::sorry::sorry:

generalnie moja Jula była strasznie uzależniona od smoka więc jeśli mi się udało to Wam też się uda, i o dziwo odbyło się bez histerii :eek: czego i Wam życzę...

u nas akcja nocnik zakończona klęską :baffled:

mysiapysia a jak u Was z mówieniem??

Ha ja jeszcze żyję :-D:tak:

przypomnialo mi sie a propo's masazu Hrudzi: czy wasi mezowie robia wam masaz? moj P nie umie:baffled: a jak juz go namowie, to o malo mi kosci nie wylamie:laugh2: a nieraz chcialabym sie tak zrelaksowac....

Mi czasem robi a jak miło się kończy :tak::-p Chyba muszę znowu ponegocjować troszkę o masaż bo mi się zachciało :-D

na tym weselu byla siostra panny mlodej, tez moja bliska kolezanka. ta z Brazylii ma piekne 2 coreczki : 5 i 3 lata. tak sobie rozmaiwalysmy, ze ona by chciala jeszcze synka, a ja na to, ze mnie juz nerwow do julitki nie wystarcza, bo byla od urodzenia bardzo ciezka itp itd... Ania mowila, ze Julka (starsza) tez im dala porzadnie w kosc, ale jak sie uordzila Iza, to jakby reka odjal. teraz razem pieknie ze soba zyja, jedna czerpie duzo od drugiej itp itd.
no i mnie natchnelo:zawstydzona/y:przeanalizowalam nasza sytuacje mieskzaniowa i finansowa i stwierdzialm, ze kiedy jak nie teraz? tylko jest jeden warunek: P musi sie postarac w obecnej pracy, zeby szybko zalapac o co chodzi i przejsc na swoje konto, to wtdy licze ze sie spokojnie utrzymamy

Donkat to powodzenia :-D Pewnie mnie wyprzedzisz bo u mnie coś nie chce zaskoczyć :-(

W
Moje dziecko znow o 3 dalo godzinny popis krzyku i histerii ze koniec swiata:crazy::wściekła/y:. Zostawialm mu lampke, tulilam, puscilam kolysanki i nic...dopiero potem padl chyba z wycienczenia...co to moze byc??? :nerd:

A mnie z kolei dopadlo zapalenie pecherza...nie wiecie co moge kupic w aptece? Furagin jest na recepte a teraz przed wyjazdem nie mam czasu na lekarza:-( Licze na cenne rady!:tak:

Oskar tak miał jak mu wychodziły piątki.
Zapalenia pęcherza sobie nie lekceważ, lepiej się wybierz do lekarza i zrób sobie na cito badanie moczu. Mi się z niedoleczonego zrobiło w 2 dni zapalenie nerek z 40st gorączki i zastrzykami przez 3 tygodnie:no:. A poza tym urosept.

Justyna, drugie buty mi się podobają fasonem ale nie lubię lakierowanych.

No to znikam jadę z kumpelą do jakiegoś mega ciucholandu nowego :-D

Martynka jestem z kujawsko-pomorskiego obecnie pracuje od niedawna bo od niedawna ale czas blogiego urlopu wychowawczego dobiegl konca i trzeba bylo wrocic do pracy.:)
a skąd dokładnie jesteś,bo ja mieszkam między Mogilnem,a Trzemesznem,a z Mogilna pochodzę, może wkońcu jakaś mama będzie blisko mnie
Mi czasem robi a jak miło się kończy :tak::-p Chyba muszę znowu ponegocjować troszkę o masaż bo mi się zachciało :-D

Ciekawe czego Ci się zachciało;-):-p
Donkat to powodzenia :-D Pewnie mnie wyprzedzisz bo u mnie coś nie chce zaskoczyć :-(
Przyjdzie czas to zaskoczy:tak:

Justyna, drugie buty mi się podobają fasonem ale nie lubię lakierowanych.
No ja właśnie za klakierkami też nie przepadam:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry