reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Dzień dobry:)Powiedzci mi kiedy moje dziecko pozwoli mi przespać chociaż trzy godziny ciagiem w nocy!!!!Maskara jestem umeczona na całego bo mały znowu świruje w nocy i jest mega wrzask jak nie dostanie cyca!!!

Witam sie i ja!
Jakas nie ten tego jestem...objadlam sie wczoraj na wieczor ciastek i pewne stad czuje sie jak na kacu...albo po filmie "Serce na dloni" - co za banalne NIC!:baffled:
Poza tym bylismy wczoraj w sopockich lasach na spacerze i na Łysej Gorze...ale dupki z nas żołędne bo aparatu nie wzielismy:wściekła/y::baffled::-( i J tylko 2 fotki pstryknal komorka
Dzień dobry:)Powiedzci mi kiedy moje dziecko pozwoli mi przespać chociaż trzy godziny ciagiem w nocy!!!!Maskara jestem umeczona na całego bo mały znowu świruje w nocy i jest mega wrzask jak nie dostanie cyca!!!
Moze to banalna pomoc...ale czyz to nie pora na zerwanie z cycem? Kilka nocy bedzie dramat a potem luuuzik!:-)
Oki doki - lece na snadanie!:-)

CZyli nie bedzie fotoreportazu z wiosennego spacerku:))HRUDZIA z tym cycem to aż się boję!!!ale zdaje sobie sprawę, że już powoli zbliza sie czas odstawienia.

Witam się i ja w piękny słoneczny poranek z kubkiem aromatycznej kawy w ręce:-) wczoraj tak pisałam że Tuśce się poprzestawiało i śpi max 1.5 godziny w dzień a tu niespodzianka wczoraj pospała 3 godziny:szok: na noc zasnęła po 21 i jak wczoraj powiedziałam M że na bank jutro pobudka najpóźniej 6:30 to się śmiał że napewno nie a i wyszło na moje:tak: zaraz się ubieramy i lecimy na zakupy bo coś na obiad trzeba wymyśleć a w lodówce tylko światło;-)

no, nic dziwnego. choc nie martwcie ie, jescze Natalka moze zmienic zdanie. u nas byly juz rozne okresy; do nienaiwdzenia do uwielbienia mleka:-D

Aneta, juz po 22, a ty jescze w pracy jednak? swiecisz

Tuśka z maniaczki mleka przeszła nagle w kilka dni do stanu kiedy mleko było przyjmowane tylko przed snem i to tak trwało już ładnych kilka miesięcy więc teraz nie sądzą żeby wróciło do łask:no: a i szczerze powiedziawszy to chyba się cieszę bo to też ostateczne pożegnanie butli ze smoczkiem bo wszystko inne pije wyłącznie z bidonu:tak: a co do świecenia się to zauważyłam że jak się nie wyloguje i poprostu wyłącze kompka to jeszcze się długo świece:eek: kiedyś Majandra się dziwiła że ja piszę że o 22:20 byłam już w domku a ona mówi że jak mogłam dojechać skoro cały czas się świeciłam:baffled:

Myślę że dopiero wtedy jak odstawisz go od cycusia:sorry: i to też pewnie nie odrazu:baffled:

Gagulec w "superniani" była kiedyś taka mama co karmiła cycusiem synka, który miał ok 3 lat :sorry: też tak myslę, że jak go odstawisz od cycka to będzie ok. No z pewnością będzie protestował pare dni, ale co oznaczają kilka dni w perspektywie przespanych nocy :tak: od teraz aż do kolejnego dzidziusia:laugh2:facet się tak przywiązał i przyzwyczaił, ze budzi się i chce.

Hruda:crazy: no jak moglaś nie zabrać!!! :-D no nic z kolejnej wycieczki na pewno będą :tak:

Agulka jak to Kochana zrobiłaś???? Chodzi mi o umycie okien i powieszenie firanek :szok::eek: i to przy dwóch "pomocnikach". Ja przy Kubie wieszałam jedną firanke i bardzo dziękuję o mało co mnie przez okno nie wyrzucił bo ciągle ruszał stołkiem na którym stałam :crazy: ja go tylko odganiałam.

:eek:

powiem tak, dzieciaki tez myły okna razem ze mna a jak wieszłam firanki czyste to oni bawili sie brudnymi:rofl2:

to juz kochan czas na odstawienie, bo póxniej będzie jeszcze gorzej, a dla pocieszenia to ja od ponad 5 lat nie przespałam ani razu całej nocy:sorry:

Witam sie i ja!
Jakas nie ten tego jestem...objadlam sie wczoraj na wieczor ciastek i pewne stad czuje sie jak na kacu...albo po filmie "Serce na dloni" - co za banalne NIC!:baffled:
Poza tym bylismy wczoraj w sopockich lasach na spacerze i na Łysej Gorze...ale dupki z nas żołędne bo aparatu nie wzielismy:wściekła/y::baffled::-( i J tylko 2 fotki pstryknal komorka

Moze to banalna pomoc...ale czyz to nie pora na zerwanie z cycem? Kilka nocy bedzie dramat a potem luuuzik!:-)
Oki doki - lece na snadanie!:-)
takie spacerki to super sprawa, jak sie ma takie widoki:laugh2::tak:
Hrudzia mnie wyprzedziłą z tym odstawienie..... o i inne też:sorry:

Dzień dobry
Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie. Oczywiście Olaf baaardzo protestował i potem cały czas przeżywał, że "pani ała" i pokazywał na nóżkę. Ogólnie potem był trochę marudny, bardzo dużo pił i się pocił. Na szczęście zero gorączki. Pytałam lekarza o to mleko krowie i powiedział, że bez obaw już mogę podawać. Nocka też nie za ciekawa. Właśnie..
Agulka-z tego co piszesz to widać chyba nie ma reguły, bo Twój Adaś tez się budzi pomimo, że nie jest na cycu:eek:, czyli odstawienie chyba nie daje pełnej gwarancji na przepanie nocy.
W sumie u nas nie jest aż tak jak u Gagulca, tzn. młody budzi się 2-3 razy, ale w sumie 3-4 godziny ciurkiem prześpię. To jeszcze zależy jak intensywny ma dzień. Jak ma dużo wrażeń, to śpi bardzo niespokojnie i często się budzi, i mówi przez sen:szok: Też przymierzam się do odstawienia (ile razy już to pisałam?:-D), ale muszę mieć wtedy urlop, bo wiem, że kilka nocy będzie z głowy.

Oki, szybka kawka, obiadek i na zakupy:baffled:

W sumie u nas nie jest aż tak jak u Gagulca, tzn. młody budzi się 2-3 razy, ale w sumie 3-4 godziny ciurkiem prześpię. To jeszcze zależy jak intensywny ma dzień. Jak ma dużo wrażeń, to śpi bardzo niespokojnie i często się budzi, i mówi przez sen:szok: Też przymierzam się do odstawienia (ile razy już to pisałam?:-D), ale muszę mieć wtedy urlop, bo wiem, że kilka nocy będzie z głowy.
Ja też jednak poczekam na nie tyle mój urlop co mojego M:baffled: Ja juz się zahartowałam jako tako na niespanie, ale mój M wstaje o 3 do pracy i nie wyobrażam sobie jego jęczenia z powodu niewyspania:eek::baffled::wściekła/y:

reklama
Powiem Wam, że my mamy normalnie za oknem lato:szok::szok::szok: Siedzę i myślę czy nie będzie przesada ubrać Damiana w krótki rękawek?;-)
Shinead, bbonie jeden przypomnij się nam z Olafkiem na zamkniętym:-)

Do góry